|
لزوم تشکیل جبهه مردمی زیست عفیفانه/ فرهنگ عفاف و حجاب با همکاری مردم و حاکمیت نهادینه می شود |
|
یک استاد دانشگاه گفت: چالشها و پیچیدگیهای موجود در حوزه عفاف و حجاب با تشکیل جبهه مردمی زیست عفیفانه کاهش می یابد. |
|
از خوزستان، فاطمه فاطمی نهاد در گفتگو با خبرنگار ما پیرامون نقش مردم در عفاف و حجاب از لایحه حجاب تا تبیین آن در جامعه، بر دشواری حل مسائل مربوط به عفاف و حجاب تأکید کرد و افزود: این دشواری ناشی از عوامل زمینهای، محیطی و پیچیدگیهای خود مسئله است و این موضوع کار قانونگذار را بسیار دشوار میسازد.
وی ادامه داد: نقد اصلی به لایحه عفاف و حجاب، بر روش قانونگذاری از بالا به پایین و نادیده گرفتن نقش مردم در این حوزه استوار است.
دبیر مجمع عفاف و حجاب استان خوزستان اضافه کرد: در ساختار این لایحه، جایگاهی برای نقش و مشارکت مردم در فرهنگسازی و عملی کردن عفاف و حجاب دیده نشده است، در حالی که در حوزه فرهنگ، مردم نقش اصلی و فعال دارند و باید توانمندیهای فرهنگی خود را ارتقاء دهند تا بتوانند در ساخت و مصرف فرهنگ نقش مطلوبی ایفا کنند.
فاطمی نهاد اظهار کرد: نکته مهم دیگر این است که در فرهنگ، مردم باید به عنوان سوژه و فاعل دیده شوند، نه صرفاً تابع سازمانها. این رویکرد مردمگرایانه بر اساس آیه قرآن (لیقوم الناس بالقسط در سوره حدید آیه ۲۵) است که مردم را به عنوان مجریان و توسعهدهندگان عدالت و فرهنگ معرفی میکند.
وی عنوان کرد: بنابراین، در لایحه عفاف و حجاب، نقش مردم بهطور مستقیم نادیده گرفته شده است که این امر نیازمند بازنگری و اصلاح است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: هرچند وظیفه اصلی بر عهده حاکمیت است و این موضوع نباید نقش فعال و موثر مردم را نادیده بگیرد.
فاطمی نهاد گفت: وظایف حاکمیت و مردم باید مکمل یکدیگر باشند و هر دو در پروژه احیای عفاف و حجاب نقش دارند.
وی بیان کرد: حاکمیت میتواند با قانونگذاری و سیاستگذاری، بسترهای لازم را فراهم کند اما اجرای واقعی و نهادینه کردن عفاف در جامعه بدون مشارکت و همدلی مردم امکانپذیر نیست.
دبیر مجمع عفاف و حجاب استان خوزستان در پایان، راهکار پیشنهادی برای کاهش چالشها و پیچیدگیهای موجود در حوزه عفاف و حجاب را تشکیل جبهه مردمی «زیست عفیفانه» عنوان کرد.
فاطمی نهاد گفت: این جبهه باید به عنوان بستر تربیت کنشگر فعال در حوزه عفاف و حجاب عمل کند و مردم را در کنار حاکمیت قرار دهد تا با همکاری و مشارکت فعال، فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه نهادینه شود.
وی عنوان کرد: این جبهه میتواند در محیطهای مختلف مانند دانشگاهها، مدارس، خانوادهها و شبکههای اجتماعی، فعالیتهای فرهنگی، کرسیهای آزاداندیشی و تولید محتوا انجام دهد و افراد را به سمت فعالیتهای عملی و تبیین این موضوع سوق دهد.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: هدف نهایی، تربیت نسل فعال و آگاه در حوزه عفاف و حجاب است تا بتوانیم در این عرصه گامهای مؤثری برداریم و موفق باشیم.
انتهای پیام |