مصاحبه

بررسی زندگی امام رضا(ع)؛ از مدینه تا خراسان/ درس‌های محبت و انسانیت

در گفت و گو با یک عالم و کارشناس مسائل دینی به بررسی زندگی امام رضا(ع) و تأثیرات آن بر جامعه می‌پردازیم. از داستان‌های محبت و دستگیری از نیازمندان تا توصیه‌های ایشان به فرزندشان، این مصاحبه نگاهی عمیق به شخصیت این امام بزرگوار دارد.
بررسی زندگی امام رضا(ع)؛ از مدینه تا خراسان/  درس‌های محبت و انسانیت
1404/02/21 - 08:11
تاریخ و ساعت خبر:
216826
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از قزوین؛ مصاحبه با حجت الاسلام و المسلمین محسن نباتی امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل(ع) شهر عصمت آباد شهرستان بوئین زهرا در خصوص زندگی امام رضا(ع) به مناسبت دهه کرامت:
دوره امامت‌ امام رضا (ع) مقارن با سه خلیفه عباسی یعنی هارون الرشید، امین و مامون بوده است. به طور کلی اوضاع سیاسی و خلافت عباسی در دوران زندگی امام رضا علیه السلام مخصوصا در زمان مامون عباسی با آشفتگی های فراوانی همراه بوده است از ویژگی های این مقطع پیچیدگی شرایط سیاسی اجتماعی و خود شخصیت خاص محمود عباسی بوده که به گفته شهید مطهری مامون عالم ترین خلفا و بلکه شاید یکی از عالم ترین سلاطین جهان بود؛ از طرف دیگر قبولی ولایت عهدی از طرف امام رضا(ع) در شرایطی که معمولا ائمه پیشین از حکومت های وقت فاصله می گرفتند سبب طرح پرسش هایی در ذهن شیعیان بوده که عارضم به خدمتتان اهمیت واکاوی مسئله را پیش از پیش آشکارتر می کند.
نمونه ای از تاثیرگذاری ابعاد تاریخی و اجتماعی زندگی امام رضا علیه السلام
مهمترین نمونه از تاثیرگذاری ابعاد تاریخی و اجتماعی زندگی امام رضا علیه السلام دستگیری از مردم بود اینکه هرکسی به آقا امام رضا علیه السلام و فرزندشان مراجعه می‌کرد دستشان را می‌گرفتند و کمک میکردند.
نقل است که دشمنان می خواستند نسل آقا موسی بن جعفر(ع) را از بین ببرند، خداوند عنایت ویژه ای کرد و ۴۰تا فرزند به امام موسی کاظم داد؛ ولی در تاریخ نقل است که امام رضا(ع) یک پسر داشتند که امام جواد(ع) بودند.
آقا علی بن موسی الرضا (ع) وقتی که به ایران آمدند پنجاه و دو ساله بودند؛ سه سال آخر عمر مبارکشان در ایران بودند. آن زمانی که آقا امام رضا(ع) به ایران آمدند آقا امام جواد(ع) پنج شش ساله بودند امام رضا علیه السلام ایشان را در مدینه گذاشتند اما توصیه های فراوانی به ایشان کردند یک نمونه اش را من خدمت شما عرض بکنم
در مورد کمک به عمه ها،عموها و نیازمندان سفارش می کنند.
منزل امام رضا(ع) در مدینه شامل دو درب به سمت مسجد می باشد.که درب کوچک برای رفت آمد آقا امام رضا(ع) و امام جواد(ع) بود ولی درب بزرگ روبه روی مسجد مخصوص نیازمندان که عمه ها‌ و عموهای امام جواد(ع) نیز در زمره نیازمندان بودند.
روزی آشنایان به آقا امام جواد(ع) که ۶الی ۷سال داشته عنوان می کنند درب بزرگ را کامل ببندید و درب کوچک محل رفت و آمد شما به مسجد و عمه و عموهایتان باشد.
بزنطی نقل می کند امام رضا(ع) در خراسان متوجه این موضوع می شود و سریع برای امام جواد(ع) نامه می نویسند که درب بزرگ را هرگز نبندید و از درب بزرگ برای مسجد رفت آمد کنید تا نیازمندان و عمه و عموها با شما باشند‌‌‌.
به عموها ۵۰دینار و به عمه ها ۲۵ دینار کمتر ندهید اگر توانستید بیشتر هم بدهید بهتر است ولی کم تر ندهید و همچنان نیازمندان دیگر را نیز کمک کنید.
این قضیه نشان می دهد که امام رضا حساسیت ویژه ای روی کمک به نیازمندان و حتی نزدیکان و آشنایان داشته اند.
والسلام علیکم و رحمته الله و برکاته

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
امام رضا(ع)، سیاسی، فرهنگی، عباسی، سبک زندگی
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
گفتگو
V
آرشیو