نگرانی های اقتصادی پرتکرارترین دلیل اسقاط جنین / قتل نفس نگاه شرعی به اسقاط جنین

بیشترین دلیلی که والدین متقاضی سقط جنین و والدینی که اقدام به اسقاط کردن جنین خود کرده اند مباحث اقتصادی است که در این یادداشت با توجه به آیات و مضامین دینی این نگرانی ها پاسخ داده شده است.
نگرانی های اقتصادی پرتکرارترین دلیل اسقاط جنین / قتل نفس نگاه شرعی به اسقاط جنین
1403/11/06 - 10:25
تاریخ و ساعت خبر:
213106
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - مازندران : سقط جنین یکی از مهم ترین مواردی است که در کاهش زاد و ولد در کشور ما مورد توجه قرار داد بنابر گفته سودابه، کاظمی رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان، نزدیک به ۵۰۰ هزار سقط به طور سالانه در کشور انجام می شود که برخی از این تعداد نیز به صورت غیرقانونی است به همین دلیل آمار دقیقی در دسترس نمی باشد.
دلایل متعددی در خصوص ساقط کردن جنین از سوی والدین مطرح می شود که برخی از آنها به مسائل اقتصادی برمی گردد و برخی به مسائل فرهنگی و نگرش زن و شوهر به مسئله فرزندآوری مربوط می شود.
سیده معصومه حسینی دکترای علوم قرآنی به نگرانی والدین نسبت به مخارج فرزند اوری پرداخته و آن را از منظرآیات قرآن مورد توجه قرار داده و نظر دین درباره فرزندآوری و کشتن فرزند را مطرح کرده است.
از دلایل اصلی سقط جنین، نگرانی والدین از تأمین مخارج زندگی و آینده فرزندان است. این نگرانی‌ها شامل موارد زیر می‌شود:
1- وضعیت اقتصادی نامناسب: بسیاری از خانواده‌ها به دلیل مشکلات مالی و عدم توانایی در تأمین نیازهای اساسی و نبود ثبات اقتصادی مشخص در وضعیت جامعه، تصمیم به سقط جنین می‌گیرند.
2- ترس از آینده فرزندان: نگرانی از عدم توانایی در تأمین آینده‌ای مناسب برای فرزندان، از جمله تحصیلات، مسکن و شغل، یکی دیگر از دلایل سقط جنین است.
3- فشارهای اجتماعی و فرهنگی: در برخی موارد، فشارهای اجتماعی و فرهنگی نیز مسبب تصمیم‌گیری برای سقط جنین، مخصوصا در خانواده‌های چند فرزندی می‌شود.
در قرآن کریم، دو آیه به‌طور مستقیم به این موضوع اشاره دارند که هر یک به جنبه‌های مختلف نگرانی والدین از وضعیت مالی خود و آینده فرزندان اشاره می‌کنند.
1-“وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَکُم مِّنْ إِمْلَاقٍ ۖ نَحْنُ نَرْزُقُکُمْ وَ إِیَّاهُمْ ۚ إِنَّ قَتْلَهُمْ کَانَ خِطْئًا کَبِیرًا” انعام ۱۵۱ و فرزندان خود را از بیم تنگدستی نکشید. ما به آن‌ها و شما روزی می‌دهیم. به‌راستی کشتن آن‌ها گناه بزرگی است.
در این آیه، عبارت “مِّنْ إِمْلَاقٍ” به معنای “از فقر و تنگدستی” آمده است. سپس آمده “نَرْزُقُکُمْ وَإِیَّاهُمْ”، یعنی “ما به شما و آن‌ها روزی می‌دهیم”. این ساختار به وضعیت فعلی خانواده اشاره دارد و نگرانی از فقر فعلی که خانواده‌ها دارند. خداوند به والدین اطمینان می‌دهد که خود و فرزندانشان از روزی الهی بهره‌مند خواهند شد و نباید به دلیل مشکلات مالی فعلی دست به قتل فرزندانشان بزنند.
2-“وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَکُمْ خَشْیَهَ إِمْلَاقٍ ۖ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِیَّاکُمْ ۚ إِنَّ قَتْلَهُمْ کَانَ خِطْئًا کَبِیرًا” اسرا۳۱ فرزندان خود را از ترس فقر نکشید؛ ما به آن‌ها و شما روزی می‌دهیم. به‌راستی کشتن آن‌ها گناه بزرگی است.
در این آیه، عبارت “خَشْیَهَ إِمْلَاقٍ” به معنای “ترس از فقر و تنگدستی” آمده است. سپس آمده “نَرْزُقُهُمْ وَإِیَّاکُمْ”، یعنی “ما به آن‌ها و شما روزی می‌دهیم”. این ساختار به نگرانی از آینده اشاره دارد و ترس از این‌که در آینده نتوانند روزی بچه‌ها را تأمین کنند. خداوند اینجا هم به والدین اطمینان می‌دهد که آینده فرزندانشان نیز تحت پوشش روزی الهی است و نباید به دلیل ترس از آینده، دست به قتل فرزندانشان بزنند.
بنابر این دو آیه و دغدغه‌های اصلی آحاد جامعه در بیان سقط جنین به آن می‌رسیم که ریشه اصلی نگرانی‌ها، غفلت از روزی‌دهنده اصلی و ضعف ایمان است‌.
نگرانی‌های والدین درباره تأمین مخارج زندگی و آینده فرزندانشان غالباً ناشی از غفلت از روزی‌دهنده اصلی یعنی خداوند و ضعف ایمان به اوست. اگر والدین ایمان قوی‌ و توکل به خدایشان در واقع در زندگی‌شان نمود داشته باشند، همین دو آیه می‌تواند کافی باشد تا آن‌ها را از تصمیم به سقط جنین بازدارند.
نکته عبرت‌آموز این موضوع دوران گذشته است که پدران و مادران ما با وجود سختی‌های فراوان و تنگ‌دستی‌های استخوان‌شکن چندین فرزند به دنیا می‌آوردند و به این جمله اعتقاد کامل داشتند که هر کسی سر میده روزی هم میده.
بنابر اعلام مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران سالانه 10 هزار سقط جنین در این استان صورت می‌گیرد که فارغ از تبعات پزشکی و روانشناسی برای مادران این کار دارای تبعات شرعی و خانوادگی نیز می‌شود.
سقط جنین و تبعات شرعی
بنابر نظر تمامی فقهای شیعه، انواع سقط جنین از زمان استقرار نطفه در رحم مادر حرام است و این حکم در همه مراحل تطور جنین جاری است. بسیاری از فقها به استناد آیات قرآن و احادیث امامان شیعه، این عمل را به طور مطلق حرام می‌دانند. بنابر آیات مختلف قرآن از جمله آیات ۹۳ سوره نساء، ۳۲ سوره مائده، ۱۵۱ سوره انعام و ۶۸ سوره فرقان‌، سقط جنین یکی از مصادیق قتل نفس به شمار می‌رود.
به نوعی که در آیات ۱۵۱ سوره انعام و ۳۱ سوره اسراء به طور ویژه بر حرام بودن کشتن اولاد و فرزندان تأکید دارد و والدین را از کشتن فرزند خود نهی می‌کند.
و در پایان باید گفت؛ با توجه به آیات قرآن کریم و ارزش‌های دینی و اخلاقی، نباید به دلیل نگرانی‌های مالی یا آینده، اقدام به سقط جنین کرد. خداوند در دو آیه مهم قرآن کریم به والدین اطمینان می‌دهد که خود و فرزندانشان از روزی الهی بهره‌مند خواهند شد و نباید به دلیل مشکلات مالی یا نگرانی‌های آینده، دست به قتل فرزندانشان بزنند.
با تقویت ایمان و توکل به خداوند و توجه به نقش روزی‌دهنده او، می‌توان از این تصمیمات نادرست جلوگیری کرد و به سوی آینده‌ای روشن‌تر و با اعتماد بیشتر قدم برداشت.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
سقط جنین ، دلایل سقط جنین ، سقط جنین از منظر قرآن،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مازندران
V
آرشیو