مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان: |
کودکان از ضروری ترین گروههای نیازمند به مراقبتهای ویژه در هنگام بحران هستند |
|
سرگزی گفت: کودکان قربانیان خاموش جنگ هستند، اضطراب، افسردگی و اختلالات روانی تنها بخشی از تأثیرات مخربی است که جنگ بر روح و روان آن ها می گذارد. |
|
_سیستان و بلوچستان، فاطمه سرگزی مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتگو با خبرنگار زنان ایران در رابطه با تأثیرات مخرب جنگ بر روح و روان کودکان گفت: کودکان در جنگ با ترس مداوم از مرگ، آسیب یا از دست دادن عزیزان رو به رو می شوند.
وی در ادامه گفت: در صورتیکه مراقبتهای خاص کودکان توسط مراقبین انجام نشود دچار اختلال استرس پس از سانحه میشوند و علائمی مانند کابوس را تجربه می کنند و ممکن است شاهد شب ادراری، وابستگی شدید به والدین یا مشکلاتی در توجه و یادگیری در آنها باشیم.
سرگزی در رابطه با نحوه کمک به کودکان در شرایط بحرانی اظهار داشت: برای کمک به کودکان، باید احساس امنیت را در آنها تقویت کرد این کار از طریق تأمین نیازهای اولیه مانند غذا، پناهگاه و بهداشت، و حفظ روال عادی زندگی تا حد امکان انجام می شود.
همچنین حمایت عاطفی نیز بسیار مهم است و کودکان باید بتوانند احساسات خود را از طریق بازی، نقاشی یا گفتوگو بیان کنند.
مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: گوش دادن بدون قضاوت و تأیید احساسات آنها به آنها آرامش می دهد حفظ ارتباط با خانواده و دوستان و ایجاد فضاهای امن برای تعامل با دیگر کودکان نیز به کاهش انزوا کودک کمک می کند و والدین با حفظ آرامش و ثبات خود می توانند به کودک احساس امنیت بدهند .
سرگزی افزود: معلمان و مربیان نیز با آموزش مهارت های مقابله با استرس و تاب آوری نقش مهمی در این زمینه ایفا می کنند با حمایت مناسب کودکان می توانند از این بحران ها عبور کنند برنامه های بازتوانی پس از جنگ، مانند بازگشت به مدرسه، بازی با دوستان یا فعالیت های فرهنگی برای بهبود حال آنان در بلندمدت ضروری هستند.
وی در پایان افزود: کودکان در جنگ به حمایت همه جانبه روانی، اجتماعی و آموزشی نیاز دارند و مداخلات به موقع می تواند از آسیب های ماندگار به سلامت روان آن ها جلوگیری کند.
انتهای پیام/* |