|
علت طلاق و مشکلات اساسی در زندگی جوانان شهرستان کبودراهنگ ازدواج در سن پایین |
|
کودک همسری نوعی ازدواج رسمی یا غیررسمی است که که در آن فرد پیش از رسیدن به ۱۸ سالگی وارد پیمان زناشویی میشود. سن قانونی ازدواج در ایران برای دختر ۱۳ سال تمام و پسر۱۵ سال تمام است و ثبت ازدواج قبل از رسیدن به این سن، با اجازه ولی کودک و تشخیص دادگاه انجام می گیرد. |
|
به گزارش خبرنگار زنان ایران در کبودراهنگ فاطمه بیاتی علت طلاق و مشکلات اساسی در زندگی جوانان شهرستان کبودراهنگ را ازدواج در سن پایین بیان کرد و اظهار کرد: ازدواج هایی که در آن سن دختر و پسر برای تشکیل زندگی کم است ، با ناسازگاری ها و اختلافات بسیاری رو به رو می باشد زیرا آنها هنوز به رشد ذهنی،اقتصادی،فرهنگی، عاطفی، اجتماعی و... کافی برای ازدواج نرسیده اند و برای یک زندگی موفق و پیروز مهارت های لازم را به دست نیاورده اند.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلاتی که برای افرادی که در سن کم ازدواج می کنند وابستگی آن ها به والدین خود است مطرح کرد: در ابتدای زندگی این زوج ها ،خانواده ها و بزرگ ترها به دلیل کم سن بودن فرزندشان و قادرنبودن او به حل همه مشکلات زندگی مشترک در زندگی خصوصی آن ها دخالت کرده و به قول خودشان راهنمایی می کنند.اما پس از پختگی و گذشت چند سال از ازدواج آن ها ،این افراد به دخالت والدین خود در همه امور عادت می کنند و زندگی آنها از کنترلشان خارج می شود.
کارشناس حقوقی مرکز مشاوره مهر شهرستان کبودراهنگ با اشاره به اینکه یکی دیگر از مشکلاتی که با ازدواج در سن کم برای افراد به ویژه مردان به وجود می آید پشیمانی از ازدواج و انتخاب همسر و نارضایتی از اوست چرا که این گونه افراد در سنین نوجوانی هنوز به ثبات عاطفی لازم نرسیده اند و در انتخاب خود عاقلانه تصمیم نگرفته اندافزود: آن ها بعد از گذشت چندین سال از زندگی مشترک خود می گویند من آن زمان تجربه کافی نداشتم اما الان به دلیل تغییر نگرش ها و رشد فکری سلیقه ام عوض شده و انتظارات دیگری از همسرم دارم.
وی با تاکید بر اینکه دختر و پسری که در سن پایین ازدواج می کنند هیچ تصور خاصی از زندگی مشترک ندارند که همین موضوع باعث افزایش آمار طلاق میشود عنوان کرد: اگر در این ازدواج، تفاوت سنی زیاد هم حاکم باشد باعث میشود که خانم نوجوان، در سنین کم با ازدست دادن همسر خود روبرو شود که این موضوع خود نیز معضل بزرگی برای فرد و جامعه است و همین تباهی آینده اش باعث آسیبهای روحی و روانی جدی و همچنین سرخوردگی وی میشود.
بیاتی با بیان اینکه تحقیقات نشان می دهد که بسیاری از این نوع ازدواجها به طلاق میانجامند و همین موضوع باعث دلزدگی چنین دخترانی برای ازدواج بعدیشان میشود و تمامی زندگی آن ها تحت تأثیر این موضوع قرار میگیرد و تصریح کرد: در واقع، آن ها محکوم به زندگی میشوند که در اغلب موارد، پدر و مادرشان برای آن ها رقم زده اند.
وی با بیان اینکه در شهرستان کبودراهنگ نیز با مشکل کودک همسری مواجه هستیم خاطرنشان کرد:مادرانی که در سن ۱۴ سالگی ازدواج کرده اند، آنها ازدواج در چنین سنی را توصیه نمیکنند، چون معتقد هستند که هیچ چیز از زندگی خود را متوجه نشده اند در صورتی که در قدیم، فرهنگ ایجاب میکرده است که دختران، زود ازدواج کنند، امّا فرهنگ الان اصلا اجازه نمیدهد که افراد در سنین پایین ازدواج کنند چرا که بچههای دوران گذشته در مقایسه با امروز پختهتر بودند و مسئولیتهای بیشتری داشتند. |