مقدار ایده‌آل میوه برای خوردن در روز چقدر است؟

میوه‌ها علاوه بر آب، ویتامین، مواد معدنی و فیبر، حاوی فروکتوز (قند میوه) هستند. اما آیا خوردن زیاد آن می‌تواند مضر باشد؟
مقدار ایده‌آل میوه برای خوردن در روز چقدر است؟
1404/05/09 - 09:18
تاریخ و ساعت خبر:
269389
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - تعیین مقدار مشخص برای همه ممکن نیست، چون بیشتر افراد می‌توانند بدون نگرانی میوه بخورند؛ فقط افرادی با شرایط خاص جسمی باید مراقب باشند.
رعایت اعتدال برای افراد دیابتی ضروری است، چون فروکتوز می‌تواند قند خون را بالا ببرد. توصیه می‌شود آن‌ها بیش از دو وعده در روز میوه نخورند.
همچنین، کسانی که عدم تحمل فروکتوز دارند ممکن است با مصرف میوه دچار مشکلات گوارشی شوند.
مصرف میوه و سبزیجات برای سلامتی مهم است و برای بزرگسالان یک وعده در روز توصیه می‌شود.
فیبر موجود در میوه باعث کند شدن جذب فروکتوز و جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون می‌شود و در عین حال احساس سیری ایجاد می‌کند.
یک وعده میوه معادل یک سیب یا پرتقال، دو مشت توت یا یک مشت زردآلوی خشک است.
مصرف میوه تازه و با پوست بهتر است، ولی میوه خشک و آبمیوه طبیعی هم گزینه‌های مناسبی هستند.
مقدار ایده آل میوه برای خوردن در روز
محققان اعلام کرده اند میزان مصرف میوه در بزرگسالان معادل با دو فنجان میوه است یعنی یک سیب بزرگ، دو موز بزرگ، دو گریپ فروت متوسط، دو پرتقال بزرگ یا ۱۶ توت فرنگی بزرگ .
میوه های کامل یک میان وعده عالی به شمار می روند که وقتی با مقداری پروتئین و چربی های سالم ترکیب شوند، حس سیری را القا می کنند. اگر به یک میان وعده نیاز داشتید، با توجه به مقداری که در بالا توصیه کردیم یک سیب را با مقداری کره بادوم زمینی یا یک موز با گرانولا کم شکر بخورید. همچنین می‌توانید میوه‌ها را در اسموتی‌ها ترکیب کنید تا به راحتی دو فنجان را در یک زمان مصرف کنید .
قند دریافتی در صورت خوردن میوه زیاد
به گفته کارشناسان، شکری که باید در مورد آن نگران باشید، قندی است که در نوشابه ها، دسرها و بسیاری از محصولات دیگر یافت می شود . از آنجایی که میوه حاوی فیبر است، بدن شما به قندهای طبیعی آن واکنش متفاوتی نشان می دهد. با این حال، اگر وعده های زیادی میوه بخورید، قند میوه می تواند مشکلات زیر را ایجاد کند:
-افزایش وزن
دیابت
عوارض ناشی از بیماری پانکراس و کلیه
پوسیدگی دندان
کمبود ویتامین B۱۲، کلسیم، ویتامین D و اسیدهای چرب امگا ۳
مواد مغذی میوه
متخصصان تغذیه می گویند که افراد مبتلا به دیابت و سطح قند خون بالا، اگر نسبت به میزان میوه مناسب برای رژیم غذایی خود مطمئن نیستند، باید با یک متخصص تغذیه یا پزشک مشورت کنید ، زیرا آنها باید بیشتر از دیگران در مورد مصرف هر نوع قندی محتاط باشند. میوه سرشار از فیبر سیر است که به کاهش سرعت جذب فروکتوز ( نوع اصلی قند موجود در میوه) در جریان خون کمک می کند و خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ را افزایش می دهد.
در کل، این موضوع را باید در نظر داشته باشید که مصرف بی از حد هر نوع مواد غذایی از جمله خوردن میوه زیاد و یا هر نوع مواد خوراکی، دارویی باعث ایجاد عوارض و ضرر می شود . بنابراین نباید در مصرف هر چیزی زیاده روی کنید.
خبرآنلاین
انتهای پیام/ن

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
میوه و تره‌بار، قند خون، ویتامین دی
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
بهداشت و سلامت
V
آرشیو