|
افزایش سرطان های ناشی از استعمال دخانیات در جوانان ایرانی/ درخواست عاجزانه جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات از نمایندگان زن مجلس چه بود؟ |
|
دبیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات گفت: عاجزانه از نمایندگان زن مجلس که خود مادر نیز هستند تقاضا داریم به فکر دختران و بانوان کشور باشند و نسبت به افزایش استعمال دخانیات در زنان و دختران جوان مسئولانه تر و مادرانه تر حساس باشند و کار کنند. |
|
دکتر محمدرضا مسجدی دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران امروز در نشست خبری هفته ملی مبارزه با دخانیات در دفتر این جمعیت با حضور مسئولان و صاحب نظران برگزار شد، اظهار داشت : متأسفانه روز به روز نسل جوان در تهدید دخانیات قرار دارد. زنان و نوجوانان عمده گروه هدف مافیای دخانیات و عوامل آنها هستند.
استعمال ۵ درصدی سیگار در زنان و دختران جوان
وی افزود: ۲۲ درصد مردان ما دخانیات مصرف می کنند و در زنان و دختران ۵ درصد است که در مقایسه با کشورهای هم جوار کمتر است و باید برای پایین نگه داشتن این آمار تلاش کنیم.
مسجدی ابتلا به سرطان های ناشی از استعمال دخانیات در جوانان ایرانی را رو به افزایش دانست و گفت : از دولت چهاردهم که رئیس آن پزشک است و سلامت محور انتظار داریم قوی تر عمل کند و عاجزانه از نمایندگان زن مجلس که خود مادر نیز هستند تقاضا داریم به فکر دختران و بانوان کشور باشند و نسبت به افزایش استعمال دخانیات در زنان و دختران جوان مسیولانه تر و مادرانه تر حساس باشند و کار کنند.
پایبندی به ارزش ها و سنت ها در کنترل آسیب های دخانیاتی
وی در ادامه این مطلب پایبندی به اصول و ارزش های سنتی در خانواده های ایرانی را عامل پایین بودن میزان استعمال دخانیات در زنان و دختران دانست و گفت: مادران عمود کانون خانه هستند و در هر شرایطی بیشترین نگرانی و دلواپسی را برای سلامتی خانواده دارند، هر چقد ارزش های دینی و سنتی در خانواده ها کمرنگ شود آسیب ها بیشتر وارد می شوند.
دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ادامه داد: امروز دغدغه مسئولان و حاکمیت بحث ناترازی انرژی است و به دنبال حل این معضل است و باید با همین اندازه دغدغه سلامت مردم را نیز داشته باشند، مبارزه با دخانیات مهم ترین عاملی است که سلامت مردم را به خطر می اندازد و باید کم ارعلی جدی و بزرگی برای مقابله با آن انجام شود.
۵عامل مرگ و میر در ایرانی ها
به گفته مسجدی ۵ بیماری مهم ترین عامل مرگ و میر در کشور به شمار می رود که بیش از ۷۰ درصد از مرگ ها را تشکیل می دهد، بیماری های قلبی و عروقی، بیماری های چمزمن تنفسی، دیابت و اختلالت اعصاب و روان و سرطان است که استعمال دخانیات در ابتلا به این بیماری ها و شدت آن تاثیر گذار است.
عدم همکاری مدیر و ناظر در اجرای قانون مبارزه با استعمال دخانیات
مسجدی متوسط کشوری مصرف دخانیات در کشور را ۱۴ درصد بیان کرد و گفت: این معضل سالانه هزینه زیادی را بر سیستم سلامت جهت درمان بیماری های ناشی از دخانیات به وجود می آرد. هر یک بیمار سرطانی یک زلزله برای خانواده است، با توجه به گرانی خدمات و هزینه های درمانی اولویت باید پیشگیری باشد.
دبیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات ادامه داد: در سال ۸۵ ۱۳ جامع ترین و بهترین قانون کنترل دخانیات به تصویب رسید اما در اجرا و نظارت آن ضعیف هستیم. در یکی از بندهای این قانون آمده است که هر گونه حمایت و تشویق مستقیم و غیر مستقیم دخانیات ممنوع است بر اساس قانون تمام تبلیغات در سینما و نمایش خانگی و دیگر دستگاه های تبلیغی ممنوع است اما این قانون رعایت نمی شود متاسفانه ناظر و مدیر در اجرای این قانون همکاری نمی کند.
غرب به دنبال نسل بدون دخانیات
مسجدی بیان کرد: در دنیای غرب مطالعه کردند فرد برای خرید سیگار در هر ساعت از شبانه روز بین ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان صرف کند اما در کشور ما این زمان به ۲ دقیقه نمی رسد.
وی به سیگار الکترونیکی اشاره کرد و گفت: این نوع از سیگار هم یکی دیگر از اقدامات مافیا برای کسب درآمد است، این سیگار به خاطر دارابودن مواد خوشبو کننده که شیمیایی است به مراتب آسیب های بیشتری از سیگار به ریه و دستگاه تنفسی وارد می کند.
مسجدی به تولید سالانه ۷۰ تا ۷۵ میلیارد نخ سیگار در کشور مورد استعمال قرار می گیرد ، تصریح کرد : هزاران میلیارد تومان از این میزان نخ سیگار که دود می شود سود برای تولید کننده سیگار است
ضرورت تلاش دسته جمعی برای مقابله با استعمال دخانیات
وی با بیان اینکه برای مبارزه با استعمال دخانیات باید تلاش دسته جمعی صورت گیرد، افزود: کشورهای پیشرو به دنبال نسل بدون دخانیات است متأسفانه بهترین زمین های کشاورزی ما خصوصا در شمال کشور تبدیل به کشت توتون شده است و پایبند به هیچ قانون و دستورالعملی نیستیم.
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر از بالاترین فرایض است، تصریح کرد: برای حفظ و سلامت جوانان باید کار شود یک سلبریتی، هنرپیشه و ورزشکار ۷۰ برابر در ذهن جوان تاثیر می گذارد و رسانه باید بیشتر کار کند.
وی ادامه داد: سالانه ۹ میلیون نفر بر اثر استعمال دخانیات در دنیا فوت می کنند که یک میلیون دویست هزار نفر از این تعداد سهم افرادی است که دخانیات مصرف نمی کنند و در معرض دخانیات قرار دارند که از این بین بیشترین آسیب را زنان باردار و جنین داخل رحم می بینند.
تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ در کشور
مسجدی بیان کرد: با توجه به اعلام رسمی وزارت صنعت مبنی بر تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور، در سال ۷۰ هزار نفر به دلیل اثرات سو استعمال سیگار جان خود را از دست می دهند
به گفته دبیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات یش از ۹۰ درصد صنعت و تجارت مربوط به دخانیات دست آمریکا است و در کشور ما ۶۵ تا ۷۰ درصد سیگار توسط خارجی ها تولید می شود ، تصریح کرد: جالب است همه چیز را بر ما تحریم کرده اند جز سیگار ! مواد اولیه دارو برای ما وارد نمی شود اما دخانیات آزاد است؛ تنها کالایی که از انقلاب تا کنون تحریم نشده است سیگار و دخانیات است چرا که این قدرت ها به دنبال ضعیف کردن و نهایتا مرگ ایرانی است.
انتهای پیام /*
خبرنگار : سیما حسینی |