بانوی کارآفرین محلاتی |
از آموزش به بانوان زندانی تا ایجاد کارگاه بزرگ قالیبافی |
|
بانوی کارآفرین گفت: حدود بیست سال پیش من با صد هزار تومان سرمایه این فعالیت را شروع کردم، ابتدای فعالیت، محل کار من گوشه اتاقم بود، مدتی بعد یک زیرزمینی سیمتری بود، سیمتری به صدمتری افزایش یافت و در حال حاضر هم کارگاهی با حدود ۸۰ بافنده در شیفت صبح و عصر روزانه فعالیت میکنند. |
|
از استان مرکزی شهرستان محلات؛ عصمت زمامدار در گفتگو با خبرنگار زنان نیوز در محلات در رابطه با تجربه کارآفرینی خود در حوزه قالیبافی گفت: از سال ۱۳۸۳ در حوزه قالیبافی شروع به فعالیت کردم ،نزدیک بیست سال است که در این حوزه تجربه دارم
. بعد از گذراندن آموزشها و دریافت مدارک و دیپلمها، کارم را شروع کردم و در حال حاضر دارای کارگاه قالیبافی هستم. تا به الان که برای حدود ۱۵۰ نفر در این کارگاه به صورت متمرکز و غیرمتمرکز اشتغالزایی شده است.
وی بیان کرد:حدود بیست سال پیش من با صد هزار تومان سرمایه این فعالیت را شروع کردم، ابتدای فعالیت، محل کار من گوشه اتاقم بود، مدتی بعد یک زیرزمینی سیمتری بود، سیمتری به صدمتری افزایش یافت و در حال حاضر هم کارگاهی با حدود ۸۰ بافنده در شیفت صبح و عصر روزانه فعالیت میکنند.
زمام دار تصریح کرد: چندسالی است که عضو انجمن حمایت از زندانیان هستیم و با زندانیان هم برای قالیبافی همکاری میکنیم حدود ۲۵ نفر هم داخل زندان به صورت متغیر با ما همکاری دارند و این افراد که در زندان با ما همکاری دارند توسط شخص خودم آموزش دیدند و با ما همکاری میکنند.
این کارآفرین محلاتی عنوان کرد: از زمان کودکی در خانه قالیبافی میکردم و به قالیبافی علاقه زیاد داشتم به همین دلیل آموزش رشته های شبیه به قالیبافی مثل تابلو فرش را گذراندم .علاقه به هنر در ذات انسان است و در ذات من علاقه به هنر وجود داشت. خیلی دوست داشتم در یک حوزه خاص که آموزش میبینم همهی نکات مربوط به آن حوزه را آموزش ببینم.
وی در ادامه افزود: من به مدت سه سال در شهرهای اراک ،خمین و… دورههای چلهکشی، رفع عیوب فرش، انواع گره، تابلوفرش و…آموزش دیدم به این دلیل که وقتی فردی وارد حوزه کاری میشود و میخواهد فعالیتی را شروع کند باید تمام نکات ریز و درشت آن کار را آموزش ببیند تا بعدها بتواند در آینده به موفقیت برسد، راه سختی را پیشرو داشتم .
زمام دار گفت: برای آموزش شهرهای دوری مثل لامرد شیراز برای گذارندن دوره و گرفتن مدرک رفتم. به صورت مداوم از هفت صبح تا هفت شب سر کلاس میبودم.
وی تصریح کرد:با وجود داشتن فرزند کوچک و همسرداری در خانه، دوره های آموزشی را تکمیل کردم و دچار مشکل نشدم، می شود گفت تمام این مدت توانستم در زندگی شخصی و کاری مدیریت مناسبی داشتهباشم؛ الان که به این مرحله رسیدم خودم را تحسین میکنم. همسرم در تمام مراحل پشتیبان من بود و کمکم میکرد.
بانوی کارآفرین اظهار کرد: ایده کارآفرینی در ذهن من از ابتدا بود چون فردی نبودم که بعد از آموزشهای زیادی که دیدم کار را به چندتا قالی و تابلو فرش محدود کنم علاقه داشتم فعالیتی را شروع کنم تا در کنارم خانمهایی هم مثل من آموزش ببینند و درآمدزایی داشته باشند، در ابتدا با سه چهار نفری که همان اطرافم بودند و میشناختم شروع به فعالیت کردم؛ زمانی کار تابلوفرش را انجام میدادم خیلی دوست داشتم و ایده اشتغالزایی به ذهنم وارد شد و خواستم که فعالیت در حوزه کاری را شروع کنم.
وی ادامه داد: از سال ۱۳۸۳ نمایندگی شرکت دارکوب امروز را دارم و از آن زمان به نمایندگی از این شرکت فعالیت میکنم. دیپلم مدیریت خانواده دارم ولی تمام آموزشها را دیدم و مرتبط با شغلم شانزده الی هجده دیپلم را دریافت کردم ؛ کارگاه قالیبافی ما دارای قوانین و مقرراتی است که همهی کارکنان باید آن را رعایت کنند. تمام همکاران برای شروع کار در کارگاه ابتدا باید توسط خودم آموزش داده شود.
زمام دار گفت: مهمترین دلیل موفقیتم تاکنون پشتکار و اراده خودم و همراهی و همکاری خانواده با من بود؛ برای شروع کارآفرینی توصیه من به جوانان این است که پشتکار و اراده داشته باشند، تحمل برخورد با هر اخلاق و منشی را باید داشته باشند.
وی در پایان اظهار کرد: از مسئولین درخواست داریم تا به بخش صادرات فرش که درحال حاضر متوقف شده است توجه بیشتری داشته باشند؛ در مورد بیمه کارکنان کارگاه، از مسئولین خواستاریم تا تمام کارکنان را برای ما بیمه کارگاهی درنظر بگیرند نه بیمه آزاد؛ در نحوه مجوز گرفتن کارگاه و تمدید سالانه ادارات در بعضی مواقع سختگیری های بیدلیلی صورت میگرفت که خداروشکر رفع شدند.
خبرنگار :راحله شفیعی
انتهای ییام /* |