بررسی تصورات اشتباه درباره سختی‌های فرزندآوری

در متون علمی، هیچگونه منع مطلق سنی برای بارداری وجود ندارد و هر چه سن مادر در زمان بارداری کمتر باشد، بهتر است. همچنین در سنین بالاتر نیز با رعایت مراقبت‌های لازم، بارداری و فرزندآوری سالم ممکن است.
بررسی تصورات اشتباه درباره سختی‌های فرزندآوری
1404/02/15 - 07:47
تاریخ و ساعت خبر:
216691
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - فرزندآوری و پدر و مادر شدن یکی از پراحساس‌ترین تجربیات زندگی انسانی است. این تمایل فطری و ضروری برای تداوم نسل انسان‌ها، به عنوان یک مرحله مهم در زندگی زناشویی زوجین مطرح می‌شود. در متون علمی، هیچگونه منع مطلق سنی برای بارداری وجود ندارد و هر چه سن مادر در زمان بارداری کمتر باشد، بهتر است. همچنین در سنین بالاتر نیز با رعایت مراقبت‌های لازم، بارداری و فرزندآوری سالم ممکن است.
تولد نوزاد نه تنها نشانه‌ای از عشق و زندگی میان زوجین است، بلکه به عنوان یکی از نقاط عطف زندگی زناشویی به شمار می‌آید و می‌تواند به نهاد خانواده و روابط عاطفی میان زوجین عمق بیشتری ببخشد.
تحقیقات نشان می‌دهد که بارداری و شیردهی می‌تواند فوائد بسیاری داشته باشد. برای مثال، رعایت یک رژیم غذایی سالم، ورزش و پرهیز از عوامل مضر قبل از بارداری می‌تواند شانس باروری و زایمان فرزند سالم را افزایش دهد. همچنین، زوجین باید در خصوص انتظارات و برنامه‌های خود برای بچه‌دار شدن به گفتگو بپردازند و اگر پس از یک سال تلاش، موفق به بارداری نشدند، به پزشک مراجعه کنند.
از سوی دیگر، معایب تک‌فرزندی شامل احساس تنهایی کودک، فشار بر روی او برای کسب موفقیت و همچنین نقص در تعاملات اجتماعی است. تک‌فرزندی می‌تواند به کاهش جمعیت جوان و افزایش سن جمعیت منجر شود که این امر تأثیرات منفی بر چرخه تولید و اقتصاد جامعه خواهد داشت.
از طرف دیگر، متخصصان به اهمیت زایمان و شیردهی اشاره می‌کنند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که زایمان کم یا نازایی می‌تواند از عوامل خطر برای ابتلا به سرطان تخمدان باشد. همچنین تجارب زایمان و شیردهی می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در زنان شود.
این مطالعات و اطلاعات نشان می‌دهد که فرزندآوری می‌تواند به عنوان یک گام مثبت نه تنها برای خانواده‌ها بلکه برای سلامت جامعه نیز عمل کند. به همین دلیل، مهم است که با ارائه اطلاعات صحیح و ترویج رفتارهای مناسب، جامعه را از مزایای فرزندآوری مطلع کرد و به افزایش موالید کمک کرد.
امید است با همکاری‌های همگانی و تلاش‌های مدیریتی،در راستای منویات رهبر معظم انقلاب و همراهی مردم گامی موثر در افزایش موالید و جمعیت ایران سرافراز برداریم.
✍️فاطمه پاتی، مسئول سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت شهرستان کردکوی.

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
فرزند اوری ، تصورات غلط فرزندآوری ، سن باروری ، تک فرزندی، دوران شیردهی ، دوران بارداری ،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
گلستان
V
آرشیو