استاد دانشگاه و فعال حوزه زن و خانواده:
استاد دانشگاه و فعال حوزه زن و خانواده گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی حضور بانوان در عرصههای مختلف اجتماعی افزایش یافت و رسمیت دینی پیدا کرد به طوریکه اگر به پازل دانایی کشور نگاه کنیم نقش زنان در این پازل بسیار تعیین کننده است
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - _سیستان و بلوچستان، فاطمه کیخا استاد دانشگاه و فعال حوزه زن و خانواده در گفتگو با خبرنگار زنان ایران در رابطه با پیشرفت های زنان در حوزه های علمی و دانشگاهی در انقلاب اسلامی نسبت به دوران پهلوی گفت: ارتقای جایگاه زنان جامعه و باز شدن فضا برای حضور بانوان پس از وقوع انقلاب اسلامی در عرصههای مختلف بخصوص در زمینه علمی و دانشگاهی غیرقابل انکار است.
وی در ادامه افزود: امروز جایگاه زنان به گونهای است که کسی نمیتواند نقش زنان در دوره انقلاب و پس از آن در دوره هشت سال دفاع مقدس انکار کند.زنان ایرانی با موفقیت در صحنه سیاست خارجه نقش آفرینی میکنند و این پیشرفت تا آنجاست که مالکیت حدود ۲۰ درصد از شرکتهای دانشبنیان و خلاق در اختیار بانوان است. زنان حتی در برخی رشتههای تحصیلی گوی سبقت را از مردان ربودهاند و کفه ترازوی علمی کشور به سمت بانوان سنگینتر است و به گفته معاون وزیر علوم: در حال حاضر خانمها ۶۰ درصد از جمعیت دانشجویی کشور را شامل میشوند.
کیخا گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی حضور بانوان در عرصههای مختلف اجتماعی افزایش یافت و رسمیت دینی پیدا کرد به طوریکه اگر به پازل دانایی کشور نگاه کنیم نقش زنان در این پازل بسیار تعیین کننده است و باید آن را به رسمیت بشناسیم.اگر به حضور اثر بخش بانوان به ویژه بانوان دانشگاهی و محقق در پیشرفتهای علمی کشور توجه نکنیم و آن را در نظر نگیریم شاهد رشد و پیشرفت علمی متوازنی نخواهیم بود و یک چهره کاریکاتوری از پیشرفت های علمی کشور را خواهیم دید.
استاد دانشگاه تصریح کرد: پیروزی انقلاب اسلامی مسیر را برای ورود بانوان به عرصههای علمی، دانشگاهی و اجتماعی باز کرد و بانوان کشورمان نیز نشان دادند که میتوانند نقش مهمی در پیشرفت کشور داشته باشند.
وی ادامه داد: عدم تبیین جایگاه زن در نظام جمهوری اسلامی و جامعه ایران در دنیا موجب شد که استکبار با ابزار رسانهای خود تصویر غیر صحیح و غلطی را به جامعه جهانی عرضه و از آن سوء استفاده کند در حالیکه با گذشت چهل و چهار سال از انقلاب اسلامی زنان کشور ما بخصوص از نظر علمی و آموزشی در جایگاههای بسیار مترقی قرار دارند.
کیخا گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی جایگاه زنان در عرصههای مختلف ارتقاء یافت و زنان به عنوان نیمی از جمعیت اجتماعی کشور در بسیاری از عرصهها پیشتاز بودهاند و پس از انقلاب اسلامی زنان توانستند به جایگاه و نقش تاثیرگذارتری در تصمیم گیریها و اداره کشور برسند. رشد ۵۶ درصدی تعداد دانشجویان دختر پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سال ۵۷ تا پایان سال ۱۴۰۰ در حوزه آموزشی، سهم زنان در عضویت هیات علمی دانشگاهها ۳۳/۳ درصد و در دانشگاه های علوم پزشکی ۳۴ درصد افزایش داشته است. همچنین تعداد دانشجویان دختر دردانشگاههای کشور ۵۶ درصد رشد داشته است،همچنین پس از پیروزی انقلاب اسلامی بیسوادی زنان و دختران با نسبت ۹۹/۳ درصد ریشه کن شده و نسبت دانش آموزان دختر به پسر ۲۸ درصد رشد داشته است.
فعال حوزه زن و خانواده اظهار کرد: بر اساس گزارشات موجود ، پس از انقلاب اسلامی تا سال ۱۴۰۰ بیش از ۹۵۰۰ مولف زن و ۸۴۰ ناشر زن در کشور فعالیت داشتهاند، همچنین پس از انقلاب اسلامی در حوزه بهداشت نیز بیش از ۹۵ درصد زایمانها توسط متخصصان زنان و زایمان انجام شده است، و به ازای هر ۱۰۰ هزار زن در کشور ۶۰ ماما و ۲/۸ متخصص زنان زایمان در کشور فعالیت داشته است.
وی در پایان گفت : پیش از انقلاب و در شرایطی که برخی طبقات اجتماعی، دختران و زنان خود را از کسب علم و فضیلت باز میداشتند، امام (ره) همواره خواهان حضور جدی بانوان در عرصههای علمی و فرهنگی بودند و بر حضور فعال زنان در عرصههای سیاسی و اجتماعی و مشارکت در صحنه های مختلف تأکید داشتند. امام خمینی در مصاحبه ای با روزنامه لوس آنجلس تایمز در سال ۵۷ در ارتباط با حضور زنان در دانشگاه و ادارات فرمودند: ( زنان در جامعه اسلامی آزادند و از رفتن آنان به دانشگاه و ادارات و مجلسین به هیچ وجه جلوگیری نمی شود. از چیزی که جلوگیری می شود فساد اخلاقی است که زن و مرد نسبت به آن مساوی هستند و برای هر دو حرام است.)
انتهای پیام/*