یادداشت

شهید مطهری؛ معلمی انقلابی، متفکری بصیر و الگویی کامل برای همه مربیان و هادیان جامعه

استاد مرتضی مطهری تنها یک فیلسوف و استاد دانشگاه نبود؛ او معلمی انقلابی، متفکری بصیر و الگویی کامل برای همه مربیان و هادیان جامعه بود.
شهید مطهری؛ معلمی انقلابی، متفکری بصیر و الگویی کامل برای همه مربیان و هادیان جامعه
1404/02/13 - 11:40
تاریخ و ساعت خبر:
216609
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از استان مرکزی شهرستان ساوه؛ استاد مرتضی مطهری تنها یک فیلسوف و استاد دانشگاه نبود؛ او معلمی انقلابی، متفکری بصیر و الگویی کامل برای همه مربیان و هادیان جامعه بود. شهادت او در ۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۸ (روز معلم) توسط گروهک فرقان، نشان داد که تبیین حقایق و روشنگری، جهادی مقدس است که دشمن از آن هراس دارد.
استاد مطهری نمونه‌ی کامل یک معلم الهی بود که هم در حوزه‌ی علمیه و هم در دانشگاه، شاگردان بزرگی مانند شهید بهشتی، امام موسی صدر و مقام معظم رهبری را تربیت کرد.
از ویژگی‌های او به عنوان یک الگوی برتر می توان اشاره کرد به:
تربیت نسل انقلابی که با کتاب‌هایش مثل «داستان راستان» و «عدل الهی»، نسل جوان را با مفاهیم ناب اسلامی آشنا کرد.
ایشان چه در مقابل مارکسیست‌ها و چه در برابر روشنفکران غرب‌زده، با منطق و استدلال می‌ایستاد و اسلام را نه به صورت خشک و تحجر زده، بلکه به شکل پویا و عقلانی تبیین می‌کرد.
امام خمینی (ره) درباره‌اش فرمودند: «مطهری پاره‌ی تن اسلام بود... آثار قلم و زبان او بی‌استثنا آموزنده و روانبخش است.»
شهید مطهری معتقد بود معلمی فقط یک شغل نیست، بلکه رسالتی الهی است که باید جهادگونه انجام شود؛ معلم همچون پیامبران مسئول هدایت، تربیت و روشنگری است.
او در کتاب «تعلیم و تربیت در اسلام» می‌نویسد: «معلمی عبادتی است که اگر با اخلاص انجام شود، از شهادت در راه خدا کمتر نیست.»
معلم واقعی کسی است که هم دانش‌آموز باشد و هم دانش‌آموز پرور؛ همان‌گونه که مطهری همیشه در حال یادگیری و آموزش بود.
استاد مطهری ثابت کرد که روشن‌فکری دینی و پاسخ به شبهات، یک جهاد فرهنگی است. او با نوشتن کتاب‌هایی مثل «علل گرایش به مادی‌گری» و «مسئله حجاب»، شبهات را با استدلال‌های محکم دفع می‌کرد و معتقد بود اگر معلمان و اساتید با بصیرت وارد میدان شوند، بسیاری از مشکلات جامعه حل خواهد شد.
امروز هم جامعه نیازمند معلمانی چون مطهری است تا در برابر جنگ نرم دشمن، از اسلام و انقلاب دفاع کنند. معلم باید خودش اول عامل به علم باشد، سپس دیگران را تربیت کند.
شهادت استاد مطهری نشان داد که دشمن بیشتر از سلاح، از قلم و بیان آگاه‌کننده می‌ترسد. او با شهادت خود، جاودانه شد و امروز کتاب‌هایش همچون چراغ‌هایی راهنمای نسل جوان است.
یادداشتی از: سلیمان دلیریان

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
شهید مطهری، معلم، بصیرت،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مرکزی
V
آرشیو