|
غذاهای غنی از فیبر احساس گرسنگی در ماه رمضان را کاش میدهد |
|
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با توصیه نسبت به مصرف مواد غذایی غنی از فیبر در ماه مبارک رمضان گفت: این موضوع نه تنها حفظ سلامتی معده و روده فرد روزهدار را به همراه دارد بلکه بر احساس گرسنگی نیز غلبه میکند. |
|
سیاوش فاضلیان در گفتوگو با خبرنگار جامعه زنان افزود: مواد غذایی حاوی فیبر شامل میوهها، سبزیها و غلات کامل است که توصیه میشود در وعده غذایی سحر گنجانده شود چرا که فیبرهای دریافتی در روده تخمیر شده و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر را به وجود آورد که به احساس سیری کمک میکند.
وی ادامه داد: غذاهایی که حاوی سبزی تازه و یا غلات کامل باشد انواع ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها را به بدن میرساند که در نهایت از تخلیه ذخایر بدن پیشگیری میکند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: یکی از چالشهای رژیم غذایی در استان مصرف اندک میوه و سبزی است که بارها این موضوع را تذکر داده شده است و توصیه میشود برای حفظ سلامتی خانوادهها از میوهها و سبزیجات بیشتری در وعدههای غذایی استفاده شود.
فاضلیان همچنین با توصیه نسبت به خودداری از مصرف غذاهای شیرین همچون زولبیه و بامیه در وعدههای سحری و افطار اظهار داشت: غذاهای شیرین با بالا بردن سطح قند خون، باعث گرسنگی در طول روز میشود از همین رو توصیه میشود میوههای خشک جایگزین غذاها و دسرهای شیرین شود.
این پزشک متخصص مصرف آب و مایعات فراوان را یکی دیگر از توصیههای غذایی در ماه مبارک عنوان کرد و گفت: یکی از مباحثی که همواره مطرح میشود احساس تشنگی روزهداران است که برای غلبه بر آن توصیه میشود که در کنار مصرف فراوان آب از مواد غذایی نظیر کاهو و خیار که آب فراوانی در خود دارد استفاده شود.
این متخصص تغذیه با تاکید نسبت به مصرف نان سبوسدار در وعده سحری افزود: نان سبوسدار تا حد زیادی در فرد احساس گرسنگی ایجاد میکند و فرد میتواند در طول روز انرژی خود را حفظ کند.
فاضلیان با بیان اینکه یکی از چالشهایی که روزهداران با آن روبرو میشوند ابتلا به یبوست است اظهار داشت: با مصرف آب فراوان و همچنین ورزش سبک و پیادهروی بعد از افطار از بروز این مشکل میتوان جلوگیری کرد.
وی یادآور شد: مصرف مواد غذایی نظیر سوسیس و کالباس، کنسروها، ترشیجات و انواع سسها میتواند منجر به تشنگی و احساس ضعف در طول روز شود از همین رو توصیه میشود خوردن این مواد غذایی به طور کلی و به ویژه در ماه مبارک رمضان بسیار محدود شود.
فاضلیان با اشاره به باید و نبایدهای افطاری در ماه مبارک رمضان افزود: توصیه میشود افطار به ۲ وعده تقسیم شود و در وعده نخست با آب ولرم و خرما روزه باز شود و سپس در وعده بعدی غذای حجیمتری مصرف شود، همچنین به جد توصیه میشود از پرخوری در افطار پرهیز و غذاهای سرخ شده و فراوری شده حذف شود.
انتهای پیام/* |