زن دردانه خلقت در قاموس آموزه های اسلامی است
نگاه متعالی اسلام به زن از مقام تکوین تا مقام جامعه نوین
نگاه اسلام به زن یک نگاه منحصر به فرد است که هم در مقام تکوین و هم در مقام جامعه نوین، او را به گونهای که مشابهی بر آن وجود ندارد که مورد غبطه قرار بگیرد، معرفی میکند.
1401/10/26 - 13:20
تاریخ و ساعت خبر:
144507
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از بوشهر، حضرت زهرا س مظهر کامل یک الگوی زن برای مسلمانان است و ابعادی در شخصیت وی نهفته است که باید از ایشان درس گرفت و سرلوحه زندگی خویش قرار داد. در ایام سالروز میلاد این بانوی بزرگوار که به هفته زن و مقام والای مادری نیز نامگذاری شده است، یادداشتی اختصاصی توسط اکرم غیب الهی، مدیر حوزه علمیه خواهران برازجان و مدرس حوزه و دانشگاه در اختیار ما قرار گرفته است که در ادامه تقدیم مخاطبان میشود.
بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت زهرا سلام الله علیها یک شخصیت عادی نیست چرا که هم در نظام تشریع و هم در نظام تکوین وجود نازنین ایشان را می توانیم ببینیم، اگر در نظام تکمیل بسنده کنیم تنها به این روایت که خداوند متعال فرمودند: «لولا فاطمه ما خلقتکما» یعنی اگر فاطمه نبود شما را هم خلق نمی کردند می توانیم به بزرگی ایشان پی ببریم چرا که نظام تکوین چنین خصوصیتی دارد که ایشان مادر آفرینش قرار میگیرد و حضرت زهرا سلام الله علیها بدین وسیله می شود «واسطه فیض » و «استمرار نبوت» و« مادر امامت»
حضرت زهرا سلام الله علیها سه حیات داشتند: یک حیات عرشی یک حیات دنیوی و یک حیات فرادنیوی. حیات فرا دنیوی ایشان است که می شود تجلی حضرت زهرا سلام الله علیها برای همه انسانها؛ وقتی خداوند اراده کرد که در عالم تکوین که حضرت فاطمه سلام الله علیها باشد نوری عرش رانورانی کرد، فرشتگان سوال کردند که پروردگارا این نور از چیست؟ خداوند متعال فرمودند: این نوع آفرینش آخرین دختر پیامبر الهی است لذا چنین شخصیتی است که می تواند عیاری برای تمام مسلمانان از زن گرفته تا مرد باشد .
نگاه اسلام به زن منحصر به فرد است
اگر بخواهیم از دیدگاه اسلام زن را مورد بررسی قرار دهیم، میبینیم تنها دینی که به زن ارزش داده است و جایگاه او را رفیع نموده است دین مبین اسلام بوده است در واقع نگاه اسلام یک نگاه منحصر به فرد است که هم در مقام تکوین و هم در مقام جامعه نوین، زن را به گونهای که مشابهی بر آن وجود ندارد که مورد غبطه قرار بگیرد معرفی میکند چرا که در همه نظام از شرق گرفته تا غرب، دموکرات وفمنیست و... نگاه کنیم میبینیم زن برای زنده ماندن مجبور است که هم به سختی کار کند آن هم کار شبیه مرد، اما متاسفانه حقوق کمتر از یک مرد را دریافت کند، در صورتی که زن از نگاه اسلام« ریحانه» است «لیست بقهرمانه» اگر در مقام مادر بخواهیم جایگاه یک مادر را مورد بررسی قرار بدهیم میتوانیم به سخنان زیبای مقام معظم رهبری اشاره کنیم که ایشان می فرمایند: «اگر زنان ما از لحاظ رتبه معرفتی و بینش معلومات سطح خود را ارتقا دهند این نقش( مادری) با هیچ بخش دیگری قابل مقایسه نیست مادر است که فرهنگ و معرفت ویژگی اخلاقی یک قوم و یک جامعه را با جسم خود، با روح خود، با خلق خود، با رفتار خود، دانسته یا ندانسته به فرزند منتقل میکند. همه تحت تاثیر مادران هستند.»
اگر شهدای مابهشتی شدند، بخاطر پرورش در دامان پاک مادران بوده است لذا اگر شهدا میشوند شهید حججی ها، می شوند شهید حسینی مقدم ها و شهیدانی چون شهید احمدی جوان و شهیدسلیمانی و به این مقام بزرگ دست پیدا می کنند آن راباید مدیون تربیت در دامن پاک مادران آنها دانست که به این مقام بزرگ رسیدند.
حضرت زهرا سلام الله علیها عیارش به اندازهی این دنیا نیست، لذا زنان ما میتوانند الگوی خود را در هر زمینهای حضرت زهرا سلام الله علیها قرار بدهند، در زمینه هایی چون ولایتمداری و بصیرت، در رفتار فاطمی ایثار و از خودگذشتگی، در عدالت فاطمی سازش با سختیها، در مفاهیم زندگی مشترک در همسرداری او، در فرزندآوری او، در تربیت فرزندان چون حسنین، زینبین، درخضوع اودر مقابل خداوند و در یک کلام دین داری او؛ همچنین در حضور اجتماعی و در آخر صداقت فاطمه زهرا سلام الله علیها
ان شاءالله این بانوی بزرگ،این بهانهی خلقت شفیع همه ما در آخرت باشند.
و آخر دعوانا الحمد لله رب العالمین
دبیرخبر- آتنا جعفری
بازگشت به ابتدای صفحه