رئیس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی کبودراهنگ
فرش دستبافت مهربان!
فرش مهربان داشت به سمت فراموشی شدن پیش می رفت که با ورود میراث فرهنگی و ثبت قالی بافی مهربان دوباره جان گرفت.
1404/03/26 - 13:08
تاریخ و ساعت خبر:
267860
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - در همدان مهدی غلامی رئیس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان کبودراهنگ در گفتگویی اختصاصی بیان کرد: نام مهربان برگرفته از تعداد زیادی از روستاهای شهرستان کبودراهنگ را می باشد که در بخش های شیرین سو و گل تپه قرار دارد در کبودراهنگ گوسفندی با نژاد بسیار عالی می باشد که پشم این گوسفند در قالی بافی مورد استفاده قرار می گرفته است تنوع نقش و نگار، استفاده از رنگ های طبیعی و گیاهی و استفاده از پشم منطقه باعث شهرت فرش مهربان شده بود که این فرش در گذشته یک محصول صادراتی به کشورهای اروپایی و آمریکا به شمار می رفت که با ماشینی شدن فرش و عدم صادرات این هنر محصول باعث حاشيه قرار گرفتن شده بود.
وی بیان کرد:رنگهایی که در قالیهای این ناحیه بیشتر به چشم میخورد قرمز سیر روناسی و آبی نیلی است. مردم این منطقه پشم لازم برای قالی بافی را از گوسفندان خود فراهم میکنند و اجناسی که به کار میبرند مرغوب و رنگهایی که استفاده میکنند، خوب است و قالیها را فشرده و یکنواخت از کار در میآورند.
رئیس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی افزود:چند سالی بود که فرش مهربان به سمت فراموشی شدن پیش می رفت که با ورود میراث فرهنگی و ثبت قالی بافی مهربان در سال ۱۳۹۷ توجه ها به سمت این فرش افزایش یافت و در سال ۱۴۰۱ اولین جشنواره فرش در شهر شیرین سو برگزار گردید.
مهدی غلامی در پایان اظهار نمود:هم اکنون نقوش فرش مهربان بروز رسانی شده و ۳ سال پی در پی جشنواره فرش در شهرستان برگزار می گردد.اعطای تسهیلات کم بهره حمایت دولت از بیمه قالی بافان و مهمتر از همه جذب تاجران فرش به این منطقه باعث رونق روز افزون فرش مهربان خواهد شد

بازگشت به ابتدای صفحه