رئیس سازمان غذا و دارو : |
تولید هزار و ۸۱۱ قلم تجهیزات پزشکی در داخل کشور/جلوگیری از تحمیل افزایش هزینه برای مردم با پوشش گسترده بیمه ای |
|
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با پوشش گسترده بیمهای دارو و تجهیزات پزشکی باید مانع از افزایش هزینه برای مردم شویم. |
|
مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو امروز در نشست خبری نمایشگاه «ایران هلث»، اطهار داشت: برای تولید و سرمایهگذاری باید بسترهای مناسب فراهم شود اما در این زمینه کاستیهایی وجود دارد.
وی افزود: امسال با تغییر نرخ ارز حوزه تجهیزات پزشکی، نقدینگی موردنیاز این بخش حدود هفت برابر افزایش می باید را نیاز دارد؛ با توجه به نامگذاری امسال با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» اقدامات در این حوزه کافی نیست و لازم است همه ارکان دولت در زمینه تسهیل شرایط سرمایهگذاری برای تولید، همکاری کنند.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: تامین نقدینگی برای تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی باید از طریق ارائه تسهیلات بانکی یا شرایط خرید اعتباری انجام شود که هیچیک از این دو راهکار هنوز عملیاتی نشده است ؛ عدم تخصیص به موقع و کافی ارز، موجب بروز مشکلاتی از جمله کمبود اقلام ضروری مورد نیاز کشور خواهد شد.
پیرصالحی بیان داشت: تامین نقدینگی برای تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی باید از طریق ارائه تسهیلات بانکی تامین یا شرایط خرید اعتباری فراهم شود که هیچیک از این دو راهکار هنوز عملیاتی نشده است و عدم تخصیص به موقع و کافی ارز، موجب بروز مشکلاتی از جمله کمبود اقلام ضروری مورد نیاز کشور خواهد بود.
وی در ادامه افزود: درخواست ما آن است که نهادهایی مانند سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی در زمینه تامین متناسب و بهموقع نقدینگی و ارز موردنیاز همکاری کنند و بانک های عامل نیز تسهیلات موردنیاز را به موقع در اختیار حوزه بهداشت و سلامت قرار دهند که البته و متاسفانه تاکنون عملیاتی نشده است.
او ادامه داد: سال گذشته از ۳.۵ میلیارد دلار ارزی که برای حوزه دارو و تجهیزات تخصیص یافته بود ۳ میلیارد و ۱۳۸ میلیون دلار آن پرداخت شد و وقتی این اقدام انجام نمیشود به طور طبیعی کمبودهای دارو و تجهیزات پزشکی را در آینده شاهد خواهیم بود.
معاون وزیر بهداشت در ادامه به برگزاری نمایشگاه بین المللی ایران هلث تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی از ۱۸ تا ۲۱ خرداد در محل نمایشگاه بین المللی تهران اشاره کرد و گفت : در این رویداد توانمندی شرکتهای داخلی تولید کننده تجهیزات پزشکی، دارویی و سایر فرآوردههای مرتبط به نمایش گذاشته میشود و فرصت مناسبی برای تبادل تجریبات و انعقاد تفاهم نامه با شرکت های بین المللی است.
وی با بیان اینکه سهم سازمان غذا و دارو در قیمت گذاری دارو و تجهیزات پزشکی ۱۰۰ درصد است، اضافه کرد: کمیسیون قیمت گذاری دارو و تجهیزات پزشکی متشکل از نمایندگان سازمان غذا و دارو، شورای عالی بیمه و سازمان حمایت از مصرف کنندگان است.
پیرصالحی بیان داشت: در زمینه قیمت نهایی و مصوب دارو از همه مراجع بیرونی از جمله مجلس، دولت، مردم و مطبوعات ما را تحت فشار قرار می دهند اما واقعیت آن است که قیمت نهایی این محصولات بر اساس هزینههای تولید، مواد اولیه، انرژی صرف شده و کارگری جمع بندی و تعیین می شود.
رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: بیشترین فشار به بخش تولید وارد می شود ولی با پوشش گسترده بیمهای دارو و تجهیزات پزشکی باید مانع از افزایش هزینه برای مردم شویم.
در ادامه این نشست محمدمهدی علاالدین معاون فنی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو نیز اظهار داشت : رسیدن به صادرات یک میلیارد دلار تجهیزات پزشکی که در برنامه هفتم توسعه هدفگذاری شده، دور از دسترس نیست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر و با توجه به ظرفیتهای موجود، صادرات تجهیزات پزشکی بسیار ناچیز و نامطلوب است، اظهار کرد: حدود ۷۰ درصد اقلام تجهیزات پزشکی مورد نیاز کشور در داخل تولید میشود.
علاالدین افزود ادامه داد: در سال گذشته برای تجهیز بسیاری از بیمارستانها از تجهیزات پزشکی تولید داخل استفاده شد اما در هر حال همچنان ناچار به واردات برخی اقلام با وجود مشکلات ارزی و انتقال ارز هستیم.
به گفته وی، در حوزه تجهیزات پزشکی اگر تخصیص ارز به خوبی انجام نشود، در تامین اقلام ضروری این حوزه با مشکل مواجه میشویم و نسبت به آینده نگران هستیم البته با کمبود جدی در تجهیزات پزشکی مواجه نیستیم، اگر روند تخصیص ارز به صورت مناسب انجام شود دچار مشکلات جدی نخواهیم شد.
وی با بیان اینکه هزار و ۸۱۱ قلم تجهیزات پزشکی در داخل تولید می شود ، خاطرنشان کرد: موظفیم استانداردهای متعدد برای تولیدات را اعمال و ارزیابی کنیم.
انتهای پیام/* |