کد خبر: 270516                      تاريخ انتشار: 1404/06/03 - 12:04
وقتی شیرینی خانگی، طعم کارآفرینی می‌گیرد/ روایت یک بانوی موفق از پشتکار و عشق به خانواده
 
در دنیایی که نقش زنان در اقتصاد و کارآفرینی پررنگ‌تر می‌شود، داستان‌های الهام‌بخش بسیاری از دل خانه‌ها آغاز می‌شود. این بار، با بانویی همراه می‌شویم که از آشپزخانه خود، جرقه‌ای برای یک کسب‌وکار موفق را روشن کرده است. او که با الهام از نیازهای خانواده و علاقه دیرینه‌اش به شیرینی‌پزی، قدم در این مسیر گذاشت، حالا نه تنها به یک کارآفرین نمونه تبدیل شده، بلکه با وجود مشغله‌های متعدد، نشان می‌دهد چگونه می‌توان بین مسئولیت‌های خانوادگی و حرفه‌ای، تعادلی شیرین برقرار کرد. این گفت‌وگو، پنجره‌ای است به دنیای پشتکار، خلاقیت و عشق به خانواده در مسیر کارآفرینی خانگی.
 
خراسان شمالی - امروز در خدمت یکی از بانوان کارآفرین و فعال شهرستان جاجرم هستیم؛ بانویی که با تکیه بر علاقه، پشتکار و خلاقیت، توانسته است مسیر روشنی را در حوزه مشاغل خانگی، به ویژه پخت کیک‌های خانگی، برای خود رقم بزند. خانم زهرا عباسی، که علاوه بر تخصص در حوزه کارآفرینی، سوابقی در تدریس دانشگاهی و فعالیت‌های ورزشی نیز در کارنامه خود دارند، نمونه‌ای قابل تحسین از زنانی است که با وجود مسئولیت‌های متعدد خانوادگی، توانسته‌اند به اهداف حرفه‌ای خود دست یابند.

هدف ما از این گفت‌وگو، آشنایی بیشتر با فراز و نشیب‌های مسیر کارآفرینی ایشان، رمز و راز موفقیت در مشاغل خانگی، نقش خانواده در این مسیر و همچنین دغدغه‌ها و چشم‌اندازهای پیش روی کارآفرینان جوان، به‌ویژه بانوان، است. با توجه به تجربیات ارزشمندشان، گمان می‌کنیم این مصاحبه بتواند چراغ راهی برای بسیاری از علاقه‌مندان به راه‌اندازی کسب‌وکار شخصی باشد.

خانم عباسی عزیز، از اینکه وقت خود را در اختیار ما قرار دادید، سپاسگزاریم. برای شروع، اگر خودتان را برای مخاطبان ما معرفی کنید، بسیار علاقه‌مندیم.
لطفا آنطور که دوست دارید خودتان برای خوانندگان ما معرفی کنید.
زهرا عباسی هستم، کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، متولد ۱۳۷۱، ساکن شهرستان جاجرم در مورد شغل مدرس دانشکده هستم و فعال در زمینه ورزشی، بازیکن والیبال هستم و سابقه ی شرکت و کسب مقام در مسابقات استانی و کشوری، داور درجه ۲ والیبال هستم.
درباره حرفه یا تخصصی که در آن مشغول به فعالیت هستید توضیح بفرمایید: من در زمینه پخت کیک فعالیت می کنم کیک خانگی.
مشوق من برای کیک خانگی پسرم بود که برای مراسمات و تولد ها طرح هایی که برای کیک دوست داشتم رو در شهرستان جایی نمی تونستم پیدا کنم و این فکر به ذهنم رسید که باید خودم دست به کار بشم و کیکی که میخوامو با سلیقه خودم درست کنم، من از بچگی با این حرفه آشنا بودم از اونجایی که مامانم برای ما کیک می پخت.

شروع کار من از دیدن یک کلیپ در فضای مجازی بود و برای اولین بار برای تولد همسرم کیک پختم که خیلی مورد تشویق اطرافیان قرار گرفتم و برای من تجربه خیلی خوبی بود از اون به بعد با ذوق زیاد برای تولد پسرم یا مناسبت های دیگه کیک پختم و این دفعه با اشتراک گذاشتنش در فضای مجازی از طریق دوستان هم خیلی مورد لطف قرار گرفتم و درخواست های دوستان زیاد بود برای اینکه براشون کیک بپزم و این شد که من کارمو شروع کردم.
در ادامه برای بالا رفتن سطح کارم کلاس های مختلف رو شرکت کردم کم کم و مهارت های بیشتری رو یاد گرفتم
این حرفه چقدر سرمایه لازم دارد؟!
سرمایه زیادی نمی خواست و من با مواد اولیه ای که در خونه داشتم شروع کردم و یه سری وسایل خیلی جزئی از قالب های سایز های مختلف و ابزارهای دیگه کارمو شروع کردم.
چیزی که برای شروع خیلی ضروری هست علاقه به این حرف هست و اگه علاقه و پشتکار نباشه قطعاً به نتیجه نمی رسه این کار..
قطعا هر شغلی یا هر کاری برای خودش لحظات شیرین و تلخی دارد ، لحظات به یادماندنی که خواندن آن برای سایر افراد خالی از لطف نیست لطفا بک خاطره برای ما بیان کنید:
یه خاطره از لحظات سختی دارم این بود ک داشتم ی سفارش دیگه رو آماده میکردم ک در زدن و یه مشتری اومده بود برای تحویل سفارشش ک با تاریخ ثبت کرده بودن و من فکر میکردم برای فرداس.... اون لحظه دیگه نزدیک بود قلبم بایسته، چهل دقیقه ازشون وقت گرفتم و تو اون چهل دقیقه کیکشونو براشون آماده کردم... بعد اون اتفاق تمام سفارشات رو توی سررسید با تاریخ دقیق ثبت کردم
لحظات شیرین کار من مربوط میشه ب ذووق و رضایت مشتری بعد از تحویل کیکشون
برای نسل جوان یا کسانی که دوست دارند وارد عر صه کاری شما شوند چه پیشنهاد وراهکاری دارید که موفق تر عمل کنند؟
توصیه ی من ب دوستانی ک میخوان وارد این حرفه بشن اینه ک اولا حتما از روی علاقه مشغول این حرفه بشن، بعد از علاقه پشتکار و دقت و تمیزی موردهایی هست ک ب موفقیتشون خیلی کمک میکنه... بروز نگه داشتن خودشون و عکاسی خوب از محصولشون باعث جذب مشتری میشه...
اولویت اول شما به عنوان یک بانوی موفق کارآفرین یا بانوی فرهیخته علمی، خانواده است یا تخصص تان و با وجود مشغله کاری زیاد چگونه توانسته اید بین این دو تعادل ایجاد کنید؟
بنده در سال ۸۹ ازدواج کردم و یه فرزند پسر دارم، قطعا اگر حمایت های همسرم نبود من نمیتونستم کارمو شروع کنم، همکاری خیلی خوبی برای شروع کارم، شرکتم در کلاس های آموزشی داشتند، قطعا اولویت من در زندگی خانوادم هست، یکی از مزیت های این شغل هم همینه ک تو میتونی با توجه ب شرایطت انتخاب کنی ک فعالیت داشته باشی یا نه....
لطفا اگر دغدغه‌ای در رابطه با کسب و کارتان دارید بیان کنید.
یکی از دغدغه های من توی این چندسال داشتن یک کارگاه خصوصی بود ک محیط کارم از منزل جدا بشه که عرضه ی کارم مستقیما جامعه باشه نه فقط جذب مشتری از طریق فضای مجازی...در مورد دغدغه های دیگه این که به روز باشم و نیازهای مشتری رو بفهمم با توجه به نیاز های مشتری حرکت کنم.
- درخواست یا انتظارتان از مسئولین کشور به ویژه مسئولینی که به صورت مستقیم با حرفه یا توانمندی شما در ارتباط هستند چیست؟
خب قطعا گرونی مواد اولیه یه دغدغه ی بزرگیست ک با توجه ب شرایط فعلی جامعه همه درگیرش هستند.... با توجه ب افزایش قیمت ها قدرت خرید مردم قطعا کم تر شده و تواناییشون برای خرید کیک خونگی کمتر...
سخن پایانی؟
گر بخواهم در پایان صحبتی با علاقه‌مندان به راه‌اندازی کسب‌وکار، به‌خصوص در حوزه شیرینی‌پزی و مشاغل خانگی داشته باشم، این است که ‘علاقه’ را جدی بگیرید، اما بدانید که این علاقه به تنهایی کافی نیست. ‘پشتکار’، ‘دقت و تمیزی’ در کار، و ‘به‌روز بودن’ در کنار یادگیری مستمر، چاشنی‌های اصلی موفقیت هستند. از فضای مجازی به درستی استفاده کنید، از محصولاتتان عکاسی باکیفیت داشته باشید و مهم‌تر از همه، هرگز از تلاش دست نکشید، حتی اگر در ابتدا مسیر سخت به نظر برسد.
انتهای پیام/*