یک مشاور خانواده :

مشاوره خانواده رویکردی برای بهبود زندگی افراد

یک مشاور خانواده بیان داشت: مشاوره خانواده یا خانواده درمانی رویکردی هست که ریشه مشکلات فرد را در درون خانواده می بیند و برای رفع مشکل، بستر خانواده مورد درمان قرار می گیرد.
مشاوره خانواده رویکردی برای بهبود زندگی افراد
1402/02/18 - 08:09
تاریخ و ساعت خبر:
147542
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از بوشهر، زینت چمن سرا، کارشناس ارشد مشاور خانواده در گفت وگو با خبرنگار ما در خصوص اهمیت مشاوره در بهبود شرایط زندگی افراد در ابعاد فردی، خانوادگی و اجتماعی در گفت وگویی تفصیلی پاسخ گوی سؤآلات ماست که خواندن آن قطعا خالی از لطف نیست .
با سلام لطفاً توضیح بفرمایید مشاوره خانواده چیست؟
مشاوره خانواده یا خانواده درمانی رویکردی هست که ریشه مشکلات فرد را در درون خانواده می بیند و برای رفع مشکل، بستر خانواده مورد درمان قرار می گیرد. در واقع این رویکرد درمانی خانواده را به صورت یک سیستم در نظر می گیرد و مسائل و مشکلات وچالش های درون این سیستم در زمینه هیجانی وعاطفی ورفتار و روان شناختی را تشخیص می دهد و بعد برای آن‌ها راهکار ارائه می کند.
مشاوره خانواده به افراد وخانواده ها کمک می کند تا بتوانند روابط سالم وموثر داشته باشند.
بطور مثال وقتی کودکی رفتار پرخاشگری داره نشان دهنده این هست که این کودک در سیستمی(خانواده) زندگی می کند که دچار نقص هست پس برای درمان پرخاشگری کودک باید الگوهای تعاملی افراد خانواده کودک مورد بررسی واصلاح قرار بگیرد.
چگونه بفهمیم که به مشاوره خانواده نیاز داریم؟
هر زمان که فرد این احساس را داشته باشد که عملکرد اجتماعی ،شغلی و تحصیلی اش دچار مشکل شده ویا تعاملات روزمره فرد دچار مشکل شده باشد،اولین گزینه که به ذهن می آید این هست که ریشه این مشکلات در درون خانواده هست واین سیستم دچار نقص هست که عملکرد فرد ضعیف شده،پس برای درمان این نقص و حل این مشکل باید به مشاور خانواده یا درمانگر خانواده رجوع کند.
آیا فقط زمانی که دچار مشکل شدیم یا بحرانی در زندگی پیدا کردیم باید به مشاور خانواده مراجعه کنیم؟
خیر برای مراجعه به مشاور لزوما نباید مشکل داشته باشیم. افراد برای ارتقاء سلامت روان هم می بایست شرایط و محیط درونی و بیرونی خودشان را به همراه مشاور مورد بازبینی وبررسی قرار دهد و در صورت نیاز ، به تغییر افکار ،احساسات و رفتار خودشان اقدام کنند.
گاهی اوقات گفتگو ومشورت با مشاور خانواده می تواند از مشکلات واختلافات درون خانواده (زن وشوهر،والدین با فرزندان،فرزندان با یکدیگر و...) جلوگیری کند.
مشاور خانواده در مسائلی می تواند به افراد کمک کند؟
بطور کلی مشاور خانواده در موارد زیر می تواند کمک کننده وراهگشا باشد
-کمک به حل تعارضات ورفتارهای مخرب بین اعضای خانواده(فرزند با فرزند رفتارهای چالشی بین خواهر وبرادر ها، والدین با فرزندان ،زن وشوهر)
-مسائل و مشکلات رفتاری فرزندان
-مشکلات مدرسه فرزندان
-سوء مصرف مواد والکل
-جدایی وطلاق
-مشاوره ازدواج
-ناراحتی ومشکل روانی یکی از اعضای خانواده
-مرگ یا بیماری یکی از افراد خانواده
مشکلات بعد از جدایی
-مسئله خیانت در روابط زناشویی
-بهبود رضایت جنسی در روابط زناشویی
-ازبین بردن افکار خود کشی
-کمک به حل مشکلا تی که با اعضای دورتر خانواده مثل پدر بزرگ ومادربزرک متوجه خانواده هست
آیا مشاوره خانواده روشی موثر و کار آمد برای کمک به حل مشکلات مطرح شده هست؟
بله.در واقع اگر الگوهای رفتاری بین اعضای یک سیستم مخرب،معیوب و ناسازگار باشد باید الگوی ارتباطی سالم جایگزین آن بشود واین کار در تخصص مشاور خانواده هست.
با کمک گرفتن از این رویکرد(خانواده درمانی)اعضای
خانواده یاد می گیرند که افکار و نیازهای خودشان را مطرح کنند وبا کمترین آثار سویی مشکلات را حل کنند. بطور مثال:وقتی یکی از افراد خانواده دچار مشکل روانی می شود،دیگر اعضای خانواده به علت نداشتن آگاهی رفتار مناسبی با مسئله ومشکل پیش آمده ندارند که خود این عدم آگاهی منجر می شود به تثبیت مشکل و بغرنج شدن آن مسئله ،مشاور خانواده با آگاهی بخشی وایجاد بصیرت نسبت به مشکل پیش آمده وارائه را ه کارهای موثر به اعضای خانواده کمک می کند تا اثرات سوء مشکل در خانواده کمتر باشد .

آیا مشاوره خانواده در امر همسرداری و تربیت فرزند هم موثر و کار آمد هست؟

در واقع همسرداری وتربیت فرزند یک مهارت هست وبرای دستیابی به آن باید مهارت آموزش داده شود تمرین وکسب تجربه در امر مهارت آموزی مهم هست.
مشاور خانواده به عنوان مربی می تواند این مهارت را آموزش دهد.اگر مشاور خانواده در خصوص مشاوره پیش از ازدواج هم تخصص داشته باشد از همان ابتدا می تواند راهکار مناسب در انتخاب همسر را ارائه کند وافراد را با مسائل زندگی زناشویی وارتباطات بین زوجین آشنا کندوکمک کند تا یک زندگی طبق اصول درست واساسی شکل بگیرد.بعد از شروع زندگی مشترک هم زوجین دچار مشکلات واختلاف نظر می شوند که برای حل این مشکلات نیاز به مشاوره خانواده هست.
در خصوص تربیت فرزند هم مشاور خانواده کمک کننده هست
شخصیت کودک،شیوه تفکر ،احساسات ورفتار کودک نتیجه تعاملات ورابطه پیچیده کودک با خانواده است.هرگاه تعامل ورابطه کودک با خانواده ومحیط اطرافش دچار مشکل شود نیاز به مشاور خانواده وکمک گرفتن از مشاوره خانواده نیزبیشتر از قبل مشخص می شود
آیا زوج درمانی هم زیر مجموعه مشاوره خانواده می تواند باشد؟
بله.البته زوج درمانی شاخه ای از روان درمانی هست.
در واقع درمانگر باتجربه درمان بالینی ومشاوره خانواده مجرب از طریق مداخلات درمانی گوناگون به زوجین مراجعه کننده کمک می کنند تا زوجین نسبت به رابطه عاطفی خود بینش درستی پیدا کنند واختلافات وتعارضات را حل کنند ومیزان رضایت خودشان را در رابطه بالا ببرند.

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
مشاوره زنان و خانواده، استحکام بنیان خانواده، بهبود کیفیت زندگی ، حل مشکلات خانوادگی ،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
استان ها
V
آرشیو