|
آفتابی به درخشش بانوی معلمه |
|
حضرت معصومه (ع)، عالمه غیرمتعلمه ای است که بالاترین مقام علمی و اخلاقی را بعد از امام رضا(ع) در میان فرزندان امام هفتم برخوردار بودند. کسی که نمونه یک زن تراز اسلام است و می توان از ایشان در جایگاه حقیقت یک انسان عرشی نام برد. |
|
طاهره عاشوریان مسئول سازمان بسیج جامعه زنان سپاه قدس گیلان، ضمن تبریک سالروز با سعادت کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (س) ( روز دختر ) و دهه ی کرامت، طی یادداشتی نوشت: حضرت معصومه(س) اول ذی القعده سال 173 ه.ش در مدینه منوره به دنیا آمد و از عالی ترین فضایل آن حضرت انتساب ایشان به بیت وحی و رسالت و امامت است او «بنت » رسول الله صلی الله علیه و آله و «بنت » ولی الله و «اخت » ولی الله و «عمة ولی الله » است و این امر خود سرچشمه سایر فضایل و کمالات معنوی و روحانی آن بزرگوار می باشد.
در مکتب اهل بیت (ع) کم نیستند بانوانی که مقامی شامخ و عظیم دارند. بانوانی که تک تک لحظات سیره و منش آنها سرشار از درس آموزی و بهره گیری برای عموم مسلمانان به ویژه بانوان مسلمان در تمام ابعاد زندگی است. نوشتار پیش رو، گفتاری چند در بیان مناقب و فضایل این بانوی تأثیرگذار و بزرگوار است که آشنایی با آن ها برای هر مؤمن معتقدی که در جستجوی الگویی مناسب است، از بهترین گزینه هاست.
گوشه ای از فضایل حضرت فاطمه معصومه(ع)
۱_ بشارت پیش از میلاد، توسط امام معصوم (ع): پیشگویی جدّ بزرگوارشان، امام صادق (ع)، از تولد ایشان است، «بدانید بهشت هشت درب دارد که سه در آن به سوی قم است که زنی از فرزندان من که نامش فاطمه دختر موسی (ع) است، در آنجا رحلت خواهد نمود» (بحارالأنوار، ج۶، ص٢٢٨
۲_ «معصومه» بودن و داشتن مقامی شبیه معصوم: اگر چه مقام عصمت از گناه، و مصون بودن از لغزشها (در عین قدرت برخطا) مقامی است که مختص به انبیاء و اولیای الهی است، اما حضرت معصومه (س) نیز تحت تعالیم دو امام معصوم توانستهاند به درجهای از عصمت و مصونیت از گناه برسند؛
۳_ «شفیعه» بودن و دارای مقام شفاعت:
اعتقاد به شفاعت انبیاء و اولیاء الهی از ضروریات مذهب شیعه است و هیچ تردیدی در آن وجود ندارد؛ و طبق آیات قرآن کریم، بالاترین جایگاه شفاعت، از آن رسول گرامی اسلام (ص) میباشد که از آن به «مقام محمود» تعبیر شده است؛
بیشک یکی دیگر از فضایل بزرگ حضرت معصومه (س) مقام شفاعت ایشان در روزی است که «شفاعت نزد خداوند سودی ندارد، مگر برای آن کس که خداوند به او اجازه دهد»
۴_ «عالمه» بودن و دارای مقام بلند علم و معرفت: یکی دیگر از فضایل حضرت معصومه (س) مقام بلند علمی ایشان است، آن چنان در سلوک معنوی طی طریق کرده بودند که مظهر اسماءالحسناء شده بودند، و مکتب نرفته ومعلم ندیده بر علوم احاطه داشتند.
۵_«محدثه» بودن و راوی احادیث نورانی اهلبیت (ع): یکی دیگر از ویژگیهای حضرت معصومه (س) که در تاریخ به آن اشاره شده، «محدثه» بودن ایشان است؛ که با توجه به وجود اختناق شدید در آن زمان، نقل احادیث معصومین، کار بسیار سخت و دشوار بوده است؛ با این وجود، نام مبارک حضرت بهعنوانِ راوی در سند چندین حدیث مهم از جمله «حدیث غدیر و حدیث منزلت» به چشم میخورد.
۶_ دارای زیارتنامه مأثور از جانب امام معصوم (ع): یکی دیگر از شواهد عظمت استثنایی حضرت معصومه (س)، زیارتنامه ایشان است که از جانب امام رضا (ع) در شأن آن حضرت صادر شده و پس از زیارتنامه حضرت زهرا (س)، تنها زیارتنامهای است که از جانب یک امام معصوم برای یک بانو نقل گردیده است؛ لذا میتوان اذعان نمود که در این فضیلت، هیچیک از بانوان دیگر خاندان عصمت و طهارت، همتای کریمه اهلبیت (س) نیستند.
۷_ثواب عظیم زیارت حضرت و برابری آن با زیارت امام هشتم: از دیگر ویژگیهای فاطمه ثانی (س) طبق روایات، ثواب عظیم زیارت ایشان است؛ چنانچه امام رضا (ع)، آن را همانند زیارت حضرات معصومین (ع) دانسته و فرمودهاند: «مَنْ زارَ الْمَعْصُومَهَ بِقُمْ کَمَنْ زارَنی»: «هرکس (حضرت) معصومه را در قم زیارت کند، گویا مرا زیارت کرده است» (بحارالأنوار، ج١٠٢، ص٢۵۶)
۸_ولایت مداری: یکی از خصوصیات عرشی حضرت معصومه سلام الله علیها که می تواند الگو و اسوه برای همه پویندگان روش و منش آن حضرت در هر عصر و زمانه ای باشد((ولایت مداری و تعبد به امام زمانش)) است. به این معنا که در شرایطی بس سخت که حضرت رضا علیه السلام از چند جبهه مورد تهاجم قرار گرفته بودند، حضرت معصومه سلام الله علیها از جمله طلایه داران تعبد به ولایت حضرت رضا علیه السلام بودند، به گونه ای بی قرار ایشان بودند که فراق شان را تحمل نکردند و پیمودن راه سخت چند هزار کیلومتری مدینه تا مرو را در پیش گرفتند تا به امام زمانش برسند و در حضورشان مشرف شوند.
۹_ تجلی شخصیت زن باهویت اسلامی:
یکی دیگر از خصوصیات حضرت معصومه سلام الله علیها که می تواند الگو و اسوه زنان باشد((تجلی شخصیت زن با هویت اسلامی)) است، چرا که در تعریف و تفسیر زن چند تفسیر بین (افراط و تفریط) وجود داشته و دارد، یک نظر بسته و متحجرانه بر این است زن در نظام هستی آفریده شده تا تولید مثل کند و هیچ حق اجتماعی ندارد و نبایست از چهاردیواری خانه خارج شود. در مقابل روشنفکر مابانه متاثر از قرائت غربی ها است و آن این که زن آزاد کامل است و می تواند تا مرز برهنگی در صحنه اجتماع حضور پیدا کند.
ولی حضرت معصومه سلام الله علیها با شخصیت اسلامی خود تفسیر سومی از هویت زن را درپیش روی همه قرار داده است و آن این که زن شایسته، آن بانویی است که حضور در اجتماع به هیچ وجه آسیبی به عفت و پاکدامنی وی نزند، عفت و پاکدامنی هم مانع از حضور در اجتماع و نقش آفرینی وی نشود.
زمانی که با زندگی حضرت معصومه (س) آشنا می شویم، میفهمیم که یک زن مسلمان هرگز موجود ضعیفی نبوده و در کمال قدرت و شجاعت در برابر ظلم میایستد و صدای خود را به گوش حق طلبان میرساند. بیهوده نیست که روز تولد حضرت معصومه (س) را به عنوان «روز دختر» نامگذاری کردهاند. زندگی پاک حضرت معصومه و مقاومت و پایداری اش، همچنین مهرورزی و ایثار ایشان نسبت به خانواده و برادرش حضرت امام رضا (ع)، الگویی بسیار دقیق از یک زن قدرتمند و تاثیرگذار را به تمام زنان مسلمان جهان ارائه میدهد.
نامگذاری روز ولادت حضرت معصومه (س) به عنوان روز ملی دختران فرصتی ارزشمندی برای تبیین جایگاه زن در اسلام و معرفی سیره بانوی کرامت و تقویت هویت دینی جامعه بانوان و دختران ایران زمین است. بی شک الگو برداری از آن شخصیت بزرگوار بهترین راه دستیابی دختران امروز و مادران فردای ایران اسلامی به زندگی سالم است.
ضمن گرامیداشت این ایام مبارک، این روز ملی را به همه بانوان مسلمان به ویژه دختران عفیف ایران زمین تبریک و تهنیت عرض نموده و امیدوارم خداوند متعال توفیق کسب معرفت اهل بیت (ع) و بهره مندی از شفاعت این گوهرهای ارزشمند هدایت و سعادت را به همه ما عنایت فرماید.
انتهای پیام/* |