«چرت بعدازظهر» مهارت حل مسئله را تقویت می‌کند

مطالعه‌ جدید نشان داده که چرت‌های بعدازظهر مهارت‌های حل مسئله را تقویت می‌کند و در این زمینه، خواب با حرکت سریع چشم (REM) (مرحله‌ای از خواب که با رویاها و با ذخیره‌سازی خاطرات و پردازش احساسات مرتبط است) به‌ویژه اهمیت دارد.
«چرت بعدازظهر» مهارت حل مسئله را تقویت می‌کند
1404/01/10 - 19:24
تاریخ و ساعت خبر:
215471
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - محققان دانشگاه ایالتی تگزاس موضوع «حل مسائل مشابه» را در افراد مختلفی آزمایش کردند؛ «حل مسائل مشابه» زمانی اتفاق می‌افتد که مغز از روش‌های موفقیت‌آمیز گذشته برای حل مسائل مشابه جدید استفاده می‌کند. آن‌ها دریافتند افرادی که چرت می‌زنند در حرکت ذهن به سمت راه‌حل‌ها بهتر عمل می‌کنند.
محققان در مقاله خود نوشتند: «نتایج کنونی نشان می‌دهد وقتی مسئله‌ای غیرقابل‌حل به نظر می‌رسد، اصطلاح انگلیسی «sleep on it» به معنای «فکر کن و تصمیم عجولانه نگیر» بجا و درست است با این تفسیر که یک خواب شب خوب، فکر را باز و روشن می‌کند و موجب تصمیم‌گیری‌های بهتر می‌شود، به ویژه اگر خواب REM باشد.
این مرحله از خواب ممکن است نقشی کلیدی در استفاده بهتر از تجربیات گذشته ایفا کند و ارتباطاتی را که در بیداری به راحتی قابل‌مشاهده نیستند، ایجاد و تقویت کند.
«چرت بعدازظهر» مهارت حل مسئله را تقویت می‌کند
این مطالعه شامل ۵۸ شرکت‌کننده میشد که مجموعه‌ای از مسائل را مشاهده کردند و سپس راه‌حل‌های آن‌ها را دیدند. سپس مجموعه‌ای دیگر از مسائل مشابه به آن‌ها ارائه شد، این بار بدون هیچ راه‌حلی، اما معماها می‌توانستند با استفاده از همان فرآیندهای ذهنی مجموعه اول حل شوند.
در ادامه، یک فاصله دوساعته وجود داشت که طی آن ۲۸ نفر از داوطلبان یک چرت ۱۱۰ دقیقه‌ای زدند، در حالی که از ۳۰ نفر دیگر خواسته شد بیدار بمانند. زمان REMگروهی که چرت زدند با استفاده از هدست EEG اندازه‌گیری شد.
مواقعی که چرت زدن توصیه نمی‌شود
بعد از استراحت، آزمایش ادامه پیدا کرد و به همه شرکت‌کنندگان فرصتی داده شد تا دوباره به مسائل مجموعه دوم که نتوانسته بودند حل کنند نگاه کنند.
معلوم شد کسانی که چرت زدند، در حل مسائلی که ابتدا برایشان دشوار بود بهتر عمل کردند و مقدار خواب REM آن‌ها با احتمال حل این مسائل ارتباط داشت. این در حالی است که چرت‌زده‌ها و چرت‌نزده‌ها قبل از استراحت در حل مسائل امتیاز مشابهی کسب کرده بودند.
چرت‌زده‌ها در قیاس با گروه بیدار، در شناسایی شباهت‌های میان مسائل در مجموعه اول و دوم بهتر عمل کردند.
«چرت بعدازظهر» مهارت حل مسئله را تقویت می‌کند
محققان نوشتند: «این نتایج نشان می‌دهد خواب توانایی حل مسائل هدف را که ابتدا قابل‌حل نبودند بهبود می‌بخشد و خواب REM به بهبود استفاده از انتقال مشابهت‌ها کمک می‌کند، از راه برجسته کردن شباهت‌های میان مسائل مبدا و هدف که قبل از چرت زدن نادیده گرفته شده بودند.»
ما نمی‌توانیم با اطمینان بگوییم رابطه علت و معلولی مستقیم وجود دارد، اما این یک پیوند قوی است. این یافته‌ها هم‌راستا با تحقیقات قبلی است که نشان داده بود خواب با مهارت‌های حل مسئله خلاقانه بهتر و چابکی ذهنی بهتر در زمینه‌های مختلف مرتبط است.
محققان معتقدند روشی که مرحله خواب REM به‌طور خاص به ما کمک می‌کند خاطرات جدید را به خاطرات قدیمی متصل کنیم، می‌تواند در این نوع معماها که نیاز به یادآوری مهارت‌های موجود دارند، مفید باشد.
شاید درخواست چرت زدن ۱۱۰ دقیقه‌ای در طول روز به منظور افزایش بهره‌وری بعدازظهر از رئیس‌تان سخت و نشدنی باشد، اما این مطالعه ثابت کرده که پس از چرت زدن می‌توانیم در حل مسائل بهتر عمل کنیم.
ایرنا زندگی
انتهای پیام/م

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
استراحت، خواب نیمروزی، تنظیم خواب، چرت زدن، خواب دیدن، خوابیدن،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهارتهای زندگی
V
آرشیو