کد خبر: 268454                      تاريخ انتشار: 1404/04/12 - 13:31
مکتب شهید سلیمانی پرتو درخشانی از مکتب حسینی است / "نفی ذلت" و " "مردمی بودن" مهم ترین شاخصه مکاتب برگرفته از مکتب حسینی
 
مکتب‌های حسینی و سلیمانی، دو حلقه‌ی درخشان از زنجیره‌ی مبارزه‌ی حق علیه باطل هستند که یکی در دلِ تاریخِ عاشورا جاری شد و دیگری در میدان‌های نبرد با داعش. اما چه ویژگی‌هایی یک "سیره‌ی فردی" را به "مکتبِ جریان‌ساز" تبدیل می‌کند؟ این یادداشت، واکاویِ مشترکاتِ این دو اسطوره‌ی مقاومت است.
 
بعد از شهادت سردار قاسم سلیمانی مقام معظم رهبری از سیره عملی و نظری ایشان "تحت عنوان " مکتب سلیمانی" یاد کردند از آن دوران تا کنون بسیاری از اندیشمندان به تحلیل و بررسی شاخصه های رفتاری و عملکردی شهید سلیمانی پرداخته و هر کدام از نگاه خود ویژگی های مکتب سلیمانی را برشمرده اند.
آنچه در این بین بسیار پرتکرار و تأکید شده است این می باشد که « مکتب سلیمانی نمونه ای موفق الگوبرداری شده در عصر حاضر از مکتب امام حسین(ع)است .
خبرنگار زنان نیوز با طرح این پرسش از سارا سادات حسینی راد پژوهشگر اجتماعی و فعال عرصه مقاومت که مکتب چسیت و چه زمانی می توان گفت که رفتار و ایدئولوژی یک فرد ظرفیت تبدیل شدن به مکتب را دارد ؟ نوشت: مکتب‌های حسینی و سلیمانی، دو حلقه‌ی درخشان از زنجیره‌ی مبارزه‌ حق علیه باطل هستند که یکی در دلِ تاریخِ عاشورا جاری شده است و دیگری در میدان‌های نبرد با داعش.

وی در ادامه با بیان اینکه فرق های اساسی بین سیره یک فرد و مکتب وجود دارد، افزود: "سیره" توصیفِ رفتارِ فردی است؛ اما "مکتب" دارای سه ضلع است 1. ایدئولوژیِ منسجم 2. الگو/ته9ی تربیتیِبا قابلیت آموزش به نسل‌های بعد 3. جریان‌سازیِ فراتر از زمان و مکان.

این پژوهشگر اجتماعی با بیان اینکه امام حسین(ع) و شهید سلیمانی، هر سه ضلع را دارا بودند، اظهار داشت از همین رو، سیره‌ امام حسین(ع) به عنوان الگوی اول مقاومت و مکتب سلمیانی فرزندی خلف و پرتوِ همان مکتبِ حسینی در روزگار ماست»

این فعال عرصه مقاومتدر پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین الگوبرداری دقیق مکتب سلیمانی از مکتب امام حسین (ع) کدام است که این دو مکتب را به نزدیک ترین حالت ممکن به یکدیگر تبدیل کرده است ، گفت : نفیِ ذلّت شاخصه مهم هر دو مکتب است امام حسین (ع) می فرمایند : «هی‌هاتَ مِنَّا الذِّلَّة!» و شهید سلیمانی در سخنان خود براین تأکید دارند که «ملّتِ ایران هرگز تسلیمِ زورگویی نمی‌شود» . همچنین عبور از محاسباتِ مادی؛ مردمی بودن و توجه هم زمان به عبادت و مبارزه از مهم ترین وجوه شباهت هر دو مکتب است .

حسینی را با تأکید بر اینکه مکتب امام حسین(ع) و شهید سلمانی بر خلاف برخی از مکاتب که بعد از مرگ یا رحلت بنیانگذارانشان از بین رفت ، همچنان باقی هستند و سرمنشاء بسیار از تحولات در جبهه مقاومت هستند، گفت: رمزِ ماندگاری در "نفیِ فردمحوری" است. امام جسین (ع) فرمودند : (من برای اصلاح در امتِ جدم قیام کردم). و شهید سلیمانی هم همواره می‌گفت: «من سربازِ کوچکِ امام‌زمانم».

وی تصریح کرد : امام حسین (ع) به عنوان امام و پیشوای مردم و سردار شهید سلیمانی به عنوان سرباز و مدافع مردم مسلمان و کیان اسلام هر دو خود را "ابزارِ جریانِ حق" می‌دانستند، نه محورِ آن از همین رو، مکتب‌شان با شهادت‌شان ضعیف نشد.

انتهای پیام/*