برگزیده چهل و یکمین مسابقات بینالمللی قرآن کریم مطرح کرد
برگزیده چهل و یکمین مسابقات بینالمللی قرآن کریم با بیان اینکه خواندن دائمی قرآن و انس با معارف آن، برای انسان منظومه فکری ایجاد میکند که در تصمیمات مختلف و چالشها به او کمک میکند گفت: اینکه بسیاری از مردم دچار سردرگمی و سرگردانی هستند و نمیدانند چه کنند، یکی از علتهای آن غافل شدن از منبع اصلی است .
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - فاطمه دلیری متولد ۸۳ و دارای مدرک لیسانس علوم قرآن و حدیث و در سطح ۲ حوزه علمیه مشغول تحصیل است وی متأهل و یک فرزند ۲ ساله دارد. از کودکی و به تشویق والدین حفظ قرآن را آغاز کرده است و از همان کودکی با علاقه به شرکت در مسابقات مختلف چون دانشآموزی، مسابقات کانون مساجد، مسابقات کشوری دارالقرآن امام علی علیه السلام و مسابقاتی که مرکز خدمات حوزه ویژه طلاب برگزار می گردد به رقابت پرداخته است.
دلیری حائز رتبه های کشوری و بین المللی چون برگزیده چهل و یکمین مسابقات بین المللی قرآن کریم است.
خبرنگار زنان نیوز با این نخبه قرآنی گفت و گویی انجام داده که خواندن آن خالی از لطف نیست
حفظ قرآن و تثبیت آن مدت زمان زیادی نیاز دارد و قاعدتاً باید با آرامش خاطر انجام شود. با وجود همسر و فرزند کوچک و البته مشغولیت در حوزه به عنوان طلبه، چگونه توانستید نقش مادری، همسری، طلبگی و حافظ بودن را مدیریت زمانی کنید؟
آموختن اصول برنامریزی به فرد کمک میکند تا زمان را بهتر مدیریت کند، از جمله اینکه چگونه از وقتهای مرده استفاده بهتری کند و یا هنگام انجام یک کار ذهن خود را از مشغولیت به کارهای دیگر باز دارد؛ مشغولیت ذهنی شخصی که تمایل به حفظ قرآن دارد و مادر است، نباید آنقدر باشد که همسر و فرزند تحت الشعاع قرار بگیرند و متوجه درگیری ذهنی او بشوند، به عنوان مثال هنگام انجام کارهای خانه با فراغت بال به امور خانه بپردازد و به عنوان یک زن باید اولویتهای زندگی خود را مشخص کند، اگر اولویت زندگیاش همانگونه که خدا میخواهد، مادری و همسری باشد نه تحصیل، خدا انشاءالله توفیق علمآموزی را هم به او میدهد.
علمی خوب است که در مسیر نزدیک شدن به خداوند متعال باشد نه دور شدن از او و باز ماندن از وظایف اصلی. بنده بعد از به دنیا آمدن فرزندم تحصیل را به صورت غیرحضوری ادامه دادم (البته یک ترم را به صورت نیمهحضوری یعنی ۲ روز حضوری و مابقی دروس را از دورس مجازی انتخاب واحد کردم) با مهد گذاشتن فرزندم بهخصوص در سن کم موافق نبودم و این ترم را نیز بهدلیل مسابقات بینالمللی مرخصی گرفتم، چرا که جمع درس و مرورهای سنگین و خانهداری برایم ممکن نبود.
قرآن و آیات نورانی آن در زندگی یک زن چگونه میتواند جریان داشته باشد و او را به سمت یک مادر/همسر/ دانشجوی موفق سوق دهد؟
تأثیر قرآن و معارف اهل بیت علیهم السلام به هر شخص در جامعه با هر منصب و مقامی، باید این باشد که جهانبینی ما یک جهانبینی توحیدی شود و تعریف ما از هر مسأله دقیقاً همانی باشد که خداوند فرموده است، در نهایت باید در هر مسألهای تصمیم متناسب با فرامین الهی بگیریم.
قرآن چگونه به شما در تصمیمگیریها و چالشهای زندگی کمک کرده است؟
اما اینکه چگونه میتوان با معارف قرآن و روایات به سمت کمال حرکت کرد، نخست در گام اول این است هرآنچه که میدانیم، باید سعی کرد رعایت کنیم، چرا که اغلب دانستههای ما برای داشتن یک زندگی موفق و مطلوب خدایی کافی است، اما به دانستههایمان عمل نمیکنیم. اگر به دانستههایمان عمل کنیم، آن زمان است که هرچه بیشتر علم کسب کنیم و در مسیر رضایت الهی از آن استفاده کنیم، رو به جلو خواهیم بود، اما اگر علم بیاموزیم اما علم در عمل ما جلوه نکند، نبودنش بهتر از بودنش است. همانگونه که امام خمینی فرموده اند:من نیز چندان عقیده به علم فقط ندارم و علمی که ایمان نیاورد حجاب اکبر میدانم.
همچنین خواندن دائمی قرآن و انس با معارف آن، برای انسان منظومه فکری ایجاد میکند که در تصمیمات مختلف و چالشها به او کمک میکند. اینکه بسیاری از مردم دچار سردرگمی و سرگردانی هستند و نمیدانند چه کنند، یکی از علتهای آن سرگردانی این است که از منبع اصلی غافل شدهاند.
بانوانی در جامعه هستند که تمایل به حفظ قرآن دارند اما به دلایلی چون مشغله کاری و یا تحصیل در دانشگاه و حوزه به لحاظ کمبود وقت از این امر غافل میشوند، چه توصیهای برای حفظ به آنان دارید؟من از قول یکی از اساتید مطرح حفظ شنیدهام که فرموده بودند برای یک دوره حفظ، به طور میانگین دو هزار ساعت زمان باید گذاشت، در یکی از آمارها نیز اعلام شده بود میانگین استفاده از فضای مجازی در ایران بیش از دو هزار ساعت است. این را به عنوان ایننکته عرض میکنم که بسیاری از مواقع که وقت نداریم در حقیقت نمیدانیم چطور به بهترین نحو از وقت خود استفاده کنیم.
از سویی حفظ قرآن یک کار تخصصی و سخت است و وقت گذاشتن نیاز دارد. مانند پاس کردن یک واحد درسی یا گذراندن یک ترم نیست که چند کتاب را بخوانیم و بفهمیم و برویم برای امتحان و نمره خوبی هم بگیریم. برای حفظ باید اصول حفظ را یاد بگیریم از جمله نظم و استمرار و خواندن ده درس که از ضروریترین مسائل در حفظ به شمار میروند. اگر نظم نباشد جبران آسیبهای حفظ آسان نیست، زحمات فرد به هدر میرود و خیلی زود محفوظات را فراموش میکند. اگر صفحهای را خوب حفظ نکند و سرسری بگیرد آن ضعف با او همراه خواهد بود و او را بیانگیزه خواهد کرد. اما راه بسیار شیرین است و برکات فراوانی دارد و هر کس در این راه قدمی برداشته، بهیقین اثرش را دیده است.
به افرادی که علاقه دارند توصیه میکنم حتماً با کلاس پیش بروید تا نظم و استمرار داشته باشید، گرچه حفظ کل قرآن هدف ارزشمندیست اما بنده عرض میکنم هدف لازم نیست از ابتدا حفظ کل قرآن باشد، یک قسمتی را تعیین کنید اما محکم و بیعیب حفظ کنید و از مرور آن غافل نشوید.
در پایان اگر نکتهای مانده، بفرمایید.
بهنظر بنده بهتر است درباره قرآن در حوزههای علمیه بسیار بیشتر کار شود. قرآن به عنوان جامع علوم و دریای بیانتهای علم، حداقل در حوزهها باید به عنوان درس اصلی ارائه شود. چرا که هرچه میخوانیم برای فهم بهتر و دقیقتر قرآن و روایات است، اما این دو مهجور ماندهاند.
قرآن نوری است که خاموشی ندارد، چراغی است که درخشندگی آن زوال نپذیرد، دریایی است که ژرفای آن درک نشود، راهی است که رونده آن گمراه نگردد، شعلهای است که نور آن تاریک نشود.... قرآن، معدن ایمان و اصل آن است، چشمهای دانش و دریاهای علوم است، سرچشمه عدالت و نهر جاری دل است، پایههای اسلام و ستونهای محکم آن است، نهرهای جاری زلال حقیقت و سرزمین های آن است.
دریایی است که تشنگان آن، آبش را تمام نتوانند کشید و چشمهای است که آب کمی ندارد... خدا قرآن را فرو نشاننده عطش علمی دانشمندان و باران بهاری برای قلب فقیهان و راه گسترده و وسیع برای صالحان قرار داده است. امام علی در خطبه ۱۹۸ نهج البلاغه ترجمه دشتی فرمودهاند.
انتهای پیام/*