کد خبر: 152183                      تاريخ انتشار: 1402/05/15 - 08:26
اهمیت تشکیل خانواده مستحکم و 10 راهکار تحقق آن
 
کی از بزرگترین دغدغه های والدین آگاه درست کردن کانون گرم خانواده برای فرزندان خود است تا آن ها راحت تر و سریع تر پله های پیشرفت را ی کنند. دنیای رسانه ای شده هم می تواند کمک شایان توجه ای به والدین بکند در حالیکه اعتماد به اطلاعات اینترنتی راه رفتن روی لبه شمشیر است در این یادداشت سعی شده است به مهم ترین راهکارهای دستیابی به این مهم از دیدگاه روانشناسان حوزه خانواده اشاره شود.
 
- از خراسان شمالی - تکتم دشت صبح در یاداداشتی به موضوع خانواده مستحکم و ارائه نکاتی راهگشا در این رابطه پرداخت و نوشت :
بر هیچ کس پوشیده نیست که خانواده یکی از پر اهمیت ترین ارکان یک جامعه است. خانواده از ارکان جزیی تر که آن را با نام روابط خانوادگی می شناسید تشکیل شده است. به دلیل این که انسان یک موجود اجتماعی است و روابط با دیگر انسان ها در پرورش روح و تعالی شخص اهمیت به سزایی دارد، پس روابط خانوادگی هم یکی از پر اهمیت ترین نوع از روابط است که علاوه بر ماندگاری بالا حس های عمیق انسانی به یکدیگر را نیز شامل می شود. وقتی روابط خانوادگی سالم باشد، موجب پرورش احساس عشق و امنیت در همه اعضای خانواده می شود.
روابط باعث حقوق و تکالیفی برای هر انسان می گردد. تشکیل یک خانواده ی مستحکم با روابط سالم و متعالی، یکی از وظایف بیشمار والدین در قبال فرزندان است. خانواده یک محیط پرورش دهنده و امن برای کودکان است و آنها را به بزرگسالانی متعادل، خوشحال و موفق تبدیل می کند.
یکی از بزرگترین دغدغه های والدین آگاه درست کردن کانون گرم خانواده برای فرزندان خود است تا آن ها راحت تر و سریع تر پله های پیشرفت را ی کنند. دنیای رسانه ای شده هم می تواند کمک شایان توجه ای به والدین بکند. این درحالی است که با افزایش سایت و وبلاگ های نا معتبر و... پیدا کردن راهکارهای مفید در این راه روز به روز سخت تر می شود و تشخیص سره از ناسره مشکل تر. گاها پیشنهاد هایی که در ظاهر مفید هستند را می توانیم از بعضی از رسانه ها ئذیافت کنیم که تنها گذر زمان و بروز مشکلات باعث می شود که بفهمیم که راه را غلط رفته ایم وای از روزی که دیر شده باشد.
نکته ی دیگری که به دلایل متعددی غافل مانده است ، این است که دین جامع مبین اسلام ، در این راه هم رهنمودهای فراوانی دارد که اگر به آن ها به جای صحبت های فلان دکتر غربی ، یا فلان روانشناسی غربی یا شرقی ، توجه و تعمق شود ، می تواند راهگشا باشد.اما خب بیشتر مواقع مرغ همسایه غاز است!
در ادامه به چند نکته کلی اما راهگشا در ارتباط با یک خانواده مستحکم می پردازیم که همه ما ان ها را می دانیم اما یادآوری و مرور آن خالی از لطف نخواهد بود.
انسان دارای دو بعد فردی و اجتماعی است .برای یک رابطه سالم انسانی باید به هر دوبعد انسان توجه ویژه ای شود و برای هر دو برنامه جامع و مدون داشته باشیم.
بعد فردی ، فرد محور است و اغلب بر شخصیت فرد تمرکز دارد.می توان گزینه های برجسته این بعد را این گونه تقسیم بندی کرد:
• ایمان، عقاید و خصایص اخلاقی
• سلامت جسمی و روحی
• رشد فردی و بهروری

هر یک از موارد مطرح شده با این که در بعد فردی بررسی می شود و باید در همین بعد رشد و نمو پیدا کند اما همه افراد می دانند که هر یک از این موارد علاوه بر تاثیری که در زندگی فردی می گذارد ، بر روی افراد نزدیک فرد نیز تاثیر گذار است . به ویژه اعضای یک خانواده که ارتباط مستمر و تنگاتنگی با یکدیگر دارند.
در بعد اجتماعی که در این بخش از سخن خانواده مد نظر است،جهت گیری مولفه بر کل خانواده متمرکز است. به عبارت دیگر ،همه اعضای خانواده به نحوی در ثبات و پایدار سازی زندگی خانوادگی سهیم هستند. این مولفه ها عبارت است از:
• تعاملات مثبت بین اعضای خانواده
• ایمان وعقاید مشترک
• شیوه مناسب اداره زندگی
• رفاه نسبی مالی خانواده

خانواده برای تمام اعضا، یک سیستم پشتیبانی ایجاد می کند و موجب حمایت آنها از لحاظ جسمی و عاطفی می شود. هر یک از اعضای خانواده در این نهاد ساختار یافته، می توانند اهمیت آن در زندگی و در کل جامعه را درک کنند و برای درک بهتر تمامی نقش های فردی ، والدین ونقش راهنما را برای دیگر اعضای خانواده ایفا می کنند.
انتهای پیام/*