امام مهدی (عج) در یک نگاه

پس از طی شدن دوران غیبت و به خواست پروردگار جهان، امام دوازدهم علیه السلام ظهور خواهد کرد و دنیا را سرشار از خوبی ها و زیبایی ها خواهد نمود. هیچ کس زمان ظهور آن موعود منتظَر را نمی داند و از امام عصر علیه السلام روایت شده است، آنهایی که برای ظهور زمانی را تعیین کنند، دروغگو هستند.
امام مهدی (عج) در یک نگاه
1404/02/10 - 11:34
تاریخ و ساعت خبر:
216515
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - آخرین امام شیعیان و دوازدهمین جانشین رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم در سپیده دم جمعه، نیمه شعبان سال ۲۵۵ هجری قمری [۸۶۸ میلادی] در سامراء یکی از شهرهای عراق، دیده به جهان گشود.
بنابر روایت حوزه، پدر گرامی او، پیشوای یازدهم شیعیان حضرت امام حسن عسکری علیه السلام و مادر بزرگوار آن حضرت، بانویی شایسته به نام «نرجس» بود که درباره ملیّتِ او روایات، مختلف است. مطابق روایتی، آن حضرت دختر «یشوع» پسر امپراتور روم بوده و مادرش از نسل «شمعون» وصی حضرت عیسی علیه السلام است. برابر این روایت، نرجس در پی خوابی شگفت، مسلمان شد و به هدایت امام عسکری علیه السلام خود را در میان سپاه روم که عازم نبرد با مسلمانان بودند قرار داد و همراه جمعی دیگر به اسارت لشکر اسلام در آمد. امام هادی علیه السلام کسی را فرستاد که او را خریداری کرد و به سامراء آورد.
روایات دیگری نیز نقل شده است، ولی آنچه که مهم و قابل توجه است اینکه حضرت نرجس سلام الله علیها مدتی در خانه حکیمه خاتون سلام الله علیها ـ از خواهران بزرگوار امام هادی علیه السلام ـ بوده و تحت تعلیم و تربیت ایشان قرار گرفته و مورد احترام فراوان حکیمه خاتون سلام الله علیها بوده است.
حضرت نرجس سلام الله علیها آن بانویی است که سال‌ها پیش در کلام پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله وسلم و امیرالمؤمنین علیه السلام و امام صادق علیه السلام مورد ستایش قرار گرفته و از او به عنوان بهترین کنیزان و سرور آنان یاد شده است.
گفتنی است که مادر امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف به نام‌های دیگری مانند سوسن، ریحانه، ملیکه و صیقل (صقیل) نیز خوانده می شد.
نام، کنیه و القاب
نام و کنیه امام زمان علیه السلام همان نام و کنیه پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله وسلم است و در برخی از روایات از بردن نام ایشان تا هنگام ظهور نهی شده است.
لقب‌های مشهور آن حضرت عبارتند از: مهدی، قائم، منتظَر، بقیة‌الله، حجّت، خلف صالح، منصور، صاحب الامر، صاحب الزمان و ولی عصر که معروف ترین آن‌ها «مهدی» است.
هر یک از این لقب ها، بیانگر پیام ویژه‌ای درباره آن بزرگوار است.
آن امام خوبی ها را «مهدی» گفته‌اند، زیرا که هدایت شده‌ای است که مردم را به سوی حق می خواند و «قائم» خوانده‌اند، چون برای حق قیام خواهد کرد و «منتظَر» نامیده‌اند، زیرا که همگان در انتظار آمدن اویند و «بقیة اللّه» لقب داده‌اند، چرا که باقیمانده حجت‌های خدا و آخرین ذخیره الهی است.
«حجّت» به معنی گواه خدا بر خلق و «خلف صالح» به معنی جانشین شایسته برای اولیاء خداست. او «منصور» است، چون از سوی پروردگار یاری می شود و «صاحب الأمر» است، چون امر ایجاد حکومت عدل الهی به عهده اوست. «صاحب الزمان و ولی عصر» نیز به معنی آنست که او حاکم و فرمانروای یگانه زمان است.
زندگی امام مهدی علیه السلام شامل سه دوره پرفراز و نشیب است:
۱. دوره اختفا: زندگی پنهانی آن حضرت از آغاز ولادت تا زمان شهادت امام عسکری علیه السلام است.
۲. دوران غیبت: از هنگام شهادت امام یازدهم علیه السلام شروع گردیده تا هر زمان که به اراده خداوند ظهور کند، ادامه خواهد یافت.
۳. عصر ظهور: پس از طی شدن دوران غیبت و به خواست پروردگار جهان، امام دوازدهم علیه السلام ظهور خواهد کرد و دنیا را سرشار از خوبی ها و زیبایی ها خواهد نمود. هیچ کس زمان ظهور آن موعود منتظَر را نمی داند و از امام عصر علیه السلام روایت شده است، آنهایی که برای ظهور زمانی را تعیین کنند، دروغگو هستند.
خبرآنلاین
انتهای پیام/ن

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
امام زمان حضرت مهدی (عج)، امامان شیعه، دین اسلام
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
دین و اندیشه
V
آرشیو