یادداشت |
رسالت مهم زنان منتظر در جهاد تبیین/اهل بیت (ع) پیامرسان نهضت امام حسین(ع) |
|
رسالتهای زن منتظر به سه حوزه فردی، خانوادگی و اجتماع تقسیم میشود که برمبنای خودسازی، دگر سازی و تمدن سازی در بیانات رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب تاکید شده است. |
|
از استان مرکزی، طیبه جعفر آبادی مدرس حوزه و دانشگاه نوشت: یکي از حوادث مهم و منحصر به فرد تاریخ اسلام، که تحولي اساسي و بنیادین در جامعه اسلامي ایجاد کرد قیام امام حسین(ع) است که محصول مشترک ایثار و فداکاري زنان و مردان ميباشد ودر این قیام زنان حضوري فعال داشته و نقش مؤثر ایفا نمودند. این نقش قبل از شهادت امام حسین(ع) به صورت غیرمستقیم وبا تشویق و ترغیب همسران و فرزندان خود به حضور در صحنه آغاز و پس از حادثه عاشورا با ابلاغ پیام امام(ع) به سراسر قلمرو اسلامي با بهترین شیوه، به اوج خود ميرسد.
اهل بیت(ع) در سخت ترین شرایط روحي وجسمي پس از روز عاشورا، سه شهر عمده و مهم کشور اسلامي - کوفه، شام و مدینه - را به گونهاي تحت پوشش تبلیغاتي خود قرار دادهاند که در اندک مدتي پس از شهادت امام(ع) ثمرات ونتایج قیام بخوبي ظاهر گردید.
طبعاً اگر یزید ميتوانست حادثه کربلا را به صورت دیگري جلوه دهد و خود را از آن تبرئه کند، این کار را انجام ميداد، ولي کار اهل بیت مجال هر گونه شایعهسازي ودروغپراکني را از یزید گرفت و تلاش هایي را که یزید در این راه براي تحریف نهضت عاشوراو فریفتن مردم انجام داد تا حد زیادي بيثمر نمود.
علاوه بر اهل بیت که مسؤولیت اصلي پیامرساني نهضت امام حسین(ع) را به عهده داشتند، زنان در شهرهاي دیگر با عزاداري و گریههاي خود پیام نهضت حسیني را به مردم ميرساندند و به این وسیله وجدانهاي مردم را از خواب گراني که در آن فرو رفته بودند بیدارميکردند.
به عنوان نمونه وقتي خبر شهادت امام حسین(ع) به مدینه رسید، اسما دختر عقیل با گروهي از زنان برسر قبر پیامبر(ص) رفتند و در آنجا ناله سر دادند و مهاجر و انصار را این گونه مخاطب قرار دادند:«چه خواهید گفت در پاسخ پیامبر اکرم(ص) در روز قیامت که فقط سخن صدق پذیرفته ميشود وقتي که آن حضرت از شما ميپرسد: «چرا عترت مرا یاري نکردید و شما آنان را درمقابل ستمگران تنها گذاردید و تسلیم ظالمان کردید.امروز نیز در پیشگاه خدا کسي از شما شفاعت نميکند.»
امروز نیز بر زنان مسلمان و فداکار لازم است تا با حفظ عفت و پاکدامني خود، پیام آزاديخواهي، عدالتخواهي و ظلمستیزي نهضت حسیني را به گوش همه انسان ها برسانند و با حفظ یاد و خاطره شهیدان کربلا در جامعه و حضور در صحنههاي سیاسي در مواقع مناسب و لازم روحیه ظلمستیزي و مبارزه با بيعدالتي و فحشا و منکرات را در جامع زنده نگه دارند.
اگر در زمان قیام امام حسین (ع) زنان در دفاع از امام زمان خویش به صحنه آمدند و به وظیفه خود عمل کردند امروز نیز ضروری است امام زمان خود حضرت ولی عصر ارواحنا له الفدا و نائب بر حقش مقام معظم رهبری را دریابند و پیرو ولایت فقیه باشند. یکی از مباحث مهم در حال حاضر بحث جهاد تبیین است که از تاکیدات مقام معظم رهبری می باشد و نشان دهنده اهمیت و حساسیت دوره ای بسیار مهم و تعیین کننده است که هوشیاری و تلاش مضاعفی را می طلبد. طبق آیات و روایات، ظهورحضرت مهدی (عج) بسته به ایجاد زمینههایی است که تا این زمینهها فراهم نشود، ظهور محقق نخواهد شد؛ در این میان زنان نیز بهعنوان تشکیلدهندگان نیمی از جامعه و بهعنوان مادران و مربیان نسل آینده رسالتهایی بر دوش دارد. رسالتهای زن منتظر به سه حوزه فردی، خانوادگی و اجتماع تقسیم میشود که برمبنای خودسازی، دگر سازی و تمدن سازی در بیانات رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب تاکید شده است.
توجه دختران و بانوان جامعه ما به حضور زنان در آغاز قیام جهانی امام مهدی عج و نقش مهم آنها در دوران حکومت میتواند باعث بیداری، خودباوری، خودسازی و آمادگی آنان شود و تلاش سازندهی آنان را برای تربیت نسل مهدی باور و مهدی یاور را در پی داشته باشد.
غرب پس از تجربه چند سده سکولاریسم و دینگریزی، غرق شدن در رفاه مادی و لذتطلبی و درگیری با بحرانها و آسیبهای فردی و اجتماعی، امروز تشنه معنویت، اخلاق، ارزشهای متعالی و دستیافتن به آرامش روانی در پرتو آموزههای دینی است؛ از اینرو، اندیشمندان جهان اسلام باید با غنیمت شمردن این فرصت و با بهرهگیری از جذابیتهای رسانهای، به طرح و معرفی سرمایههای اخلاقی و معنوی مکتب اسلام بپردازند و به جهانیان نشان دهند که تنها آموزههای اسلامی میتواند به بحرانهای معنوی و اخلاقی که دنیای غرب با آنها روبهروست، پایان دهد.
در این میان، آموزههای ارزشمند اسلام در زمینه چارچوبها و ضوابط حاکم بر روابط زن و مرد در خانواده و اجتماع، اموری مانند حجاب و عفاف، جایگاه شایسته مادری و همسری، مقام متعالی زن و... از اهمیت ویژهای برخوردار است و در صورت معرفی مناسب آن به جهانیان، هواداران فراوانی در جهان پیدا میکند.
با توجه به نکات یاد شده، همه زنان منتظر وظیفه دارند با وجود تلاش گسترده و بیسابقه رسانههای غربی برای دگرگون کردن فرهنگ متعالی حاکم بر خانواده و روابط زن و مرد در جوامع اسلامی به ویژه ایران عزیز، به هر شکل ممکن از این فرهنگ متعالی پاسداری و فعالیتهای این رسانهها را خنثی کنند. بدین منظور باید خود را مسلح به سلاح های ارزشمند علم و آگاهی و تحقیق نمایند. و اولویت های تبیین اصول و فروعات دینی اسلام را تشخیص داده و تشریح نمایند. |