نقش فرهنگ در میل به فرزندآوری مقدم بر اقتصاد است

فرهنگ و اقتصاد دو عامل عمده در موضوع میل به فرزندآوری و افزایش جمعیت است؛ بسیاری موضوع اقتصاد را مطرح می‌کنند در حالیکه فرهنگ مهمتر از اقتصاد است.
نقش فرهنگ در میل به فرزندآوری مقدم بر اقتصاد است
1404/02/28 - 15:23
تاریخ و ساعت خبر:
217277
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - _گیلان، طاهره عاشوریان مسئول سازمان بسیج جامعه زنان سپاه قدس گیلان، صبح امروز در حاشیه برنامه همایش شکوه مادری در گفتگو با خبرنگار زنان ایران، گفت: فرهنگ و اقتصاد دو عامل عمده در موضوع میل به فرزندآوری و افزایش جمعیت است؛ بسیاری موضوع اقتصاد را مطرح می‌کنند در حالیکه فرهنگ مهمتر از اقتصاد است. اگر اقتصاد به عنوان مهمترین عامل در موضوع فرزندآوری مطرح بود پس باید در شمال شهر تهران تعداد اعضای خانواده بیشتر باشد در حالیکه اینگونه نیست.
عاشوریان گفت،گیلان از جمله استان‌های کشور است که با چالش جدی جمعیتی مواجه و به تعبیر مسئولان در چاله جمعیتی فرو رفته است که اگر این روند ادامه پیدا کند تا چند سال دیگر این استان به خانه سالمندان تبدیل می‌شود.
بر اساس داده‌های آماری جمعیت گیلان نسبت به سایر استان‌ها در وضعیت قرمز و هشدار قرار داشته و طبق گفته مسئولان استان، اگر تدبیری برای آن اتخاذ نشود تا ۵ سال آینده باید با گویش زیبای گیلکی، تاتی و تالشی خداحافظی کنیم.
وی افزود،مسئله جوانی جمعیت و فرزند آوری که امروزه به عنوان چالش ملی و امنیتی مطرح است، زنگ خطر آن در گیلان خیلی زودتر از کشور به صدا در آمده است و مسئولان تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز استان به جای اقدامی اثرگذار و حرکت سازنده هر بار فقط روی دکمه هشدار فشار می‌دهند که فقط تبعات اجتماعی و تنش‌های روانی به دنبال دارد و هیچ مشکلی را حل نمی‌کند.
مسئول بسیج جامعه زنان سپاه قدس گیلان گفت: کودکان تک‌فرزند معمولاً در برابر چالش‌ها و مشکلات، کم‌طاقت‌تر هستند. زیرا والدین تمام انرژی و توجه خود را صرف یک فرزند می‌کنند و این باعث می‌شود که کودک از تجربه‌های اجتماعی و تعامل با خواهر و برادر محروم بماند. این موضوع می‌تواند منجر به عدم انعطاف‌پذیری و مسئولیت‌پذیری در آنها شود. همچنین، والدین ممکن است تمام آمال و آرزوهای خود را در یک فرزند متمرکز کنند و این فشار می‌تواند به خودخواهی و مشکلات در روابط اجتماعی آنها منجر شود.
عاشوریان با اشاره به اینکه آثار مخرب طلاق به شدت بر نرخ باروری تأثیر می‌گذارد گفت: وقتی زوجین از هم جدا می‌شوند، امکان داشتن فرزند کاهش می‌یابد. نگهداری از فرزند توسط یک والد به تنهایی بسیار دشوار است و در بسیاری از موارد، فرزندان به عنوان پایه‌های عاطفی و اجتماعی خانواده، در شرایط طلاق دچار آسیب می‌شوند. این وضعیت می‌تواند به کاهش گفت‌وگو و ارتباطات مثبت بین زوجین منجر شود و به طلاق عاطفی بینجامد.

وی در راستای افزایش جمعیت و بهبود آمار باروری اذعان کرد،تبلیغات و تبیینِ اهمیت باروری، نقش بسیار مؤثری دارند. ارائه پاداش‌ها و کمک‌های مادی و معنوی به خانواده‌ها می‌تواند انگیزه‌ای برای افزایش باروری باشد. همچنین، مادران نوزاد نیاز به حمایت و استراحت دارند و خانواده و جامعه باید از آنها حمایت کنند تا بتوانند به راحتی به وظایف خود ادامه دهند
عاشوریان خاطرنشان کرد،در ایران، جوانی جمعیت به عنوان یک فرصت مهم برای توسعه اقتصادی و اجتماعی در نظر گرفته می‌شود، اما در استان گیلان، این جوانی جمعیت با روند سالمندی روبرو شده و به یک چالش تبدیل شده است. نرخ رشد جمعیت در گیلان نسبت به میانگین ملی پایین‌تر است و نرخ سالمندی در حال افزایش است.
عاشوریان در پایان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه اهمیت نقش مادری گفت، بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب فرزندآوری از مهم ترین وظایف زنان در پیشرفت کشور است چرا که فرزندآوری یکی از مهم ترین مجاهدت های زنان و وظایف آنان است؛ فرزندآوری در حقیقت هنر زن است؛ اوست که زحماتش را تحمل می کند، اوست که خدای متعال ابزار پرورش فرزند را به او داده است. صبرش را به آن ها داده، احساساتش را به آن ها داده است. اگر چنانچه ما این ها را در جامعه به دست فراموشی نسپاریم؛ آن وقت پیشرفت خواهیم کرد.
در انتهای همایش شکوه مادری، در راستای تبیین بیانات مقام معظم رهبری در خصوص فرزند آوری از ۱۱ مادر دارای ۳ فرزند، ۲ مادر دارای ۵ فرزند، ۱ مادر دارای ۷ فرزند و ۴ فرزند حافظ کل قرآن تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
فرهنگ فرزندآوری ، اقتصاد، میل به فرززندآوری ، عوامل مؤثر بر فرزندآوری ، مسئول بسیج جامعه زنان استان گیلان
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش
V
آرشیو