عضو هیئت مدیره انجمن گوارش:

تنها درمان کبد چرب، روزانه نیم ساعت فعالیت تند و کاهش مصرف کربوهیدرات است

عضو هیئت مدیرها انجمن گوارش ، گفت: تنها درمان کبد چرب، روزانه نیم ساعت فعالیت تند و کاهش مصرف کربوهیدرات است. مصرف نان‌های سبوس دار و کاهش مصرف برنج به افراد دچار کبد چرب توصیه می‌شود.
تنها درمان کبد چرب، روزانه نیم ساعت فعالیت تند و کاهش مصرف کربوهیدرات است
1404/03/07 - 11:47
تاریخ و ساعت خبر:
247300
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - فروغ البرزی در نشست خبری هفته سلامت گوارش با بیان اینکه افراد بالای ۴۵ سال باید کولونوسکوپی انجام دهند، اظهار داشت: سرطان روده یکی از سرطان‌های شایع گوارشی است که تشخیص زودهنگام آن می‌تواند به درمان به موقع کمک کند.
وی افزود: هلیکوباکترپیلوری عامل زخم معده است و انجام آزمایش هلی کوباکتری تا حد زیادی می تواند از بروز سرطان معده پیشگیری کند و افراد مبتلا به این بیماری باید سلامت معده خود را پایش کنند.
البرزی در خصوص مصرف بی‌رویه مکمل‌ها بیان داشت: در جوانان در صورتی که فرد گیاهخوار باشد مصرف برخی مکمل‌ها مروردنیاز است اما در افراد سالم که تنوع خوبی در مصرف غذاها دارند مصرف هیچ مکملی توصیه نمی‌شود بعد از ۶۰ سالگی نیز مصرف برخی مکمل‌ها مانند ویتامین ب۱۲ و برخی دیگر از مکمل‌ها با تجویز پزشک توصیه می‌شود.
این متخصص گوارش بیان کرد: کبد چرب از جمله شایع‌ترین ییماری‌های کبدی به شمار می رود ؛ کبد چرب هیچگونه دارویی برای درمان کامل ندارد و بی‌تحرکی و رژیم غذایی ناسالم باعث ایجاد این بیماری می‌شوند ضمن اینکه افرادی که قند و شکر و کربوهیدرات زیاد مصرف می‌کنند، چاق و کم‌تحرک هستند در معرض خطر کبد چرب هستند.
وی ادامه داد: تنها درمان کبد چرب، روزانه نیم ساعت فعالیت تند و کاهش مصرف کربوهیدرات است. مصرف نان‌های سبوس دار و کاهش مصرف برنج به افراد دچار کبد چرب توصیه می‌شود.
در ادامه این نشست، دکتر ناصر ابراهیمی دریانی، متخصص گوارش با بیان اینکه امروزه مهم‌ترین عامل موثر در بسیاری از بیماری‌ها تغییر فلور روده است‌، گفت: این تغییرات از زمان کودکی تا بلوغ تغییر می‌کند و ناشی از تحولات محیطی و رژیم غذایی است‌.
وی با اشاره به سرطان روده بزرگ گفت: آنچه همیشه ما نگران هستیم جنبه ژنتیکی سرطان روده بزرگ است‌ و اگر کسی در اقوام درجه یک خود سرطان روده داشته است باید مراقب باشد و غربالگری را انجام دهد. گاهی اوقات بیماران خونریزی از مقعد را به عنوان بواسیر تلقی می‌کند و آن را جدی نمی‌گیرد در حالی که در صورت مشاهده هرگونه خونریزی از مقعد باید بلافاصله به پزشک مراجعه کند.
البرزی افزود: متأسفانه امروزه شاهدیم بسیاری از بیماری‌هایی که در کشورهای غربی شایع است در کشور ما نیز در حال رواج پیدا کردن است که علت آن از بین رفتن فرهنگ مصرف غذاهای سنتی است. در حالی که قبلا از انواع آش و سوپ‌های مفید در رژیم غذایی جامعه استفاده می‌شد اکنون غذاهای فرآوری شده جای آن را گرفته‌اند. این غذاها باعث شده فلور میکروبی روده از میکروب‌های مفید به میکروب‌های غیرمفید تغییر کند.
عضو هیئت مدیره انجمن گوارش با بیان اینکه سرطان‌های روده بزرگ به ویژه در قشر جوانان در حال افزایش است، بیان داشت : قبلا ما برای غربالگری این سرطان بالای ۵۰ سال را در نظر می‌گرفتیم اما اکنون این سن در حال کاهش است.
وی با بیان اینکه فلور میکروبی روده روی بیماری‌های مغز مانند زوال عقل و فراموشی، دیابت و ..‌. تاثیرگذار است، افزود: امروزه کودکان به جای مصرف غذاها و میوه‌های سالم از شکلات و انواع شیرینی استفاده می‌کنند که این مسئله در سنین بالا با خطر دیابت و اختلالاتی مانند فراموشی همراه است
البرزی به خانواده‌ه توصیه کرد که وعده‌های غذایی مناسب را جایگزین وعده های غیرمفید کنند. هنچنین به مادران توصیه می‌شود حتما از شیر خود برای تغذیه نوزادان استفاده کنند زیرا مطالعات نشان داده نوزادانی که شیر مادر مصرف می‌کنند کمتر در معرض خطر بیماری‌های التهابی روده قرار می‌گیرند.
انتهای پیام/*
خبرنگار: سیما حسینی

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
کبد چرب، بیماری های کبدی ، ورزش، زخم معده، بیماری های گوارش، سرطان روده، هفته سلامت
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
بهداشت و سلامت
V
آرشیو