معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:

تشخیص دیرهنگام کم‌کاری تیروئید؛ تهدیدی جدی برای سلامت جسمی و ذهنی جامعه

شیخ زاده گفت: علائمی مانند خستگی مزمن، افزایش وزن، افسردگی، ریزش مو و خواب‌آلودگی از نشانه‌های کم‌کاری تیروئید هستند که بیماران اغلب آن‌ها را نادیده می‌گیرند.
تشخیص دیرهنگام کم‌کاری تیروئید؛ تهدیدی جدی برای سلامت جسمی و ذهنی جامعه
1404/03/06 - 10:53
تاریخ و ساعت خبر:
247255
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - _سیستان و بلوچستان، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی، دکتر خداداد شیخ زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با تاکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام کم‌کاری تیروئید، گفت: این بیماری یکی از شایع‌ترین اختلالات غدد درون‌ریز است که به دلیل بروز تدریجی علائم، غالباً دیر تشخیص داده می‌شود.
وی در ادامه افزود: علائمی مانند خستگی مزمن، افزایش وزن، افسردگی، ریزش مو و خواب‌آلودگی از نشانه‌های کم‌کاری تیروئید هستند که بیماران اغلب آن‌ها را نادیده می‌گیرند یا به عوامل دیگر نسبت می‌دهند، این در حالی است که یک آزمایش ساده خون می‌تواند به‌راحتی این بیماری را شناسایی کند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: در نوزادان، کم‌کاری تیروئید در ۹۵ درصد موارد بدون علامت است و فقط در موارد نادر با علائمی مانند ورم اطراف چشم، زردی طولانی یا خواب‌آلودگی بروز می‌کند.
وی با اشاره اهمیت تشخیص زود هنگام کم کاری تیروئیدگفت: بهترین زمان تشخیص، بین روزهای سوم تا پنجم پس از تولد است و والدین باید در این بازه به مراکز سلامت مراجعه کنند تا با نمونه‌گیری خون از پاشنه پا، غربالگری انجام شود.
شیخ‌زاده ضمن اشاره به آمار بیماران داری کم کاری تیروئید در سال ۱۴۰۳ گفت: نرخ بروز کم‌کاری مادرزادی تیروئید در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ۵.۳ در هر هزار تولد زنده بوده است. و انجام اجرای برنامه غربالگری موجب جلوگیری از کاهش سالانه حدود ۱۰۰ هزار نمره از ضریب هوشی جامعه می‌شود.
وی در پایان با اشاره به اهمیت آگاهی عمومی، آموزش مادران باردار و انجام منظم چکاپ گفت: با افزایش آگاهی و مراجعه به‌موقع، می‌توان از بسیاری از عوارض جسمی و ذهنی ناشی از این بیماری پیشگیری کرد.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
کم کاری تیروئید ، علائم کم کاری تروئید ،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
بهداشت و سلامت
V
آرشیو