چه کار‌هایی باعث افزایش رابطه‌ی دوستانه بین زوجین می‌شود؟

زوجین باید از غرور و منیت خود کم کنند و مقداری از زاویه دید طرف مقابل به مسائل نگاه کنند.
چه کار‌هایی باعث افزایش رابطه‌ی دوستانه بین زوجین می‌شود؟
1403/02/08 - 11:10
تاریخ و ساعت خبر:
192569
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - اگر زن و شوهر با همدیگر سازگار و رفیق باشند، بیشتر خوبی‌های لازم برای یک زندگی سعادتمندانه را دارند و اگر رفیق و سازگار نباشند، بیشترِ بدی‌های لازم برای تباهی زندگی را فراهم کرده‌اند.
همه زن و شوهر‌ها میل دارند که زندگی خوبی داشته باشند و خوشبخت باشند و روابط عاشقانه لازمه آن است. اما عشق بدون یک دوستی و رفاقت صمیمانه کافی نیست. کمبود یا نبودن روابط صمیمانه موجب ایجاد سوء تفاهمات و بدبینی‌هایی می‌شود که نتیجه آن عدم اعتماد است.
حسین ابراهیمی مقدم روانشناس و استاد دانشگاه درباره رفاقت همسرانه گفت: متاسفانه بحث‌هایی که معمولا در ارتباط با زندگی زوجین و رابطه بین‌زن و شوهر در جا‌های متفاوتی مطرح می‌شود، عمدتا طوری است که حتی بعضی از جوانان را دلسرد می‌کند و نشان می‌دهد که زن و شوهران مدام به حالت پرخاشگرانه با یکدیگر صحبت می‌کنند و از دست یکدیگر ناراحت می‌شوند و به آن‌ها بر می‌خورد؛ و با هم، رفیق و صمیمی نیستند.
وی بیان کرد: به رغم این که متاسفانه شاهد این موضوع هستیم، در سنوات گذشته آمار‌های بسیار خوبی در راستای کاهش طلاق نداشتیم، ولی همچنان میزان ازدواج‌ها از میزان جدایی‌ها بیشتر است.
ابراهیمی مقدم تصریح کرد: بنابراین همچنان، درصد بیشتری از زندگی ها، شاد است و زوجین درکنار یکدیگر رابطه‌های خوبی دارند. اگر به این زندگی‌های شادمانه نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که چند عامل اصلی در آن نقش دارد. یکی از این عوامل، نقش ارتباطی بین زوجین است. به این معنا که چگونه می‌توانند با یکدیگر و در کنار همدیگر به مسائل نگاه کنند و حرکت رو به جلو داشته باشند.
این روانشناس افزود: من از اصطلاح کوه نورد‌ها که افرادی همراهشان هستند و با همدیگر برای فتح قله‌ها می‌روند و کلمه هم نورد را مطرح می‌کنند بسیار زیاد استقبال می‌کنم. زیرا به نظر می‌رسد که در زندگی، زن و شوهری که با هم دوست وصمیمی هستند و یک ارتباط رفاقتی دارند، بسیار بهتر و بیشتر می‌توانند حرکت رو به جلو داشته باشند و کمتر در مورد مسائل مالی و مشکلات بر می‌خورند.
وی مثال ساده‌ای که می‌توان درباره رفقات زوجین زد گفت: زمانی که شما تصمیم می‌گیرید روی ریل راه آهن راه بروید احتمالا تعادلتان بهم می‌خورد و نمی‌توانید مدت زمان زیاد و مسافت زیادی را حرکت کنید، ولی اگر دو نفر باشید و فرد مقابل آن طرف ریل و شما این طرف ریل باشید و دست یکدیگر را گرفته باشید مسافت خیلی بیشتری را می‌توانید طی طریق کنید.
ابراهیمی مقدم در ادامه گفت: در مثال قبل به نظر می‌رسد در رابطه زناشویی، زن و شوهری می‌توانند حرکت رو به جلویی داشته باشند که دست یکدیگر را بگیرند نه این که مچ هم را بگیرند. زوجین اگر با یکدیگر دوست باشند، مزایای دوستی به آن‌ها مترتب می‌شود.
وی مطرح کرد: زن شوهر حرف هایشان را باید با یکدیگر مطرح کنند و از زاویه دید طرف مقابل به قضیه نگاه کنند و خودشان را جای طرف مقابل بگذارند. در این حالت میزان توقعات هم تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می‌کند و احساساتی که با یکدیگر رد و بدل می‌کنند بسیار بیشتر می‌شود. این طوری نیست که یک نفر از بالا به پایین نگاه کند و طرف مقابل را نبیند.
این روانشناس بیان کرد: در عالم دوستی و رفاقت افراد بیشتر به فکر هم هستند و راحت‌تر می‌توانند با یکدیگر صحبت کنند. رابطه زن و شوهر هم باید رابطه‌ای دوستانه باشد.
وی افزود: البته دوستی تعریف‌های خاص خود را دارد که قطع یقین دوستی زن و شوهر با دوستی ساده و عادی که اگر از دست یکدیگر ناراحت شدند فرق دارد. مسلما در رابطه زوجین مقدار بسیار زیادی انرژی نهفته است و تعهدات زیادی وجود دارد و باید هدف دارتر پیش رفت.
ابراهیمی مقدم گفت: حکیمی را پرسیدند که برادر بهتر است یا دوست؟ گفت: برادر اگر دوست به. به این معنا که چقدر بهتر است برادرت دوستت باشد. چه برسد به همسرت که با یکدیگر هم اندازه و هم فکر هستید.
کار‌هایی که باعث افزایش رابطه دوستانه بین زوجین می‌شود
ابراهیمی مقدم تصریح کرد: زوجین باید از غرور و منیت خود کم کنند و مقداری از زاویه دید طرف مقابل به مسائل نگاه کرد و لازم است که در مورد رفتارشان با خود فکر کنند.
وی بیان کرد: در عالم رفاقت و دوستی بین زوجین، زمانی همه چیز به خوبی پیش می‌رود که بین طرفین احترام حفظ شود. یکی از عوامل از بین رفتن رفاقت انتظارات بی مورد داشتن است. به این معنا که فرد فکر می‌کند که باید همسرش همه‌ی نیازمندی هایش را برطرف کند.
این روانشناس تاکید کرد: نکته ایی که حائز اهمیت است و با همسرتان می‌خواهید دوست، رفیق و صمیمی باشید باید از خودتان شروع کنید و انتظار نداشته باشید که حتما باید گام اول را همسرتان بردارد.
ابراهیمی مقدم در پایان گفت: اتفاقاتی که میفتد راحت‌تر با همسرتان مطرح کنید و با دید مثبت‌تر نگاه کنید و ایرادهارا بزرگ نمایی نکنید و برعکس جنبه‌های مثبت همسرتان را هم به خودش و هم در حضور دیگران بازگو کنید. انرژی‌های مثبت، خوب، حس خوب، عشق و امید را به وجود آورید.
بعضی از خانم‌ها نیز به جای این که احساسات و خواسته‌های خود را با شوهر خود در میان بگذارند با دوستان خود درد و دل می‌کنند و در حالی که شوهر را ستون خانواده می‌دانند، نمی‌توانند با او رفاقت و صمیمیت داشته باشند.
دوستی و رفاقت وقتی ادامه پیدا می‌کند که ناراحتی‌ها و اختلافات گذشته کنار گذاشته شوند و لجبازی و انتقام جویی جای خود را به گذشت و رفتار مسالمت آمیز بدهند.
ممکن است برخی از اختلافات هرگز برطرف نشوند و اگر همچنان مورد بحث و گفتگو قرار گیرند به روابط زن و شوهر لطمه بیشتری وارد کرده و زندگی را بر آن‌ها تلخ کنند. اما اگر با نادیده گرفتن آن مسئله در بهبود روابط و رفع سوء تفاهمات کوشش شود صمیمیت و همکاری حفظ خواهد شد.
باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/ن

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
رفاقت و دوستی ، صمیمیت ، رابطه دوستانه
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
اجتماعی
V
آرشیو