|
چرا ایران بهشت سرمایهگذاری تولیدی است؟ / منظومه اقتصادی رهبر انقلاب در نامگذاری سالها |
|
سرمایهگذاری برای تولید به عنوان پایه رشد اقتصادی به شمار میرود و یکی از شاخصههای رشد و پیشرفت کشور محسوب میشود. سرمایه یعنی انباشت ثروت که این موضوع باید در جهت تولید قرار گیرد. |
|
سالهای متمادی است که رهبر معظم انقلاب بر موضوع تولید به عنوان یکی از مهمترین اصول اقتصادی کشور تأکید دارند. سالهایی که تولید به عنوان نگین تابنده اقتصاد کشور مورد توجه قرار گرفته است و از «تولید و اشتغال» تا «رونق تولید» و « جهش تولید» این نامگذاریها امتداد یافته و همواره بدان تأکید موکد شده است.
نامگذاریهای دیگری چون « تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها»، «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین»، «مهار تورم، رشد تولید»، « جهش تولید با مشارکت مردم» در راستای اهداف اقتصادی رهبر انقلاب مشخص و واضح هستند.
این موضوع حال در سال جدید نیز به گونهای دیگر منظور نظر رهبری قرار گرفته است.
ایشان در منظومه اقتصادی که در قالب نامگذاری سالها مشخص کردند حالا سال ۱۴۰۴ را به عنوان سال «سرمایهگذاری برای تولید» نام نهادند.
ایشان در این حیطه میفرمایند: « یکی از مسائل مهمّ اقتصاد در کشور سرمایهگذاریهای تولیدی است. تولید آن وقتی جهش پیدا میکند که سرمایهگذاری انجام بگیرد. البتّه سرمایهگذاری عمدتاً از سوی مردم باید انجام بگیرد ــ و دولت شیوههای مختلفش را برنامهریزی کند ــ لکن در آن جایی که مردم یا انگیزهای ندارند یا توانایی سرمایهگذاری ندارند، دولت هم میتواند در این میدان وارد بشود؛ نه به عنوان رقابت با مردم، بلکه به عنوان جایگزین مردم؛ آنجایی که مردم نمیآیند، دولت وارد میدان بشود و سرمایهگذاری کند. »
سرمایهگذاری برای تولید به عنوان پایه رشد اقتصادی به شمار میرود و یکی از شاخصههای رشد و پیشرفت کشور محسوب میشود. سرمایه یعنی انباشت ثروت که این موضوع باید در جهت تولید قرار گیرد.
متأسفانه سرمایههای مختلف کشور در بازار سوداگری یا فعالیتهای ایستا صرف میشود این اقتصاد کشور را دچار سکون کرده و از رشد و توسعه باز میدارد اما همین سرمایهها اگر به سمت تولید حرکت کند قطعاً باعث میشود که هم اقتصاد کشور شکوفا شود و هم برای کالاهای ایرانی بازارهای دیگری در این خصوص جستجو شود. تولید در ایران توانسته بازار خود را باز کند. بسیاری از شرکتهای ایرانی توانستهاند با استفاده از تکنولوژی که در اختیار دارند محصولات خوبی را تولید کنند که این محصولات قطعاً در کشورهای همسایه خواهان و خریدارانی دارد و با بالا بردن کیفیت این محصولات قطعاً بازار محصولات ایرانی نیز به راه خواهد افتاد.
البته باید گفت که سرمایه تولید تنها مسائل مالی نیست. مسأله مالی مهم است اما در کل سرمایه یک تولید به مجموعه منابع مالی، فیزیکی و انسانی اطلاق میشود که برای تولید یک محصول یا ارائه یک خدمات مورد استفاده قرار میگیرد. این منابع شامل داراییهای مالی، تجهیزات، ماشینآلات، ساختمانها، زمین، نیروی کار و دانش فنی مورد نیاز برای فعالیتهای تولیدی است.
با نگاهی به پایه سرمایهای تولید در کشورمان به خوبی مشاهده میکنیم این سرمایهها به طور کاملاً مجهزی در کشور وجود دارد. هم از لحاظ نیروی انسانی ایران اسلامی دارای سرمایههای خوب و کارآمدی است و جوانان خلاق و حرفهای دارد و هم از لحاظ فنی ماشین آلات و ساختمانها و منابع خوبی برای تولید وجود دارد. خصوصاً اینکه در کشورمان دانش فنی برای تولید به صورت ارزندهای وجود دارد که میتوان این دانش فنی را به فناوری و فناوری را به تولید و تولید انبوه رساند.
حتی از لحاظ بازار ارائه محصولات نیز ایران دارای یک سرمایه مهم میان همسایگان خود است که یک بازار ۴۰۰ میلیونی را شامل میشود. اغلب کشورهای همسایه از لحاظ تکنولوژی فنی در سطح بالایی قرار ندارند؛ این درحالی است که کشورمان میتواند با تجربه تولید و دانش فنی که در اختیار دارد این بازار را از آن خود کند و سود سرشاری را نصیب کشورمان کند.
در این خصوص میتوان با استفاده از موقعیت ژئواستراتژیکی که ایران در حوزه اقتصادی دارد و میتواند مسیری برای حمل و نقل کالاهای جهانی باشد از این موضوع نیز به عنوان یکی از سرمایههای مهم کشور یاد کرد.
ایران از این لحاظ به عنوان یک کشور مطلوب از لحاظ سرمایه تولید و شاید بتوان گفت بهشت سرمایه گذاری تولیدی شناخته میشود که در این جهت باید با شناسایی ظرفیتهای لازم این عوامل را به حصول نتیجه رساند.
اما در این جهت یک برنامهریزی تسهیل گرانه لازم است تا با آسانسازی روند تولید و ایجاد یک فضای اقتصادی پویا و زاینده هم از حرکت سرمایهها به سمت بازار سوداگرانه وایستا جلوگیری کرد و هم اینکه بخش تولید را رونق داد تا مردم با تشویق در این امر به سمت سرمایهگذاری در تولید بروند. روحیه مردم ایران برای ایجاد حرکت تولیدی بسیار وجود دارد و کافی است مردم را در روندی به سمت تولید هدایت و آنان را مشارکت داد تا حرکت مردمی در این سمت به وضوح مشاهده کرد.
انتهای پیام/* |