رئیس کمیته بهداشت و درمان اربعین: |
توصیه به زنان باردار و سالمندان/ گرمازدگی، کوفتگی و خستگی مهم ترین مشکل زائران اربعین |
|
رئیس کمیته بهداشت و درمان اربعین گفت:به افراد سالمند و مادران باردار توصیه میکنیم سفر به عتبات عالیات را به شرایط دیگری موکول کنند. باتوجه به گرمای هوا به زنان باردار و دارای فرزند زیر 6 سال توصیه میکنیم این سفر را به زمانی دیگر به تعویق بیندازند. |
|
جعفر میعادفر رئیس اورژانس کشور و رئیس کمیته بهداشت و درمان اربعین امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در سازمان اورژانس کشور، اظهار داشت: سازمان اورژانس کشور آمادگی لازم را برای ارائه خدمات به زائران اربعین تا نقاط صفر مرزی را دارد.
وی گرما را مهمترین دغدغه در ایام اربعین بیان کرد و گفت: در همین خصوص در کل مرزهای کشور زیرساختهای دائمی ایجاد شده است برای مثال در نقطه صفر مرزی مهران یک مرکز درمانی با 150 تخت بستری را ایجاد کردیم که دارای خوابگاه برای پزشکان و پرستاران و ظرفیت ارائه خدمات درمانی به 150 بیمار است. در مرز خسروی نیز 2000 متر زمین برای مرکز درمانی در نظر گرفته شده است. این اقدامات، کار مجموعه درمان را تسهیل کرده و اتاق سرد فراهم شده و افرادی که گرمازده شدهاند در آن مکان قرار میگیرند و این خدمات را دریافت میکنند.
میعادفر با بیان اینکه پیش بینی می شود امسال حداقل 4 میلیون نفر از هموطنان در ایام اربعین حضور داشته باشند ، افزود: 50 درصد زائران از مرز ایلام وارد خاک عراق می شوند.
رئیس اورژانس کشور در ادامه یادآور شد : سال گذشته 10 هزار نفر را سرمدرمانی و 6000 نفر را به نزدیک مرزها منتقل کردیم؛کوفتگی, گرمازدگی و خستگی عمده ترین مشکلات زائران است.
او بیان داشت: در سال گذشته با هماهنگیهای صورت گرفته فراجا با طرف عراقی توقف زیادی برای زائران نداشتیم و امسال نیز این هماهنگیها صورت گرفته و امیدواریم هیچ توقفی در گیتهای ورودی و خروجی مرزها نداشته باشیم. البته مهپاشهایی در نقاط صفر مرزی در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان اورژانس کشور افزود: یکی از مخاطرات نیز حوادث ترافیکی است که با آن مواجه هستیم زیرا حدود یک میلیون نفر از زائران توسط ناوگان وزارت راه جابجا میشوند. مسمومیتها و بیماریهای گوارشی از دیگر مخاطراتی است که در این ایام برای آن برنامه ریزیهای لازم صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: به افراد سالمند و مادران باردار توصیه میکنیم سفر به عتبات عالیات را به شرایط دیگری موکول کنند. باتوجه به گرمای هوا به زنان باردار و دارای فرزند زیر 6 سال توصیه میکنیم این سفر را به زمانی دیگر به تعویق بیندازند. ارائه خدمات به افراد دچار بیماریهای زمینهای مانند بیماران کلیوی نیازمند دیالیز یا بیمارانی که از داروهای خاصی استفاده میکنند نیز با چالش ممکن است مواجه شود بنابراین توصیه میکنیم در این ایام مشرف نشوند. افرادی که داروهای خاص مانند انسولین مصرف میکنند باید زنجیره سرما را برای این دارو حفظ کنند تا اثربخشی داروها از بین نرود که این امر با وجود گرمای شدید هوا در عراق سخت است.
وی افزود: برنامهریزی باید به نحوی صورت بگیرد که افراد در غروب افتاب به مرزها و تا صبح فردا به نجف برسند. زائران ترجیحا شبها حرکت و روزها استراحت کنند و هرجا احساس خستگی کردند توقف و استراحت کنند.
میعادفر گفت: در کنار این امکانات در استانهای خود 118 بیمارستان در حالت آماده باش داریم که از مرکز استان تا نقطه پایانی که به مرزها ختم میشود آمادگی لازم را دارند، هفته گذشته بازدیدهایی از مرزهای کشور داشتیم و آمادگیهای لازم ایجاد شده است. 671 آمبولانس در این مرزها و 16 اتوبوس آمبولانس، 26 موتورلانس و بالگرد نیز داریم که در مرزهای هشت گانه مستقر هستند.
وی با بیان اینکه 10 بیمارستان سیار نیز پیش بینی کردیم که به مراکز درمانی ثابت در مرزها کمک میکنند، تصریح کرد: 170 دستگاه آمبولانس و 14 موتورلانس و 28 اتوبوس آمبولانس و 8 فروند بالگرد و دو فروند هواپیما نیز به نزدیکی مرزها اعزام میشوند تا مصدومان و بیماران احتمالی را منتقل کنند. در بحث دارو نیز سرمها توسط دانشگاهها تهیه و آماده میشود و طی هماهنگی به عمل آمده با معاونتهای غذا و دارو شرکتهای حمل دارو با کامیونها در مرزها مستقر خواهند شد تا هر زمان نیاز باشد از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
رئیس اورژانس بیان داشت: امسال 300 تا 400 هزار نفر دریایی و 400 هزار نفر به صورت هوایی، 400 هزار نفر ریلی و مابقی به صورت زمینی منتقل خواهند شد و در همه این مبادی مراقبت بیماریهای سندرمیک انجام میشود. برخی بیماریها مانند پشه آئدس در پاکستان اپیدمیک است و همکاران بهداشتی در مرزهای ورودی کشور به صورت سرسختانه موارد را بررسی و از ورود عوامل بیماریزا به کشور ممانعت خواهند کرد.
کرد: در بحث مراقبت از موکبهایی که طبخ غذا و شربت توزیع میکنند نظارت سختگیرانهای داریم و سال گذشته 500 تن مواد غذایی فاسدشده را امحا کردیم و امسال نیز ضمن ارائه آموزشهای لازم به موکبداران سعی میکنیم حفظ زنجیره سرد مواد غذایی را مورد نظارت قرار دهیم. 240 نفر از نیروهای مراقبت از بیماریها و 453 نفر نیز نیروهای بهداشت محیط در مرزها مستقر هستند تا رعایت این پروتکلها را مدنظر قرار دهند. تعدادی افراد پیاده نیز در مرزها پیش بینی شده است که با کولهپشتیهای کمکهای اولیه را دارند تا در صورت بروز مشکل، خدمات را به زائران ارائه دهند.
انتهای پیام/
خبرنگار: سیما حسینی |