کد خبر: 267684                      تاريخ انتشار: 1404/03/19 - 11:00
لزوم به‌روزرسانی دانش و مهارت‌ها در زمینه ایمنی غذا/ کمبود آزمایشگاه جامع مواد غذایی در کشور
 
رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ایمنی غذا در حفظ سلامت افراد نقش مهمی را ایفا می‌کند، گفت : با توجه به تغییرات سریع در الگوی مصرف، تولید و توزیع مواد غذایی، سبک زندگی، واردات و صادرات مواد غذایی، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در زمینه تولید و بسته بندی مواد غذایی ضرورت دارد.
 
صبح امروز به همت دانشگاه علوم پزشکی تهران صبح امروز « همایش علمی روز جهانی غذا» در ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد و تفاهم‌نامه‌ای میان دانشگاه علوم پزشکی تهران، سازمان غذا و دارو و صنایع غذایی کشور با هدف هم‌افزایی و پیوند میان دانش، سیاست‌گذاری و صنعت امضا شد.
امیر یونسیان مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان» ، اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۲ هزار مجموعه آزمایشگاهی در ۱۷۸ شهر فعالیت دارند و در سال ۱۴۰۳ در شبکه آزمایشگاهی کشور بیش از سه میلیون خدمت ثبت شده است.
وی افزود: بر اساس تاکیدهای برنامه هفتم پیشرفت، حمایت از اقتصاد دانش بنیان در اولویت قرار دارد که در این زمینه، معاونت علمی ریاست جمهوری یکی از اهرم‌ها و بازوهای اجرایی دولت در بخش حمایت از اکوسیستم فناوری نوآوری و دانشمندان کشور است.
یونسیان با اشاره به قدمت بیش از ۲ دهه شبکه آزمایشگاهی کشور، گفت: یکی از دغدغه‌ها در حوزه علوم آزمایشگاهی، ایمنی غذا و سلامت است و در این زمینه برای سال ۱۴۰۴ برنامه‌هایی در دست تدوین و اجرا داریم.
لزوم به‌روزرسانی دانش و مهارت‌ها در زمینه ایمنی غذا
در ادامه این مراسم جواد رفیع نژاد رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این همایش با بیان اینکه ایمنی غذا در حفظ سلامت افراد نقش مهمی را ایفا می‌کند، گفت : با توجه به تغییرات سریع در الگوی مصرف، تولید و توزیع مواد غذایی، سبک زندگی، واردات و صادرات مواد غذایی، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در زمینه تولید و بسته بندی مواد غذایی، نه تنها ضرورت دارد که به طور مستمر دانش و مهارت‌های خود را به‌روز کنیم بلکه به بررسی چالش و فرصت‌های جدید نیز پرداخته شود.
وی با بیان اینکه فعالیت های علمی و پژوهشی باید به ارتقای سطح استانداردها و ترویج ایمنی مواد غذایی کمک کند، ادامه داد: باید در تمامی سطوح اجرایی، فرهنگی و علمی به ایمنی مواد غذایی توجه ویژه‌ دشته باشیم ضمن اینکه تولیدکنندگان و توزیع کنندگان صنایع غذایی مورد حمایت نیز قرار گیرند.
کمبود آزمایشگاه جامع مواد غذایی در کشور
در بخش دیگری از این مراسم عیسی گلشاهی معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع سازمانی شیلات ایران با اشاره به مشکلات آزمایشگاهی در حوزه مواد غذایی، تصریح کرد :در حال حاضر آزمایشگاه جامع مواد غذایی در کشور با کمبود مواجه است همچنین آزمایشگاهی که استانداردهای اوراسیا و اتحادیه اروپا را برای تایید مواد غذایی داشته باشد نیز نداریم.
وی ادامه داد: در برخی موارد برای رفع مشکل باید نمونه‌های آزمایشگاهی را به سایر کشورها از جمله فرانسه یا ترکیه ارسال کنیم و بعد از آزمایش محصول را صادر کنیم و بر مبنای همین مشکل، اکنون ماهی قزل‌آلا که در حجم انبوه در سایت‌های متعدد تولید می‌شود؛ قابلیت صادرات به کشورهای عضو اتحادیه اروپا را ندارد.
معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع سازمانی شیلات ایران گفت: همکاری سازمان شیلات، سازمان دامپزشکی، سازمان غذا و دارو و آزمایشگاه مرجعی ساماندهی به وضعیت آزمایشگاه جامع مواد غذایی در کشور امری ضروری است و باید مورد توجه و تأکید قرار گیرد.
او بیان کرد: طبق توافقات انجام شده با کشور روسیه چند آزمایشگاه مواد غذایی در ایران و روسیه به عنوان کریدور سبز در نظر گرفته شود تا بتوانیم صادرات محصولات ایرانی به روسیه را داشته باشیم؛ اگر در مسیر ایجاد آزمایشگاه مرجع گام برداریم، می‌توانیم بازار کشورهای عضو اتحادیه اروپا و اوراسیا را به عنوان بازار خوب برای عرضه محصولات ایرانی در نظر بگیریم.
انتهای پیام/*
خبرنگار: سیما حسینی