در راستای افزایش جمعیت و فرزندآوری انجام شد:
پویش فرزندآوری «شاندیز جوان و پویا» توسط بانوان خیر شاندیزی و با همکاری گروههای جهادی و خیران، حدود ۱۴ سال است که با هدف مقابله با پیری جمعیت و ترویج فرهنگ فرزندآوری فعالیت میکند، این پویش با اجرای برنامههایی مانند؛ حمایت از زوجهای نابارور، اهدای سیسمونی و جلوگیری از سقط جنین، بدون اتکا به کمکهای دولتی و تنها با یاری خیرین مردمی، در مسیر ازدیاد نسل شیعه و ساختن ایرانی جوان گام برمیدارد. این حرکت جهادی، نمونهای از عشق به وطن و تعهد به آینده ایران اسلامی است و امید است الگوی سایر مناطق کشور نیز قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از خراسان رضوی؛ بحران پیری جمعیت و کاهش موالید در ایران اسلامی، چالشی جدی است که آینده کشور را تحت تأثیر قرار داده است، کاهش آمار تولد، ازدواج و علاقه زوجهای جوان به فرزندآوری، ایران را با بحران جمعیتی روبرو کرده و هشدارها در این زمینه روزبهروز بیشتر میشود، این بحران، دغدغه هر ایرانی عاشق وطن است که آرزوی آبادانی و سربلندی ایران اسلامی را در دل دارد.
در میان تلاشهای نهادها و سازمانها برای وضع قوانین و برنامههای تشویقی، گاهی اجرای این طرحها در پیچ و خم اداری و تأمین منابع مالی معطل میماند، اما در این میان، گروههای مردمی و جهادی هستند که با عشق به میهن و لبیک به ندای مقام معظم رهبری، خودجوش و جهادی، پای در میدان گذاشتهاند.
یکی از این حرکتهای ارزشمند، پویش فرزندآوری «شاندیز جوان و پویا» است که توسط گروهی از بانوان خیر و دغدغهمند شاندیزی، با همکاری گروههای جهادی و خیران، راهاندازی شده است، این پویش با هدف مقابله با پیری جمعیت و سیاهچاله جمعیتی، حدود ۱۴ سال است که با اجرای برنامههای متنوع فرهنگی و اجتماعی، از جمله حمایت از زوجهای نابارور، اهدای سیسمونی به خانوادههای کمبرخوردار و جلوگیری از سقط جنین، تلاش میکند تا فرهنگ فرزندآوری را ترویج دهد.
بانوان این پویش، بدون اتکا به کمکهای دولتی و تنها با یاری خیرین مردمی، در مسیر ازدیاد نسل شیعه علی بن ابیطالب(ع) و ساختن ایرانی جوان، آباد و سربلند گام برمیدارند. این حرکت جهادی و مردمی، نمونهای از عشق به وطن و تعهد به آینده ایران اسلامی است که امیدواريم الگوی سایر مناطق کشور نیز قرار گیرد.
مطهره ذاکرین خادر، مسئول پویش فرزندآوری «شاندیز جوان و پویا» در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه پویش فرزندآوری شاندیز جوان و پویا از سال ۱۳۹۰ فعالیت خود را آغاز کرده است، اظهار کرد: این پویش در مدت فعالیت ۱۴ ساله خود اهدافی از جمله کمک به افزایش و جوانی جمعیت کشور و ترغیب بانوان واجد شرایط به فرزندآوری را دنبال میکند.
وی با اشاره به دغدغههایی که منجر به ایجاد این پویش شد، تصریح کرد: مهمترین دغدغه ما همان دغدغه حضرت آقا است و صحبتهای ایشان که پیری جمعیت و افتادن ایران در سیاهچاله جمعیتی را دهشتناک توصیف کردهاند، زمانی که مقام معظم رهبری در این زمینه حکم جهاد دادند، ما بر خود واجب دانستیم که در این مسیر قدم بگذاریم.
مسئول پویش فرزندآوری شاندیز جوان و پویا با اشاره به اینکه پویش کاملاً مردمی و جهادی در حال فعالیت است، تأکید کرد: هیچ ارگان یا سازمان دولتی متأسفانه در این مسیر به پویش کمک نداشتند و فقط برخی اوقات کمکهای سپاه شهرستان بوده است، تمام هزینههای فعالیتهای پویش از کمکهای خیران و اعضای پویش تأمین میشود.
وی به فعالیتهای پویش در زمینههای مختلف اشاره و بیان کرد: حمایت از زوجین نابارور، تهیه و اهدای سیسمونی به زوجهای جوان کمبرخوردار، جلوگیری از سقط جنین و تبیین چهره به چهره برای تشویق مادران جوان به فرزندآوری در راستای افزایش جمعیت از جمله زمینههای فعالیت پویش شاندیز جوان و پویا است.
بانوان شاندیزی جهادی پای کار کمک به افزایش جمعیت و فرزندآوری
بانوی فعال فرهنگی و اجتماعی شاندیزی در ادامه افزود: بیش از ۲۰ نفر بانوی فعال و جهادی از بخش شاندیز همراه با فرماندهان پایگاههای مقاومت بسیج محلات و حدود ۶ گروه جهادی خواهران بخش شاندیز در پویش فرزندآوری شاندیز جوان و پویا به صورت جهادی و خیرخواهانه پای کار هستند.
وی با اشاره به نحوه حمایت پویش از زوجهای نابارور، گفت: زوجهای شناسایی شده از طریق مرکز نفس و یا با همکاری فرماندهان پایگاههای مقاومت بسیج بخش شاندیز به مراکز درمانی جهت درمان ناباروری معرفی میشوند. در سال ۱۴۰۰ به لطف خداوند از بین ۴۰ نفر که معرفی شده بودند، تاکنون ۶ نفر صاحب فرزند شدند.
ذاکرین خادر به برنامههای پویش در جهت جلوگیری از سقط جنین اشاره و اظهار کرد: در این راستا با افراد مورد نظر در مراحل مختلف صحبت میشد و آنها قانع میشدند که سقط انجام نشود. سپس با معرفی این افراد به خیران، آنها تا زمان زایمان تحت پوشش کمکهای خیران قرار میگرفتند.
وی با بیان اینکه با اجرای برنامههای پویش از سال ۹۸ تاکنون، حدوداً سالی بین هشت تا ۱۲ مورد جلوگیری از سقط جنین انجام شده است، گفت: حال و هوای مادرانی که از سقط جنین خود پشیمان میشوند بعد از به دنیا آمدن نوزادشان، بسیار جالب و خاطرهانگیز است. آنها از باقی اعضای خانواده بیشتر خوشحال هستند و در عین حال بسیار پشیمان که چرا میخواستند این کار را انجام دهند.
این بانوی فعال فرهنگی و اجتماعی شاندیزی در ادامه افزود: برای تبیین چهره به چهره، به ویژه برای تشویق مادران جوان به فرزندآوری، از فرصت اعیاد و برپایی جشنها و مراسمهای مذهبی استفاده میکنیم و با مادران جوان صحبت میکنیم. توزیع بروشور جهت آگاهسازی از خطرات پیری جمعیت و تشویق به فرزندآوری از دیگر برنامههای پویش در تبیین چهره به چهره است.
بخش شاندیز بزرگترین مرکز اهدای سیسمونی به مادران کمبرخوردار در ایران
وی به فعالیتهای این پویش در زمینه تهیه و اهدای سیسمونی به خانوادههای کمبرخوردار اشاره و اظهار کرد: بخش شاندیز با برخورداری از نعمت گروههای جهادی فعال و خیرین نیکاندیش، به عنوان بزرگترین مرکز اهدای سیسمونی به مادران کمبرخوردار در ایران به حساب میآید. به طوریکه دو گروه جهادی از گروههای جهادی پویش، تمام وقت در زمینه تهیه و اهدای سیسمونی به خانوادههای کمبرخوردار فعالیت دارند. سیسمونیهای اهدا شده توسط این پویش واقعاً آبرومند و در شأن خانوادهها است.
مسئول پویش فرزندآوری شاندیز جوان و پویا تصریح کرد: گروههای جهادی شهید مسعود افشاریان شاندیز، شهید حسن حشمتی چاه خاصه، شهید محمد علی پورعلی گراخک، شهید صیاد شیرازی چاه خاصه و گروه جهادی امام حسن مجتبی(ع) فرح آباد از جمله گروههای جهادی فعال در پویش فرزندآوری شاندیز جوان و پویا هستند.
وی با اشاره به اینکه فعالیت پویش مختص به بخش شاندیز است، بیان کرد: اما بعضی اوقات از حاشیه شهر مشهد هم افرادی به ما مراجعه داشتند که بلافاصله تحت پوشش گروههای جهادی ما قرار گرفته و کمکهای لازم را دریافت کردند.
بانوی فعال فرهنگی و اجتماعی شاندیزی با اشاره به سایر برنامهها و فعالیتهای پویش اظهار کرد: برپایی بازارچهها و نمایشگاههای مختلف با عرضه محصولات تولیدی در نقاط مختلف شهر شاندیز و مشهد، که سود حاصل از درآمد این بازارچهها و نمایشگاهها صرف کمک به خانوادههای تحت پوشش پویش میشود.
ایستگاهی برای تبیین، روشنگری و ترویج فرهنگ فرزندآوری
وی تصریح کرد: یک ایستگاه فرهنگی نیز جهت تبیین و روشنگری در راستای حفظ حیات جنین و جلوگیری از سقط و در راستای ترویج فرهنگ فرزندآوری و اطلاعرسانی در زمینه اهمیت زندگی و حمایت از خانواده، با همکاری گروههای داوطلب و خیرین نیکاندیش به مناسب ولادت امام رضا(ع) در خیابان امام رضا(ع) مشهد برپا شد.
مسئول پویش فرزندآوری شاندیز جوان و پویا در ادامه به برکات برپایی این ایستگاه اشاره کرد و گفت: در این ایستگاه صلواتی ضمن پذیرایی با انواع نوشیدنیها و توزیع بستههای فرهنگی، فضایی برای گفتگو و تبادل نظر درباره اهمیت فرزندآوری و پیامدهای مثبت آن برای جامعه ایجاد شده بود. همچنین بروشورهایی با محتوای آموزشی درباره اهمیت فرزندآوری، خطرات سقط و مشاورههای موجود در این زمینه در میان شرکتکنندگان توزیع شد.
وی در ادامه افزود: این بروشورها به عنوان منبع اطلاعاتی مفید برای زوجهای جوان و خانوادهها طراحی شده بودند و این برنامه با استقبال خوب مردم و بازخوردهای مثبت از سوی شرکتکنندگان همراه بود. بسیاری از زوجهای جوان و خانوادهها از اهمیت حمایتهای اجتماعی و فرهنگی در زمینه فرزندآوری آگاه شدند و تمایل خود را برای شرکت در برنامههای آینده ابراز کردند.
بانوی فعال فرهنگی و اجتماعی شاندیزی با اشاره به اینکه چشمانداز پویش فرزندآوری شاندیز جوان و پویا، افزایش فرزندآوری، جلوگیری از سقط جنین و مبارزه با این اقدام تهوعآور دوره جهالت است، تأکید کرد: امیدواریم به لطف خداوند نسل شیعه امیرالمؤمنین علی(ع) زیاد شود و ایران عزیز ما جوان، آباد و سربلند در دنیا باشد.
وی با اشاره به حال و هوای افرادی که در پویش فعالیت دارند، گفت: حس و حال بسیار خوبی است و چون فعالیتها همه مردمی است و کار برای مردم و رضایت خداوند است، از دل بر میآید و بر دل هم مینشیند.
ذاکرین خادر در ادامه در پاسخ به این سؤال که آیا در این مسیر از ادامه کار خسته شدند یا نه، خاطرنشان کرد: برخی اوقات به خاطر اینکه نمیتوانیم به بعضی از مددجویان کمکهای مالی داشته باشیم، ناراحت و حتی ناامید میشویم. اما ناملایمات و بیمهریها را به جان میخریم و با گذر زمان به فراموشی میسپاریم. چون کار واقعاً برای خداست، خودش دست ما را محکمتر از قبل میگیرد و انگار نیرویی جدید در جسمهای خسته ما دمیده میشود.
انتهای خبر/ خبرنگار دوست حصار