در این روزهای آلوده، غذای پرچرب نخورید!

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص تغذیه و رژیم‌ درمانی، با تاکید بر منع مصرف غذاهای پرچرب در روزهایی که هوا آلوده است، گفت: در روزهای آلوده، حداقل هشت لیوان آب در روز نوشیده و میوه‌ها و سبزیجات را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
در این روزهای آلوده، غذای پرچرب نخورید!
1403/11/14 - 20:28
تاریخ و ساعت خبر:
213437
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص تغذیه و رژیم‌ درمانی، با تاکید بر منع مصرف غذاهای پرچرب در روزهایی که هوا آلوده است، گفت: در روزهای آلوده، حداقل هشت لیوان آب در روز نوشیده و میوه‌ها و سبزیجات را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
غزاله اسلامیان با اشاره به اینکه مایعات به میزان قابل توجهی اثرات مخرب آلودگی هوا بر سلامت را کاهش می‌دهد اظهار داشت: دریافت مایعات را افزایش دهید، حداقل هشت لیوان آب در روز نوشیده و از آبمیوه‌ های طبیعی به جای آبمیوه صنعتی استفاده کنید.
وی تاکید کرد: استفاده از نوشیدنی‌ها و غذاهای حاوی کافئین را به حداقل برسانید، تا جاییکه ممکن است از قهوه، نسکافه، چای پررنگ، نوشابه ‌های گازدار و شکلات تلخ استفاده نکنید.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه میوه‌ها و سبزیجات زرد و نارنجی سرشار از ویتامین A هستند، تصریح کرد: کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه‌ های رنگی، خرمالو و نارنگی اثرات مخرب آلودگی هوا را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد و در مقابل از دریافت مواد غذایی شیرین صنعتی مثل انواع کیک، شیرینی، کلوچه، شکلات، آبنبات و دسرهای حاوی قند و شکر پرهیز کنید.
اسلامیان با بیان اینکه میوه‌ها و سبزی‌های قرمز رنگ سرشار از آنتی اکسیدان هستند، اضافه کرد: انار قرمز ، چغندر(لبو) و کلم قرمز از این دسته‌اند.
وی با بیان اینکه استفاده از شیر در روزهای آلوده توصیه می‌شود، خاطرنشان کرد: شیر و لبنیات را بیشتر از نیاز روزانه، دو واحد در روز مصرف نکنید.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با بیان اینکه استفاده از میوه‌ها و سبزیجات سطح دریافت ویتامین C را افزایش می‌دهد، ادامه داد: استفاده از لیموترش تازه، مرکبات (لیمو شیرین، پرتغال و نارنگی) و کیوی، مخصوصا در افرادی که در محیط‌ های باز کار می‌کنند، روزانه یک عدد توصیه می شود. می توان مکمل یا قرص جوشان ویتامین C را نیز مصرف کرد.














اسلامیان، با تاکید بر پرهیز از غذاهای چرب مانند انواع فست‌فودها، کره، خامه و سرشیر و روغن‌های جامد، گفت: دریافت منابع غذایی حاوی ویتامین E در روزهایی که هوا آلوده است کمک قابل توجهی به بازسازی بدن می‌کند، غذاهای کنسروی و حاوی نگهدارنده را در روزهایی که هوا آلوده است، مصرف نکنید.
وی اضافه کرد: منابع غذایی حاوی امگا ۳ را افزایش دهید، انواع ماهی‌ها، گردو، روغن کانولا (کلزا)، سبزی‌های برگ سبز تیره مانند اسفناج و سبزی خوردن را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
اسلامیان با بیان اینکه باید مصرف گوشت قرمز را حداکثر به یک تا دو بار در هفته محدود کرد، ادامه داد: اگر به کم خونی مبتلا هستید و پزشک برایتان داروهایی مکمل تجویز کرده، داروهای خود را به‌ موقع مصرف کنید.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص تغذیه و رژیم‌ درمانی تاکید کرد: در روزهایی که هوا آلوده است، در فضای باز به هیچ عنوان ورزش و پیاده روی نکنید.
به طور میانگین بیش از ۱۲ درصد از مرگ‌های سال ۱۴۰۲ در کشور منتسب به آلودگی هوا بوده که رقمی حدود ۵۰ هزار نفر را شامل می‌شود؛ همچنین از لحاظ اقتصادی ۱۲.۲ میلیارد دلار به کشور خسارت وارد کرده است.
ایرنا
انتهای پیام/م

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
آلودگی هوا، غذای پرچرب،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
سبک زندگی
V
آرشیو