در روزگاری که فشارهای اقتصادی، آسیبهای روانی و فضای مجازی بنیان خانوادهها را تهدید میکند، دکتر آسیه عبودی، مشاور دینی و تربیتی عضو انجمن روانشناسان ایران، راه نجات را در بازگشت به اصل محبت، گفتگو و درک متقابل میداند. او با تکیه بر آموزههای اسلامی، توصیههایی کاربردی برای حفظ صمیمیت و آرامش در فضای خانه ارائه میدهد.
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از استان فارس، دکتر آسیه عبودی، مشاور دینی و و تربیتی و عضو انجمن روانشناسان ایران ، با اشاره به شرایط دشوار اقتصادی و روانی حاکم بر برخی خانوادهها، بر اهمیت «درک متقابل» بهعنوان کلید اصلی عبور از تنشها و حفظ بنیان خانواده تأکید کرد.
وی اظهار داشت: «درک متقابل بهترین راهحل برای مقابله با تنشهای حاصل از مشکلات اقتصادی و روانی در خانوادهها است. اعضای خانواده باید با صبر، شکیبایی و همکاری در کنار یکدیگر برای حل مسائل تلاش کنند و اجازه ندهند مشکلات بر زندگی آنها حاکم شود.»
فضای مجازی؛ تهدیدی خاموش برای روابط خانوادگی
عبودی با اشاره به تأثیرات فضای مجازی در تضعیف ارتباطات عاطفی میان زوجین تصریح کرد: «متأسفانه فضای مجازی، بهجای آنکه مفید واقع شود، در بسیاری موارد به عاملی مخرب برای بنیان خانوادهها تبدیل شده است. این فضا متعلق به جامعهای بسته و همسو با فرهنگ اسلامی نیست؛ بلکه تمام دنیا را در بر گرفته و زمینهساز نفوذ فرهنگی دیگر جوامع شده است.»
وی افزود: «الگوبرداری برخی جوانان از سبک زندگی غربی در فضای مجازی، از مصادیق این آسیب است. این فضا میتواند زوجین را از محیط عاطفی خانه دور کرده و صمیمیت را کاهش دهد. البته با آموزش صحیح، حتی در همین فضا نیز میتوان راههای نجات را آموزش داد.»
اسلام؛ نسخهای برای تقویت عشق و همدلی
این مشاور دینی با تأکید بر مسئولیت نهادهای آموزشی و فرهنگی در ترویج سبک زندگی اسلامی گفت: «نباید در برابر آسیبها منفعل بود. لازم است با استناد به آیات و روایات و نیز بهرهگیری از امکانات فناوری، سبک زندگی اسلامی را تبلیغ کنیم و در فضای عمومی و مجازی، بهصورت فعال حضور داشته باشیم.»
عبودی همچنین از راهکارهایی چون تفریحات خانوادگی، ورزش مشترک و سرگرمیهای جمعی بهعنوان ابزاری برای بازگرداندن نشاط و صمیمیت میان زوجین یاد کرد و گفت: «این فعالیتها میتواند بخشی از تأثیرات منفی فضای مجازی را خنثی کند.»
توصیههایی برای تقویت پیوندهای عاطفی
وی با اشاره به اهمیت توجه به مناسبتها و جزئیات کوچک در زندگی، اظهار کرد: «زوجین باید روزهای خاص مثل تولد و سالگردها را فراموش نکنند و به بهانههای مختلف برای هم جشنهای هرچند ساده بگیرند. همچنین باید از طرح مسائل تنشزا در فضای خانه، بهویژه در جمع خانواده، پرهیز کرد؛ چرا که این موارد سبب ناامیدی و بیحوصلگی میشوند.»
عبودی ادامه داد: «نداشتن گفتگو و بیتوجهی عاطفی به یکدیگر، فاصله میان زوجین را افزایش میدهد. توصیه میکنم زن و شوهر هر روز زمانی را به گفتوگو اختصاص دهند و درباره احساسات، نیازها و تجربههای خود صحبت کنند.»
مرد پادشاه خانه است، اما پادشاهی مهربان
با استناد به سخنان پیامبر اکرم(ص)، وی ابراز محبت را یک اصل حیاتی در زندگی زناشویی دانست و تأکید کرد: «زنها هیچگاه ابراز علاقه کلامی همسرشان را فراموش نمیکنند. همین جمله ساده “دوستت دارم” میتواند پایههای زندگی را محکمتر کند.»
او افزود: «مردان باید بدانند که پادشاه خانه هستند؛ اما پادشاهی که با همسر خود، ملکهگونه رفتار میکند. چنین رفتاری نهتنها اقتدار مرد را حفظ میکند، بلکه فضای خانه را امن، دلنشین و سرشار از آرامش میسازد.»
زنان؛ ستون عاطفی خانواده
در پایان، عبودی با نگاهی امیدوارانه خاطرنشان کرد: «ما زنها آنقدر قوی هستیم که میتوانیم بنیان خانوادهمان را سفت و محکم کنیم؛ فقط باید منزلت خود را بشناسیم، سیاست زنانهمان را با عشق و لبخند همراه کنیم و چهرهای گرم و صمیمی از خانه بسازیم. لبخند یک زن، تصویر ماندگار عشق در ذهن همسر است.»
انتهای پیام/*