رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به خبرگزاری زنان ایران
مردم از خطرات محصولات غذایی ته لنجی و قاچاق آگاه باشند/لزوم برخورد قانونی با محصولات غذایی قاچاق
رئیس سازمان غذا و دارو، گفت: مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی از عمده کالاهایی هستند که از مسیر کولبری و ته لنجی تامین میشوند از این رو عرضه آنها بدون نظارت لازم میتواند سلامتی مردم را به خطر بیاندازد
1404/03/17 - 12:50
تاریخ و ساعت خبر:
267621
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو امروز، در نشست خبری با اصحاب رسانه که بهمناسبت روز جهانی ایمنی غذا در سازمان غذا و دارو برگزار شد، کیفیت و ایمنی غذا را بسیار مهم دانست و اظهار داشت : سالانه 600 میلیون نفر در دنیا مبتلا به بیماریهایی میشوند که ناشی از غذاهاست. به طوری که اجزا غذا شامل روغنها، قندها و غیره علاوه بر اینکه میتوانند مورد نیاز باشند، میتوانند آسیبزا هم باشند. به همین دلیل نیز سازمان غذا و دارو، نظارت بر سلامت و ایمنی مواد غذایی را پیگیری میکند.
وی افزود: اگر روی ایمنی غذا تاکید نداشته باشیم بعداً باید با «درمان» آن راجبران کنیم چرا که ایمنی غذا خود از بسیاری از بیماریها پیشگیری میکند. بر همین اساس دستگاههای مسوول علاوه بر تامین غذای مردم باید نگرانی ایمنی غذایی را نیز داشته باشند.
وی در پاسخ به پرسش خبرگزاری زنان ایران در خصوص کالاهای قاچاق و کولبری و ته لنجی نیز بیان کرد: نظارت بر محصولات غذایی قاچاق و کولبری و ته لنجی در حوزه نظارت سازمان غذا و دارو نیست و ما نظارت بر محصولات بستهبندی و تولیدات کارخانجات و هشت قلم از محصولات خام کشاورزی را انجام میدهیم.
پیرصالحی تاکید کرد: به دلیل خطراتی که کالاهای ته لنجی و قاچاق میتوانند برای سلامت مردم داشته باشند، خواستار آنیم که برخورد قانونی با این موضوع صورت گیرد.
به گفته ريیس سازمان غذا و دارو، مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی از عمده کالاهایی هستند که از مسیر کولبری و ته لنجی تامین میشوند از این رو عرضه آنها بدون نظارت لازم میتواند سلامتی مردم را به خطر بیاندازد که در این خصوص چندین مرتبه نامهنگاری کردیم و خواستار انجام شناسهگذاری و نظارت شدیم اما متأسفانه تا کنون پاسخی دریافت نکردیم.
پیرصالحی با تاکید بر اینکه کالایی که بدون شناسه عرضه میشود میتواند خطرات سلامتی و ایمنی داشته باشد. به مردم توصیه جدی کرد که کالاهایی را استفاده کنند که دارای شناسه و قابل رهگیری هستند.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص بازگشت برخی محصولات غذایی صادراتی، با بیان اینکه تنها هشت محصول خام غذایی از سوی سازمان غذا و دارو نظارت شده و تاییدیه دریافت میکنند، افزود: این موضوع هم به دلیل آن است که کشورهای مبداء فقط گواهی بهداشتی سازمان غذا و دارو را قبول میکنند. کالاهایی که توسط سازمان غذا و دارو تایید میشوند خوشبختانه یا بازگشت نداریم یا به میزان بازگشت به شدت پایین است. نظارت بر اکثریت محصولات خام کشاورزی با سازمانهای دیگر است.
رییس سازمان غذا و دارو به تکلیف قانون برنامه هفتم توسعه مبنی بر شناسهگذاری فرآوردههای غذایی از مزرعه تا سفره از سوی وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و بیان کرد: در صورت اجرایی شدن این قانون نیز سازمان غذا و دارو میتواند رصد و نظارت را به خوبی انجام دهد. در حال حاضر نیز نمونهگیریها از بازار انجام میشود و میزان باقیمانده آفات و سموم بسیار کم است.
در ادامه این نشست دکتر عبدالعظیم بهفر - مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: مواد غذایی تنها جنبه انرژی ندارند، بلکه در سلامت نسل و نسلهای آینده موثر است.
وی افزود: با توجه به تفویض اختیار صورت گرفته به معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی به این ترتیب دانشگاههای علوم پزشکی نسبت به صدور پروانههای ساخت در همان استان اقدام میکنند و رصد و پایش انجام میشود. همچنین صدور گواهی بهداشت و حلیت نیز به دانشگاهها تفویض شده است.
بهفر از راهاندازی سامانه صدور گواهی سلامت محصولات غذایی خبر داد و در خصوص محصولات ته لنجی و کولبری بیان کرد: اجرای برخی قوانین با ایمنی محصولات غذایی تداخل ایجاد کرده است. به عنوان مثال درباره ساماندهی کولبری چندین بار نامه نگاری کردهایم که در انتشار لیست محصولات ته لنجی و کولبری، با سازمان غذا و دارو هماهنگ باشند اما پاسخی دریافت نکردهایم و سازمان غذا و دارو در انتهای زنجیره قرار گرفته است و هر اندازه سیستمهای قبل از آن درست عمل نکنند، ما نیز دچار مشکل میشویم. در این زمینه نمیتوانیم پاسخگوی سلامت این اقلام باشیم این درحالیست که مسوولیت سلامت بر عهده ما است اما مقدمات آن در اختیار ما نیست.
بهفر به نگاه اقتصادی برخی ارگانها اشاره کرد و گفت: در کنار نگاه اقتصادی، باید نگاه سلامت هم وجود داشته باشد و این مشکل را در هیات مقررات زدایی داریم و بعضا بدون نظرات تخصصی، تصمیماتی گرفته میشود که تولیت وزارت بهداشت در حوزه سلامت مخدوش میشود؛ تصمیماتی که به صلاح و مصلحت سلامت مردم نیست و صرفا نگاهی اقتصادی است. لازم است در این زمینه تجدید نظر صورت گیرد.
بهفر نیز به تکلیف قانون برنامه هفتم توسعه در زمینه شناسهگذاری محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره اشاره کرد و بیان داشت: آنچیزی که شناسه دارد را به راحتی میتوانیم پایش و رصد کنیم. در حوزه ایمنی غذا به مشخص بودن زنجیره غذا نیاز داریم.
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو به ارایه تاییدیه صادرات به هشت محصول خام کشاورزی شامل فلفل دلمهای، سیب درختی، انگور، کاهو، گوجه فرنگی، بادمجان، کرفس و خیار اشاره کرد و گفت: به جهت همکاری برای صادرات، این تاییدیه از سوی سازمان غذا و دارو ارایه میشود.
انتهای پیام/
خبرنگار : سیما حسینی

بازگشت به ابتدای صفحه