سرعت دادن به توسعه پنل‌های خورشیدی با کاوشگر رباتیک

یک کاوشگر رباتیک جدید به سرعت خواص نیمه‌رساناها را بررسی می‌کند تا به توسعه پنل‌های خورشیدی سرعت بدهد.
سرعت دادن به توسعه پنل‌های خورشیدی با کاوشگر رباتیک
1404/04/14 - 16:45
تاریخ و ساعت خبر:
268511
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - دانشمندان در تلاش هستند تا مواد نیمه‌رسانای جدیدی را کشف کنند که بتوانند کارآیی پنل‌های خورشیدی و سایر تجهیزات الکترونیکی را افزایش دهند اما سرعت نوآوری با سرعت دانشمندان در بررسی دستی خواص مهم مواد محدود می‌شود.
یک سیستم رباتیک کاملاً خودکار که توسط پژوهشگران دانشگاه «ام‌آی‌تی»(MIT) توسعه داده شده است، می‌تواند سرعت کار را افزایش دهد. سیستم آنها از یک کاوشگر رباتیک برای بررسی یک ویژگی الکتریکی مهم به نام فوتورسانایی استفاده می‌کند که میزان پاسخگویی الکتریکی یک ماده به حضور نور است.
پژوهشگران، دانش حوزه علوم مواد را از متخصصان انسان به مدل یادگیری ماشینی انتقال می‌دهند که تصمیم‌گیری ربات را هدایت می‌کند. این کار، ربات را قادر می‌سازد تا بهترین مکان‌ها را برای تماس یک ماده با کاوشگر شناسایی کند تا بیشترین اطلاعات را درباره فوتورسانایی آن به دست بیاورد. در عین حال، یک روش برنامه‌ریزی تخصصی نیز سریع‌ترین راه را برای حرکت بین نقاط تماس پیدا می‌کند.
کاوشگر رباتیک در طول یک آزمایش ۲۴ ساعته، بیش از ۱۲۵ بررسی را در ساعت انجام داد که دقت و قابلیت اطمینان آن بیشتر از سایر روش‌های مبتنی بر هوش مصنوعی بود. این کاوشگر با افزایش چشمگیر سرعت توصیف خواص مهم مواد جدید نیمه‌رسانا توسط دانشمندان می‌تواند به توسعه پنل‌های خورشیدی که برق بیشتری را تولید می‌کنند، سرعت بدهد.
«تونیو بووناسیسی»(Tonio Buonassisi)، استاد مهندسی مکانیک دانشگاه ام‌آی‌تی و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: من این پژوهش را فوق‌العاده هیجان‌انگیز می‌دانم، زیرا مسیری را برای روش‌های توصیف خودکار مبتنی بر تماس فراهم می‌کند. همه خواص مهم یک ماده را نمی‌توان به روش بدون تماس بررسی کرد. اگر به تماس با نمونه خود نیاز داشته باشید، قطعا می‌خواهید این تماس سریع باشد و میزان اطلاعات حاصل به حداکثر برسد.
این پژوهش در مجله «Science Advances» به چاپ رسید.
ایسنا
انتهای پیام/ن

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
کاوشگر،نیمه‌رسانا،پنل خورشیدی
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
فناوری اطلاعات
V
آرشیو