کد خبر: 215097 تاريخ انتشار: 1403/12/26 - 12:41
یادداشت
روزه داری نقش بسزایی در سلامتی بدن دارد
براساس علم طب، روزه داری نقش بسزایی در سلامتی بدن دارد و حتی سفارشات متعددی از معصومین (ص) نیز برای وعدههای افطار و سحری شده وجود دارد.
از استان مرکزی شهرستان آشتیان؛ در میان فواید و آثار بسیار ارزشمند روزه داری، می توان به افزایش طول عمر، پیری دیرهنگام، احیاء کبد و درمان کبد چرب اشاره کرد.
در طول ۱۱ ماه مواد مغذی و انواع خوراکیها به بدن میرسد پس اینکه کسی به علت سردرد، معده درد، ضعف، بی حالی و نظایر آن روزه نگیرد در هیچ طبی قابل قبول و پذیرفته نیست.
تمام ضایعات زیر پوستی، انواع فیبروم ها، کیست ها، چاقی، کبد چرب و حتی برخی از سرطانها همگی نشانه وجود مواد زائد در بدن است که متاسفانه به علت بی توجهی یا کم توجهی بسیاری از افراد به نوع الگوهای غذایی، در حال افزایش است و بنابراین از دیدگاه طب سنتی و اسلامی، روزه گرفتن فرصتی جدی و مهم برای سم زدایی کامل بدن و دفع مواد اضافی از آن است.
روزه گرفتن فرصتی برای بازسازی دوباره تمام بافتهای آسیب پذیر و حساس بدن، عامل مهم افزایش طول عمر و پیری دیرهنگام بدن است. بدن هر فرد به طور طبیعی دارای دما و حرارت داخلی است که بیشترین بخش آن به عنوان نیروی محرکهای قوی صرف هضم، جذب و تغذیه تمام سلولها از طریق معده و روده میشود و محل سوخت و ساز اصلی و سم زدایی همه این مواد در کبد و صفرا است که در طول ۱۱ ماه سال، بدن هیچ زمان کافی را برای استراحت و بازسازی خود ندارد.
در طول مدت روزه داری و در طی چند ساعت نخوردن و نیاشامیدن، انرژی و حرارت درونی بدن صرف ترمیم دوباره بافتها و اعضای داخلی و هدایت سموم و مواد زائد بدن به سمت دستگاه گوارش به ویژه کبد میشود که با رعایت چند نکته بسیار ساده نه تنها حس کم آبی و افت شدید مایعات در بدن اتفاق نمیافتد، بلکه در وعده افطار و سحر با خوردن و نوشیدن چند ماده کاملا در دسترس، کبد تمام چربیها و سموم داخلی را به سمت روده، غدد عرق زیر پوستی و کلیهها هدایت میکند تا بدن کاملا سم زدایی شده و حتی کبد چرب نیز درمان شود.
البته براساس علم شریف طب، روزه داری نقش بسزایی در سلامتی بدن دارد و حتی سفارشات متعددی از معصومین (ص) نیز برای وعدههای افطار و سحری شده وجود دارد، به صورتی که طبق یکی از احادیث معروف از پیامبر اسلام (ص): هنگام ناشتا خرما بخورید زیر کرمهای شکم را میکُشد.
یادداشتی از قاسم احمدی دانشجو و پژوهشگر طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اراک