|
دختر نخبه تهرانی: زنانی که با عشق و تلاش، مرزهای موفقیت را میشکنند |
|
عاطفه گرجی، دانشجوی دکتری و کارمند بانک، با تلاش و پشتکار خود در عرصههای علمی و اجتماعی، نمونهای از زنانی است که با مدیریت صحیح بین نقشهای اجتماعی و خانوادگی، به موفقیتهای چشمگیری دست یافتهاند. در این گفتگو، او از تجربیات خود و چالشهای پیشرو سخن میگوید. |
|
در دنیای امروز، نقش زنان در جامعه به طرز چشمگیری تغییر کرده و به مراتب پررنگتر از گذشته شده است. دختران و زنان ایرانی با حضور فعال در دانشگاهها، نهادها و بخشهای مختلف، نه تنها به دنبال تحقق آرزوهای خود هستند، بلکه در کنار مسئولیتهای خانوادگی، به عنوان الگوهایی برای نسلهای آینده نیز عمل میکنند. در این راستا، مدیریت صحیح و توانایی در هماهنگسازی بین نقشهای اجتماعی و خانوادگی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
به همین منظور، ما به سراغ یکی از دختران پرانرژی و فعال، سرکار خانم عاطفه گرجی، دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه تربیت مدرس و کارمند بانک رفتهایم. خانم گرجی با تحصیلات عالیه و تجربیات ارزشمند خود، نمونهای از زنانی است که با تلاش و پشتکار، توانستهاند در عرصههای مختلف علمی و اجتماعی موفقیتهای چشمگیری کسب کنند. در ادامه، به گفتگو با ایشان خواهیم پرداخت تا از تجربیات و دیدگاههای ایشان در مورد نقش زنان در جامعه و چالشهای پیشرو بیشتر آشنا شویم.
_امروزه دختران نقش اجتماعی بسیار پررنگتری نسبت به گذشته پیدا کردهاند، حضور گسترده دختران در دانشگاهها و اشتغال در نهادها و بخشهای مختلف در کنار مسئولیتهای خانواده، نیاز به مدیریت قوی و تلاش فراوان دارد. در همین راستا برای درک بهتر مدیریت صحیح بین نقشهای اجتماعی و مسئولیتهای خانوادگی گفتوگو میکنیم با یکی از دختران پر انرژی و فعال و بسیجی و دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه تربیت مدرس و کارمند بانک سرکار خانم عاطفه گرجی
_ مختصری از بیوگرافی خودشان برای ما توضیح دهید؟
*اینجانب عاطفه گرجی متولد 14 تیر سال1371 هستم. دوره کارشناسی را در رشته مدیریت بازرگانی و دوره کارشناسی ارشد را در گرایش بازاریابی در دانشگاه سراسری قم گذراندم. معدل من در دوره ارشد 19 و نیم بود به همین دلیل از طرف دانشگاه به بنیاد ملی نخبگان معرفی شدم.
پس از مقطع کارشناسی ارشد روزانه بیش از 16 ساعت درس خواندم تا توانستم در دانشگاه روزانه تربیت مدرس در مقطع دکتری با رتبه ۴ قبول شوم.
همزمان در آزمون ورودی بانک شرکت کردم و توانستم در اولین آزمون نمره قبولی را کسب کنم و به عنوان کارشناس ارشد فروش خدمات بانکی مشغول به کار شوم.
با عنایت خداوند هم در زمینه علمی و هم در شغل و حرفه خودم به موفقیت های دست یافتم که البته همگی مرهون عنایات حضرت حق است. از جمله فعالیتها و مسئولیتهایی که در حال حاضر مشغول به انجام آنها هستم، عضویت در بنیاد علمی نخبگان، کسب رتبه نخست به عنوان مقاله برتر در همایش نظام پیشنهادات زیر مجموعه اداری استخدامی کل کشور، نویسنده ثابت صفحه مدیران روزنامه دنیای اقتصاد و چاپ مقالات متعدد در ماهنامه های تخصصی شبکه بانکی، مشاور دانشجویان و کارشناسی ارشد در دانشگاه تربیت مدرس، مشاور در انتخاب رشته داوطلبان کنکور سراسری بخشی از فعالیت های علمی اینجانب بوده است.
_به نظر می آید شغل شما سخت باشد.درست است؟
*بنده چون عاشق رشته و شغل خود هستم هیچ کاری در مورد شغلم برایم سخت و دشوار نیست. البته با توجه به آنکه ما با اعداد و ارقام سر و کار داریم و مدام باید به طرح های اقتصادی فکر کنیم گاهی دچار خستگی میشویم ولی امید و انگیزه باعث میشود انسان انرژی دوباره بگیرد.
- اگر قرار بود در یک پروژه علمی نوآورانه شرکت کنید، چه حوزهای را انتخاب میکردید و چرا؟
*با توجه به نیاز امروز جامعه و در راستای همسویی با رشد علم در جهان قطعا حوزه هوش مصنوعی و ترکیب آن با علوم دیگر از جمله بازاریابی و علوم بانکی یکی از حوزه های مورد علاقه بنده بوده که در حال حاضر هم موضوع رساله دکتری اینجانب نیز در همین حوزه است.
_ به نظرتان کارکردن زن ها در بیرون و منتصب شدن اونها به پست های مدیریتی با روحیه زنانه سازگار است یا خیر؟
*به نظر من، برنامه ریزی صحیح و تعامل مناسب با خانواده لازمه کار دختران و خانمهایی است که در محیطهای اداری هستند. درصورت داشتن برنامه ریزی منظم و صحیح فکر نمیکنم مادر بودن و همسر بودن مانع از انجام وظایف اداری و مسئولیتهای شغلی باشد.گرچه همچنان معتقدم حمایت خانواده نقش بسیار مهمی در موفقیت دختران و زنان در مسیر شغلیشان دارد. همچنین با توجه به اینکه خانمها به سرنوشت سازمانشان بسیار حساس بوده و بسیار بالاتر از حد توان و وظیفه خود، برای موفقیت سازمان تلاش می کنند .
- آیا تا به حال با موانع جنسیتی در حوزه علمی مواجه شدهاید؟ چگونه با آنها برخورد کردهاید؟
*به حمدالله در حوزه آموزش رسمی در حال حاضر فضا به گونه ای شده که افراد میتوانند با تکیه بر توانمندی خود و فارغ از قومیت و جنسیت به اهداف علمی خود برسند.
_شما فکر می کنید در جامعه الان ما یک زن برای موفق بودن چه طور باید باشه (در واقع نکاتی را که فکر می کنید راهگشای خوانندگان ما خصوصا دختران جوان باشد را ذکر کنید)
*زنان و دختران باید همیشه شاد و پرانرژی باشند.هیچ بهانهای را برای سستی و تنبلی نپذیرند و همیشه به اهداف خودشان تمرکز داشته باشند. اولویتهای اصلی خودشان را در زندگی مشخص کنند و در جهت رسیدن به آن تلاش نمایند و البته از تقویت جسم و روح خود هم غافل نشوند. بهترین توصیه به جوانها خصوصا دختران دانشجو همان توصیه به فرمایش مقام معظم رهبری هست: تحصیل،تهذیب،ورزش
_خوشحال میشیم اگر خاطره ای از شما بشنویم؟
*من برای رسیدن به خواستههایم زحمت بسیار کشیدم و مطالعه و تحقیق و پژوهش های زیادی انجام دادم. از استراحت و تفریح خودم کم کردم تا بتوانم به آنچه در ذهن دارم برسم. یادم میآید که زمانی که برای قبولی در مقطع دکتری درس میخواندم به کتابخانه میرفتم.کتابخانه ساعت7 و نیم باز میشد اما من از ساعت 7 مقابل در کتابخانه مینشستم تا کتابخانه باز شود.
امیدوارم همه دختران جوان از فرصتهای زندگی خود و از دوران جوانی خود به خوبی استفاده کنند تا به آرزوهایشان برسند.
- در پایان چه عواملی در زندگی شخصی شما باعث پیشرفت و انگیزه بیشترتان شدهاند؟
*نا امید نبودن از رحمت خدا همیشه انگیزه حرکت است.
"به امید موفقیت همه دختران سرزمینم"
مصاحبه کننده:سمیه گرجی
انتهای پیام/* |