کد خبر: 268837                      تاريخ انتشار: 1404/04/25 - 10:34
کارشناس مطالعات زنان و خانواده :
عاشورا؛ الگوی جامع برای زنان: ترکیب عفاف، پایداری و نقش‌آفرینی اجتماعی
 
کارشناس مطالعات زنان و خانواده، معتقد است که عاشورا الگوی عملی زندگی برای زنان مسلمان است که عفاف، پاکدامنی و مجاهدت اجتماعی را به زیبایی به هم آمیخته است. وی با اشاره به نقش محوری زنان در کربلا، آن‌ها را به تأسی از حضرت زینب (س) برای تربیت نسلی مقاوم و مدافع حق فرا می‌خواندو.
 
شمسیه نوری صادق در گفتگو با خبرنگار زنان ایران در رابطه با پیام عاشورا به بانوان گفت: پیام عاشورا برای زنان تنها عزاداری کردن نمی باشد بلکه شامل درس‌های مهمی در زمینه تربیت، صبر، ایستادگی در برابر ظلم، و حفظ کرامت انسانی است. به طور جد می توان گفت واقعه عاشورا یک الگوی عملی برای زندگی است که با تأسی به زنان عاشورایی می‌توان در مسیر سعادت و کمال گام برداشت. زنان ما می توانند با الگو قرار دادن زینب کبری(س) و دیگر زنان کربلا، در جامعه امروز نقش‌آفرینی کنند و در تربیت نسلی انقلابی ، مقاوم مؤثر باشند.
وی ادامه داد: از آنجایی که نیمی از افراد جامعه را زنان تشکیل می دهند و سهم قابل ملاحظه ای از رسالت عاشورا برعهده زنان کاروان حسینی بود، همچنین برای اثبات اجتماعی بودن دین مبین اسلام و مشارکت و حضور در صحنه برای زنان مسلمان بسیار مهم است، عاشورا برای زنان پیامهای قابل توجهی دارد .
کارشناس مطالعات زنان و خانواده اظهارداشت: واقعه عاشورا به هم آمیختگی عفاف و پاکدامنی به تلاش و مجاهدات اجتماعی را قابل اجرا نموده و هم به مسئولیت شهید پروری و تربیت نسلی با ایمان ، شجاع و مدافع حق توسط بانوان اشاره دارد ، و هم نقش تبلیغ مرام و اهداف شهیدان و روشنگری و پاسداری از خط فکری و عملی شهیدان را یادآور می شود.
نوری صادق تصریح کرد: محورهای حضور زنان در نهضت عاشورا موارد ذیل را شامل می شود
۱.صبر و پایداری و مقاومت در برابر سختیها و مصیبتها در طول نهضت و پس از آن
۲.بر دوش کشیدن بزرگترین جهاد یعنی شهامت و دلیری در افشای حقایق و دفاع از حق در برابر سلطه جائر
۳.پیام رسانی و روشنگری در طول اسارت و پس از آن در مدینه که توسط حضرت زینب، ام کلثوم و دیگر
بانوان اهلبیت علیهم السلام انجام گرفت.
۴.انجام وظیفه پرستاری،امدادگری و پشتیبانی در روز عاشورا و پس از آن
۵. روحیه بخشی وتشجیع نسبت به رزم آوران یا ترغیب مادران و همسران شهدا به دفاع از امام
و فداکاری در راه حق
۶.نقش حضرت زینب سلام الله علیها در مدیریت بحران، به عنوان قافله سالار اسیران و حفظ و مدیریت یتیمان و اسرا بعد از حماسه عاشورا
۷. تغییر ماهیت اسارت و تبدیل آن به آزادسازی و بیدارگری اذهان جامعه،توسط حضرت زینب،ام کلثوم وفاطمه علیهم السلام
۸. عمق بخشیدن به بُعد تراژیک حادثه باحضور زنان وکودکان و تأثیر گذاری عاطفی به نفع جبهه حق، که از آن دسته میتوان به عزاداری اهلبیت و گریاندن کوفیان و شامیان به وسیله سخنرانی هایشان در کوفه و شام
۹. مراعات حدود الهی و عفاف و متانت یک زن مسلمان و متعهد حتی در شرایط سخت اسارت.
کارشناس مطالعات زنان و خانواده افزود: حضرت زینب کبری سلام الله علیها با حضور اجتماعی نقش بسیار مهمی در انقلاب کربلا داشتند، نقش برجسته این بانوی بزرگ در تاریخ ثبت شده است و با فعالیت‌های خود دشمنان را شکست داده و پیام امام حسین (ع) را به گوش همه دنیا رساند.
وی در پایان گفت: امید که بانوان ایران اسلامی با تاسی از الگوهایی چون حضرت زینب کبری سلام الله علیها و دیگر بانوان حاضر در واقعه کربلا همچون گذشته تا کنون در راه حفاظت از خون شهیدان انقلاب اسلامی نگهبانان خوبی برای این نظام مقدس باشند.
انتهای پیام/*