مسئول بسیج جامعه زنان کشور:
در گفتوگو با رویا حیدرزاده، مسئول بسیج جامعه زنان کشور، وی به نقش کلیدی نمایشگاههای کتاب در تقویت هویت فرهنگی زنان اشاره و بر اهمیت کتاب به عنوان ابزاری برای ارتقاء آگاهی و بینش فرهنگی تأکید کرد .
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - رویا حیدرزاده مسئول بسیج جامعه زنان کشور در حاشیه دیدار از سی و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرنگار زنان یوز در پاسخ به این سوال که نمایشگاهها و مطالعه کتابها چقدر میتواند برای مادران در حفظ هویت و برای نوجوانان در به دست آوردن هویت زن مسلمان کمککننده باشد؟ گفت : در حال حاضر در بزرگترین رویداد فرهنگی کشور هستیم که شاید این رویدادها و برنامهها به نوعی بزرگترین دورهمی فرهنگی در عرصه کتاب باشد. در اینجا هم کتابخوانها، هم نویسندگان و هم ناشران کنار هم جمع شدهاند. این نمایشگاه یک فرصت خوب است که هم با مجموعههای نشر و انتشارات آشنا شویم و هم با فعالیتهای آنها آشنایی پیدا کنیم. از طرفی، سطح کیفی کتابها را میتوان بررسی کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه کتاب، محصول فکر، ذهن، ایده، تجربه و حتی پژوهش یک فرد است که به راحتی در اختیار ما قرار میگیرد، افزود: از این محصولات فرهنگی متناسب با ذائقه و سلیقه خود میتوانیم انتخاب کنیم و محتوای مورد نظر خود را بیابیم.
مسئول بسیج جامعه زنان کشور ادامه داد: تجمیع این آثار در یک مکان، فرصت انتخاب را به مخاطب میدهد تا با سلیقههای مختلف، قسمتهایی از ارتقای فرهنگی خود را از طریق خرید و آشنایی با محصولات مکتوب، تجربه کند. در غرفههایی که تا الان دیدهایم، بخشی از این آثار مشخص بود که به نوعی فکر شده و متناسب با ذائقه مخاطب است. این آثار میتوانند تأثیرگذاری خوبی روی قشر مخاطب داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه در آثار ادبی و علمی، رشد خوبی در غرفههایی که مربوط به انتشارات دفاع مقدس یا ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بود، مشاهده میشود، افزود: این آثار به لحاظ کمی و کیفی، کارهای خوبی انجام دادهاند. شاید یکی از موضوعاتی که در این چند سال باید به آن توجه میشد، قالبهای جذاب برای مخاطب بود. اکنون میبینیم که به این قالبها توجه شده و روایتهای مختلف همسران و مادران شهدا به خوبی بیان شده است. این میتواند در قالبهای جذاب و رمان و داستان برای مخاطب تأثیرگذار باشد و الگوی سبک زندگی ایرانی اسلامی را بر اساس سیره شهدا به نمایش بگذارد.
حیدرزاده بحث تقویت هویت را یکی از مولفهها و کارکردهای کتاب دانست و اظهار داشت: کتاب میتواند به هویت فرهنگی ما کمک کند و در ارتقاء سطح آگاهی و بینش ما نسبت به مسائل مختلف فرهنگی مؤثر باشد. اگر میخواهیم عمیق به موضوعات فرهنگی و هویت فرهنگی بپردازیم، به ویژه هویت اصیل زنان ایرانی، باید به تولید محتوای خوب و معرفی کتابها توجه کنیم. آیا باید همیشه یک نمایشگاه برای عرضه کتاب باشد یا میتوان از ابزارهای مختلف برای معرفی کتابهای خوب استفاده کرد؟
مسئول بسیج جامعه زنان کشور گفت : به نظر من، برای هر کتابی که به تقویت هویت و اعتقادات کمک میکند، باید به شکل نوین و با استفاده از فناوری روز معرفی شود. مادران به عنوان محور تربیت، میتوانند از همان ابتدا کتاب را با فرزندان خود آشنا کنند. مادر میتواند با زبان کودکانه، قصههایی جذاب را برای فرزندش روایت کند و این ارتباط را برقرار کند.
وی در ادامه با اشاره به حضور کودکان در کنار مادران در نمایشگاه کتاب آن را معنادار دانست و تصریح کرد: مادر به عنوان رکن اصلی تربیت، در فضاهای فرهنگی رفت و آمد میکند و نقش مادری خود را ایفا میکند. این ارتباط میتواند به نوعی در ذهن کودک ماندگار شود.
خانم حیدرزاده! بسیج جامعه زنان نیز انتشاراتی به نام "لشکر فرشتگان" دارد در این مورد هم توضیحاتی را بفرمایید:
این انتشارات بین همه انتشارات حاضر در نمایشگاه، ماهیت زنانه دارد. سازمان بسیج جامعه زنان به عنوان یک سازمان اجتماعی فرهنگی اجتماعی زنان باید حتماً به این سمت برود که با محصولات فرهنگی _ تربیتی ، موثر در بدنه بانوان حرفی برای گفتن داشته باشد.
انتشارات لشکر فرشتگان بنایی بوده از چند سال قبل که در بسیج جامعه زنان نهاده شد و نیاز به حمایت دارد. شاید کمتر معرفی شده و کمتر میشناسنش و نیاز هست که کار فرهنگی خاص برای معرفیش انجام شود تا انتشارات علاوه بر ورود به موضوعات پژوهشی و تحقیقاتی حوزه زنان و دختران بتواند با درک درست نسبت به مسائل این قشر تولیدات خوبی را داشته باشد