کد خبر: 269079                      تاريخ انتشار: 1404/04/31 - 15:09
تولید تراریخته ایمن داخلی؛ حفظ تنوع زیستی، افزایش محصول مقاوم به خشکی و آفات
 
نشست گروه علوم بهداشتی و تغذیه با حضور اعضای این گروه علمی و جمعی از متخصصان و کارشناسان با موضوع "بررسی تولیدات و واردات محصولات تراریخته و ایمنی غذایی" برگزار شد.
 
در نشست گروه علوم بهداشتی و تغذیه که با حضور اعضای این گروه علمی و جمعی از متخصصان و کارشناسان با موضوع «"بررسی تولیدات و واردات محصولات تراریخته» برگزار شد، دکتر محمدی، رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، با اشاره به ضرورت استفاده از محصولات تراریخته؛ منافع و چالش‌های آن را تشریح کرد.
در ادامه؛ دکتر ملبوبی، از اساتید این پژوهشگاه ضمن ارائه تاريخچه و گزارشي از توليد محصولات تراريخته در جهان و ايران افزود: عمده محصولات مذکور در ايران از طريق واردات روغن، سويا و ذرت تامين و صرفا۳۰۰ هزار تن از طريق توليد داخلي است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: توليد محصولات تراريخته مي تواند موجب افزايش ۲۲ تا ۲۵ درصدي محصول و کاهش ۳۷ درصدي استفاده از آفت کش ها و هم چنين کاهش ۳۹ درصدي هزينه توليد گردد و افزايش حدود ۶۸ درصدي منفعت کشاورز را بهمراه داشته باشد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بهره وري از توليد محصول تراريخته ايمن در داخل کشور مي تواند ضمن حفظ تنوع زيستي، توليد محصول مقاوم به خشکي و آفت ها را افزايش داد، نياز ساليانه خوراک دام (سويا وذرت) در کشور ۱۰ تا ۱۲ ميليون تن است که در صورت عدم تامين آن از طريق توليد يا واردات امکان حفظ توليد وجود ندارد.
در ادامه جلسه، دکتر دهدشتی، قائم مقام وزیر در امور مجلس، دکتر صالحی جوزانی، معاون پژوهشی و فناوری سازمان تحقیقات، و دکتر گوهرکانی، مشاور وزیر و مدیر کل دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت جهاد کشاورزی نیز به بیان دیدگاه‌ها و ارائه راهکارهایی در این زمینه پرداختند.
کارشناسان حاضر درنشست تاکید کردند؛ وجود يک کار گروه ايمني زيستي در کشور می تواند ارقام و نژادهاي ايمن (۲۵ تا ۳۰ رقم) را شناسايي کرده و واردات آنها محصولات مرتبط از سوي آزمايشگاههاي مرجع ارزيابي و سپس ثبت و سفارش انجام مي گيرد و نیز هنگام ورور کالا مجددا" نمونه گيري انجام و آزمايش شود.
گفتنی است؛ در برنامه هفتم، دولت موظف شده تا ساليانه ۲۵ درصد از واردات محصولات تراريخته بکاهد ولي متاسفانه توليد آن در کشور ممنوع گرديده است که با توجه به گسترش خشکسالي و کم آبي در کشور، خطر کمبود محصول و تامين امنيت غذايي با مشکل جدي مواجه خواهد شد.
در پایان این نشست، مقرر شد جلسات تخصصی بیشتری به منظور بررسی دقیق‌تر ابعاد مختلف این موضوع برگزار شود.
انتهای پیام/
منبع: فرهنگستان علوم پزشکی