در ادامه نهضت زینبی؛ |
روضه های خانگی "مرد میدان" تربیت می کند |
|
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم چنان مراسمات روضه های خانگی توسط بانوان ادامه داشت و خانه ها جز این که محلی برای عزاداری شهادت سید الشهدا بود مکانی برای بصیرت افزایی و تربیت نسل انقلابی هم بود. |
|
از لرستان،تاریخ برپایی روضه های خانگی در ایران به سال های 1314 هجری شمسی برمی گردد ؛ زمانی که برگزاری مراسمات عزاداری امام حسین علیه السلام از سوی حکومت شاهنشاهی رضاشاه ممنوع اعلام شده بود و آنگاه مردم مراسمات را به سمت خانه ها بردند.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم چنان مراسمات روضه های خانگی توسط بانوان ادامه داشت و خانه ها جز این که محلی برای عزاداری شهادت سید الشهدا بود مکانی برای بصیرت افزایی و تربیت نسل انقلابی هم بود.
در بحبوحه جنگ تحمیلی عراق علیه کشور اسلامی ایران، روضه های خانگی در ماه های محرم و صفر با شور حسینی بیشتری و در جهت تقویت روحیه معنوی مادران و همسران شهدا و ترویج فرهنگ مقاومت و ایستادگی در مسیرحرکت حضرت زینب کبری سلام الله علیها برگزار می شد.
در این بین بانوان لرستانی و شهر خرم آباد همگام با دیگر بانوان کشور روضه های خانگی را برپا می کردند؛ روضه هایی که امسال با جنگ تحمیلی دوم علیه کشورمان همراه شده بود.
زهرا ساجدی؛ که از جمله بانیان روضه خانگی در محله پاچنار خرم آباد است و هر ساله با شروع ماه محرم مراسم عزای سید الشهدا (ع) را در منزل خود برپا می کند در رابطه با چگونگی برپایی روضه خانگی اظهار داشت: از سال 1371 سقاخانه حضرت ابوالفضل (ع) و روضه حضرت امام حسین (ع) در منزل ما برپا بوده است و بعد از فوت پدر با عنایت امام حسین(ع) هم چنان این مراسم خانگی را ادامه دادیم .
ساجدی افزود: بیش از 30 سال است که مراسم روضه سرور شهیدان حضرت امام حسین(ع) و یاران و فرزندان او را با هدف زنده نگه داشتن قیام جبهه حق علیه باطل برگزار می کنیم.
بانی روضه خانگی در محله پاچنار عنوان کرد: روضه ها خانگی ظرفیتی است تا زنانی مقاوم همچون زنان شجاع حاضر در صحنه کربلا تربیت کرد زنانی که در راهی نمودن مردان خود برای حضور در میدان های نبرد حق علیه باطل و مقابله با ظلم و مستکبران پیش رو باشند.
به گزارش خبرگزاری زنان ایران از لرستان در کنار روضه های خانگی بانوانی همچون خانم ساجدی ، با همفکری دختران جوان محله ، هیات های فرهنگی مذهبی راه اندازی شده و در اعیاد و شهادت دیگر امامان(ع) به درخواست بانوان در خانه های محلات گوناگون برای برپایی مراسمات و با هدف تربیت نسلی انقلابی حضور پیدا می کردند.
هیات میثاق با حضرت زهرا سلام الله علیها از جمله این هیات ها می باشد که توانسته است از سال 1400 تاکنون 400 دانش آموز دختر را دراین هیات و برای حضور در روضه های خانگی سازماندهی نماید.
زینب شریفی؛ مسول هیات میثاق با مادر در گفت و گو با طنین یاس از لرستان اظهار داشت: با همکاری و همراهی اعضای هیات، مجالس روضه خانگی و مولودی خوانی را با توجه به درخواست بانوان به صورت مناسبتی و در سطح محلات گوناگون برگزار می کنیم.
وی افزود: ظرفیت اصلی هیات ما دانش آموزان هستند چراکه دور هم جمع شدن های نوجوانان و جوانان درهیات ها فرصتی برای اجرای کار تشکیلاتی و تربیت سربازان امام عصر(عج ) فراهم می نماید.
شریفی دررابطه با سادگی برپایی روضه های خانگی عنوان کرد:آیت الله قاضی رحمه الله علیه می فرمایند: "در عزاداری و زیارت حضرت سیدالشهداء علیه السلام مسامحه ننمایید، روضه هفتگی ولو دو سه نفر باشد، اسباب گشایش امور است..." از این رو جمعیت کم و پذیرایی محدود نباید مانع از برگزاری مراسمات سیدالشهدا علیه السلام در منازل شود.
وی بیان کرد: روضه های خانگی موجب می شوند مستمعین و حتی کودکانی که در اینگونه مراسمات شرکت می کنند با مکتب اهل بیت علیه السلام آشنا و با اهل بیت علیه السلام اُنس و الفت پیدا کنند.
شریفی گفت: در روضه های خانگی بستری فراهم است که می توان از مشکلات دوستان و آشنایان مطلع شویم و در راستای رفع مشکل به یکدیگر کمک کنیم.
روضه های خانگی فرصتی ناب برای تربیت نسلی مقاوم از زنان این دیار است زنانی که از دامان خود، مردانی قهرمان راهی میدان مبارزه با جبهه کفر و استکبار نمایند.
گزارش: زینب بختیاری
انتهای پیام/* |