|
انتقاد شدید انجمن علمی متخصصین ریه از نمایش استعمال دخانیات در فیلمها و سریالها/ ۶ میلیون ایرانی مبتلا به آسم هستند |
|
فوق تخصص ریه با بیان اینکه بیش از 70 درصد از علل گرایش به دخانیات، مربوط به مسائل فرهنگی است،گفت: متاسفانه سریالها و فیلم هایی که از پلتفرم ها پخش می شوند نمایش سیگار کشیدن را به عنوان یک ارزش به مخاطب القا میکند. |
|
محمدرضا مسجدی در همایش یکروزه آخرین یافتهها در تشخیص و درمان آسم که از سوی انجمن متخصصین ریه ایران برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: آسم به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مزمن، در دسته بیماریهای غیرواگیر قرار میگیرد. بیماریهای غیرواگیر، عامل 70 تا 80 درصد مشکلات سلامت و مرگومیر در دنیا هستند.
وی افزود: چهار بیماری اصلی غیرواگیر که بار عمده سلامت جهان را به دوش میکشند که شامل بیماریهای قلب و عروق، سرطانها، بیماریهای مزمن تنفسی و دیابت است، این بیماریها چند عامل خطر مشترک دارند که مصرف الکل ، استعمال دخانیات، رژیم غذایی ناسالم، کمتحرکی و نداشتن فعالیت بدنی و آلودگی هوا از جمله عوامل خطر به حساب می اید.
رئیس جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران در ادامه این مطلب بیان کرد: در حوزه بیماریهای مزمن تنفسی، دو بیماری اصلی مطرحاند که یکی آسم و دیگری بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) است.
10درصد کودکان به اسم مبتلا هستند
وی با بیان اینکه آسم در حال حاضر حدود 270 میلیون نفر را در جهان درگیر کرده است و شایعترین بیماری مزمن دوران کودکی به شمار میرود، تصریح کرد: در ایران، بین 6 تا 8 درصد بالغین و 8 تا 10 درصد کودکان به آسم مبتلا هستند، به طور کلی حدود 5 تا 6 میلیون نفر از جمعیت کشور دچار این بیماری هستند.
علائم آسم را بشناسیم
وی آسم را یک بیماری قابل کنترل و تشخیصپذیر دانست و گفت: علائم آن معمولاً شامل سرفه و تنگی نفس است و تشخیص آن بر اساس شرح حال و معاینه بالینی صورت میگیرد. در برخی موارد تست تنفسی نیز برای تأیید شدت و پاسخ به درمان انجام میشود.
این فوق تخصص ریهدرمان آسم راساده و در دسترس دانست و گفت: مهمترین توصیهها شامل دوری از دود، گرد و غبار، مواد آلرژیزا، دخانیات، رعایت بهداشت منزل، پرهیز از خوابیدن با شکم پر و مدیریت استرس است.
#اسپریهای تنفسی، روش عمده درمان آسم
وی در خصوص درمان آسم بیان کرد: استفاده منظم از اسپریهای تنفسی نیز درمان اصلی محسوب میشود که خوشبختانه این اسپریها در داخل کشور تولید و با پوشش بیمهای مناسب عرضه میشوند.
مسجدی با بیان اینکه شعار امسال سازمان جهانی بهداشت برای روز جهانی آسم، "دسترسی همگانی به اسپریهای تنفسی" است؛ افزود : یعنی بیماران باید بتوانند به راحتی و با کمترین هزینه به داروهای مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند. متأسفانه در کشور ما به دلیل مشکلات بیمهای و مسائل ارزی، قیمت داروها در حال افزایش است و این میتواند بیماران کمدرآمد در شهرها و روستاها را با چالش مواجه کند.
وی در ادامه این مطلب اضافه کرد: از میان 270 میلیون بیمار آسمی در جهان، سالانه حدود 460 هزار نفر جان خود را از دست میدهند. این در حالی است که آسم بیماریای است که بهراحتی قابل تشخیص و درمان است. مرگ ناشی از آسم نشاندهنده ضعف نظام سلامت کشورهاست و باید برای پیشگیری از آن اقدامات جدیتری انجام گیرد.
رئیس جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران، تصریح کرد: شیوع آسم با آلودگی هوا و مصرف دخانیات به ویژه در جوانان و نوجوانان افزایش مییابد. حتی رشد ریه جنین در مادران بارداری که در معرض دود قلیان و سیگار قرار دارند به کندی اتفاق میافتد و ممکن است کودکان با ناراحتیهای تنفسی از جمله آسم به دنیا بیایند بنابراین به مردم توصیه میکنیم به هیچ عنوان از مواد دخانی استفاده نکنند.
#انتقاد شدید انجمن علمی متخصصین ریه از نمایش استعمال دخانیات در فیلمها و سریالها
علیرضا کاشفیزاده، عضو انجمن علمی متخصصین ریه و دبیر این همایش نیز در جمع خبرنگاران در خصوص راهکار کاهش مصرف دخانیات در کشور برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مزمن ریوی و این موضوع که افزایش مالیات بر سیگار میتواند از میزان مصرف آن را کاهش دهد؟ بیان داشت: واقعیت این است که افزایش قیمت سیگار میتواند به کاهش مصرف آن کمک کند، البته به نظر بنده این موضوع تا 30 درصد میتواند اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه بیش از 70 درصد از علل گرایش به دخانیات، مربوط به مسائل فرهنگی است، تصریح کرد: متاسفانه سریالهایی که ساخته و فیلمهایی که نمایش داده میشود سیگار کشیدن را به عنوان یک ارزش به مخاطب القا میکند.
دبیر انجمن علمی ریه با اشاره به این که تحت تاثیر این فیلمها، خانمهای جوان و نوجوان این موضوع را به عنوان یک کلاس اجتماعی قلمداد میکنند، تصریح کرد: ساخت فیلمها و مستن
دهایی درخصوص بیمارانی که در اثر مصرف مواد مخدر، سیگار و دخانیات دچار بیماری میشوند بایدانجام و نسبت به عوارض دخانیات هشدار و آگاهی داده شود تا میزان مصرف مواد دخانی در کشور کاهش یابد.
وی افزود: دولت و مجلس میتوانند سیاستگذاریهایی در زمینه جرائم و محدودیتهای اجتماعی برای مصرف کنندگان دخانیات انجام دهند تا میزان مصرف مواد دخانی کاهش یابد. زمانی بستن کمربند ایمنی هنگام رانندگی برای افراد جامعه بسیار سخت بود اما الان این موضوع در کل جامعه پذیرفته شده و انجام میشود که این امر ناشی از فرهنگسازی مناسب و وضع قوانین خوب است. اگر درخصوص مصرف دخانیات نیز مکانیسمهای سلبی تعریف و اجرا شود قطعا شاهد کاهش مصرف آن در جامعه خواهیم بود.
این فوق تخصص ریه، بیان کرد: تقریباً در اکثر بیماریهای ریوی، سیگار نقش ایجادکننده و یا نقش تشدیدکننده دارد و باعث عدم پاسخ بیمار به درمان مناسب میشود. به همین دلیل زمانی که بیماران ریوی به ما مراجعه می کنند اولین توصیه ما به آنها، ترک مصرف سیگار و دخانیات است.
کاشفی زاده در پایان به خانوادهها توصیه کرد که فرزندان خود و دوستان نزدیک آنها را از نظر استعمال مواد دخانی و مخدر تحت کنترل داشته باشند و نسبت به معایب این مواد دخانی هشدار بدهند.
خبرنگار: سیما حسینی
انتهای پیام/م |