مکتب حسینی در عصر فناوری: چگونه ایران پیام‌دار میراث عاشورا شد؟

زنان راویان مقاومت ؛ نقش زینبی بانوان در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

مدرس حوزه علمیه سملقان، با تشریح پیوند عاشورا و مقاومت ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه، تاکید کرد: عاشورا برای ایرانیان نماد مقاومت در برابر ظلم است و این درس در حماسه اخیر ملت ایران تکرار شد.
زنان راویان مقاومت ؛ نقش زینبی بانوان در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه
1404/04/28 - 11:01
تاریخ و ساعت خبر:
268872
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - خراسان شمالی - فائزه خالقی مدرس حوزه علمیه خواهران شهرستان سملقان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری زنان نیوز پیرامون « پیوند عاشورا با مقاومت ملت ایران در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه صهیونی » چنین گفت:
عاشورا برای ایرانیان نماد مقاومت در برابر ظلم و ستم است. قیام امام حسین (ع) در مقابل یزید، به عنوان الگویی برای مبارزه با بی‌عدالتی در طول تاریخ مورد توجه قرار گرفته است.
واقعه عاشورا تجلی‌بخش ارزش‌های والایی چون ایثار، فداکاری، شهادت، و پایبندی به اصول اخلاقی است. این ارزش‌ها در فرهنگ ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارند و از طریق مراسم عاشورا به نسل‌های بعدی منتقل می‌شوند.
نهضت عاشورا و عزاداری برای امام حسین (ع) به یکی از ارکان اصلی هویت ملی مردم ایران تبدیل شده است.
قیام‌ عاشورا مهم‌ترین‌ حادثه و نماد مقاومت‌ درتاریخ‌ تشیع‌ است‌ به طوری‌ که‌ صورت‌ و سیرت شیعه‌ را دگرگون‌ کرد و به آن‌ پشتوانه‌ حماسی‌ و عاطفی‌ داد و تشیع‌ را به‌ مذهب‌ حماسه‌ مبدل‌ نمود .
پیوند عاشورا و مقاومت در طول تاریخ پیوندی ناگسستنی است و عاشورا به عنوان نماد جاودان مقاومت دربرابر ظلم می باشد.
وی ادامه داد: آنچه در دوازده روز حماسه ملت ایران برابر تهاجم صهیونیست‌ها رقم خورد، چیزی جز تکرار درس های فراگرفته از مکتب عاشورانبود که قرن‌ها پیش در صحرای کربلا نقش بسته بود؛ گویی ایران معاصر، پیام‌دار میراث حسینی در عصر فناوری و هیاهوی رسانه‌های جهانی شد.
این کارشناس مذهبی گفت :کربلا، مکتب دائمی پایداری در جهان اسلام و فراتر از آن است و سرمایه پایدار ملت‌ها برای دفاع از شرف، حقیقت، استقلال و هویت. راز اصلی این پیوند در قدرت‌افزایی معنوی نهفته است؛ قدرتی که در سخت‌ترین بحران‌ها، سرمایه اجتماعی، قوای ادراکی و انگیزه دفاعی را چندبرابر می‌کند و بحران‌های همزمان نظامی، تبلیغاتی، روانی و اقتصادی را به فرصت استحکام و بالندگی بدل می‌سازد.
ملت ایران در ۱۲ روز دفاع، آنان زیر آتش سنگین نظامی و رسانه‌ای، جز زیباترین روایت‌های همدلی، فداکاری، رشادت و کرامت انسانی ارائه نکردند.
امروز که دشمن زخم‌خورده و سرخورده در برابر این ایمان ایستاده، صدای امام حسین(ع) بار دیگر در فضای ایران طنین‌انداز است: «لا یحل لمسلم أن یرای ظلم اخاه و لا یغضی دون ذلک»، هیچ مسلمانی شایسته نیست در برابر ستم بر برادران خود سکوت کند یا از آن نادیده بگذرد. ملت ایران، میراث‌دار این آموزه، مرز میان اسارت نفس و آزادگی را، بار دیگر معیّن کردند و در این فصل نوین مقاومت، عاشورا را از تقویم خون به تقویم عقلانیت و هویت جاری ساختند.
نقش فرهنگ حسینی در تاب‌آوری اجتماعی و روحیه جهادی ملت ایران ممتاز بود. مردم ایران در میدان عمل حضور یافتند و نشان دادند که محرم و عاشورا برای آنان نه صرفاً موسم عزاداری، بلکه ایامی برای حماسه‌آفرینی، بازسازی امید و الگوگیری از آموزه‌های جاوید حسینی است.
خالقی خاطر نشان کرد:الگوی ایثار و ایستادگی در برابر ظلم را سرداران، دانشمندان، مدافعان عزت و اقتدار و شهدای از عموم مردم کشورمان در خود تمرین و تقویت نمودند تا آنجا که شدند مصادیق «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَیٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا»
ملت مومن، متحد، شریف و شجاع ایران، امروز بیش از هر زمانی عاشقانه و عارفانه در اطاعت از ولایت و حرکت و استمرار مکتب عاشورا آماده‌تر از همیشه بوده است.
خالقی ضرورت نقش آفرینی همه کنشگران فرهنگی ،فعالان اجتماعی در حوزه زن و خانواده را خواستار شد و افزود: همان‌گونه که حضرت زینب (س) پس از عاشورا پیام‌رسان نهضت بود، زنان امروز نیز می‌توانند راویان مقاومت باشند. امروز بایستی همه فعالان و دغدغه مندان حوزه بانوان با همراهی و مودت درراستای تبیین نقش زنان در جنگ تحمیلی دوازده روزه اسرائیل ملعون و معرفی شهدای زن در فضای جامعه نقش آفرینی نمایند تا مهم ترین قدم برای معرفی الگو به دختران و بانوان کشور و جهان اسلامی برداشته شود .
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
ایران اسلامی ، مکتب حسینی ، ملت امام حسین ، مکتب زینبی ، مرگ با عزت ،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
باشگاه نویسندگان
V
آرشیو