سواد رسانه، عبور از بحرانهای روانی و امنیت اجتماعی |
مادران خط مقدم مقابله با اخبار جعلی؛ کلید امنیت روانی خانواده |
|
پژوهشگر و مدرس رسانه در خراسان جنوبی گفت : در دنیای امروز، آموزش سواد رسانه به مادران و زنان، کلید کاهش استرس، کنترل شایعات و افزایش امنیت روانی در خانواده و جامعه است. مادران، خط مقدم مقابله با اخبار جعلی و تربیت نسل آگاه و مقاوماند. |
|
پژوهشگر و مدرس رسانه در خراسان جنوبی آموزش سواد رسانه را لازمه امنیت روانی در جامعه دانست و گفت: مادران خط مقدم مقابله با اخبار جعلی و شایعات در خانواده هستند.
اکرم باقریان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری زنان ایران،استان خراسان جنوبی، با اشاره به تعریفی از سواد رسانه، اظهار داشت: سواد رسانه یعنی برخورد صحیح در مواجهه با اخبار و اطلاعاتی که روزانه در رسانههای مختلف منتشر میشود.
وی بر داشتن نگاه انتقادی صحیح در برخورد با اخبار و اطلاعات تاکید کرد و افزود: باید بتوانیم در مواجهه با اخبار فرق بین واقعیت و شایعه را بفهمیم و بدون تحقیق، هر اطلاعاتی را نپذیریم.
پژوهشگر و مدرس رسانه و فضای مجازی تصریح کرد: فرد دارای سواد رسانه، میتواند پیامها و اطلاعات منتشر شده را از دیدگاه انتقادی بررسی کند.
باقریان بیان داشت: در دوران بحرانهایی مانند جنگ، رسانهها به شدت فعال میشوند و سیل عظیمی از اخبار، تصاویر و شایعات به سمت مردم روانه میشود.
وی ادامه داد: در این مواقع حجم اخبار درست و نادرست به شدت افزایش پیدا میکند و اگر سواد رسانه داشته باشیم، کمتر دچار استرس و سردرگمی میشویم و میتوانیم اخبار درست را منتشر کنیم و حتی جلوی شایعه را بگیریم.
پژوهشگر و مدرس رسانه در خراسان جنوبی، سطح سواد رسانهای در میان زنان ایرانی را در حال ارتقا دانست و گفت: این سطح هنوز به سطح مطلوب نرسیده و باید آموزشهای کاربردی سواد رسانه مخصوصاً برای بانوان و مادران افزایش یابد.
باقریان بر آموزش سواد رسانه در مدارس، فضای مجازی و رسانهها تاکید کرد و افزود: جامعهای که در زمان بحران از سواد رسانهای پایینی برخوردار باشد، به راحتی درگیر نشر شایعات، اطلاعات جعلی و جنگ روانی دشمن میشود و این باعث ترس، بیاعتمادی و حتی آشوب اجتماعی شده و امنیت و اتحاد جامعه را به خطر میاندازد.
وی با اشاره به نقش زنان و مادران در ارتقای سواد رسانهای خانواده و جامعه، تصریح کرد: مادران علاوه بر اینکه خودشان مخاطب رسانهها هستند بیشترین تأثیر را روی فرزندان در خانواده دارند بنابراین اگر سطح سواد رسانه مادران ارتقا پیدا کند، میتوانند الگوی خوبی باشند و با یادگیری و انتقال مهارتهای سواد رسانهای به فرزندان، میتوانند آنها را در مواجهه با تهدیدات و اخبار کذب توانمندتر کنند.
وی خاطرنشان کرد: ترویج گفتمان انتقادی و آموزش استفاده صحیح از رسانهها در محیط خانواده، از مهمترین اقدامات زنان در این مسیر میتواند باشد.
پژوهشگر رسانه در خراسان جنوبی گفت: بانوان با سواد رسانه میتوانند اخبار را عاقلانهتر و با نگاه انتقادی بررسی کنند و منابع موثق را بشناسند، این توانایی باعث میشود زنان خودشان جزو حلقههای انتشار شایعات یا اخبار مخرب نباشند.
باقریان افزود: بانوان با سواد رسانه میتوانند آرامش و آگاهی را در خانه و خانواده برقرار کنند و جامعه را از نظر روانی و اطلاعاتی مقاومتر کنند.
انتهای پیام/* |