طلبه مداح وفعال فرهنگی و مذهبی درهیئات : |
هجمه سنگین دشمن با سلاح تبلیغات دروغین به مجالس عزاداری اهل بیت (ع) / هدف تضعیف و مخدوش کردن مراسمات عزاداری هاست |
|
سرگزی پور با بیان اینکه روضه های خانگی و مجالس اهلبیت در تربیت نفوس ، تزکیه جان ، تعالی ایمان و معرفت در وجود انسانها نقش بسزایی دارد، بر لزوم برپایی روضه های خانگی تأکید کرد و گفت: دشمنان اسلام در عصر حاضر با انواع تبلیغات دروغین سعی در تضعیف و مخدوش کردن مجالس عزاداری اهلبیت دارند . |
|
سیستان و بلوچستان: سعیده سرگزی پور طلبه حوزه علمیه حضرت معصومه (س) ، طلبه مداح و فعال فرهنگی و مذهبی در هیئات در خصوص تأثیر روضه خانگی بر تربیت نسل های آینده به عنوان یک خواهر مداح که سالها خادمی و ذاکری اهلبیت را انجام می دهد در گفتگو با خبرنگار زنان ایران گفت: خداوند متعال را شاکرم که لطف و عنایت اهلبیت را شامل حال این بنده حقیر کرده و چند سالی خادم و ذاکر این خاندان هستم. در این چند ساله از برکت روضه های حضرات معصومین شاهد صحنه های زیبایی از عزاداری و نوکری عاشقان آل الله بوده ام از مادران پیری که با عصا و یا ویلچر با مشقت و سختی خودشان را به روضه اهلبیت می رسانند تا کودکان خردسالی که به عشقی که از مادران به آنان منتقل شده در مراسمات شرکت می کنند و در کنار مادران برای مصیبت اهلبیت اشک می ریزند .
وی گفت : در این مراسمات روضه های خانگی کمیت اهمیتی ندارد بلکه کیفیت مهم است همین چند قطره اشک و عزاداری در کنار عاشقان اهلبیت باعث صفای دل می شود و برکات زیادی بر زندگی انسان می گذارد را نباید دست کم گرفت ،هر آنچه که به حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام منصوب می شود ارزش پیدا می کند و قطعا کودکانی که در این فضای معنوی رشد می کنند از نظر روحیات و خلقیات با کودکانی که در این فضاها قرار نمی گیرند متفاوت هستند وزیرا آن کودکان از روحیه بالایی برخوردارند چرا که ما هم از کودکی با حضور در این روضه های خانگی به همراه مادران بزرگوارمان خیلی از اصول تربیتی را فرا گرفته ایم. انسانها بر اساس فطرت پاکی که دارند همیشه جویای مسیر الهی هستند و از آنجایی که قرار گرفتن در این مسیر موجب ارتباط با اولیا الله می شود این ارتباط معنوی و قلبی با خدا و ائمه معصومین موجب دریافت انرژی خاصی می شود چرا که گریه بر سید الشهدا و اهلبیت امید به شفاعت را در ما زنده می کند و این امید به شفاعت باعث فرح و شادی عزادار می شود .
سرگزی پور گفت : در دوران اهل بیت از جمله برهه حیات امام صادق علیه السلام مجالس خانگی، ذکر مناقب و فضائل اهل بیت بسیار بوده و الحمدالله تا به امروز این جلسات به همت و تلاش شیعیان و محبین آل الله برگزار می شود و با گذشت تقریبا ۴۵ سال از عمر پر برکت نظام جمهوری اسلامی ایران شاهد گسترش روز افزون تعداد هیات ، تکایا و محافل خانگی در شهرها و روستاهای کشور عزیزمان هستیم ،افزایشی که بزرگان و علما آن را از برکات این انقلاب بزرگ می دانند ،چرا که حکومت در دوره پهلوی بویژه رضاخان مانع برگزاری مجالس روضه ،چه خانگی و چه بصورت گسترده تر در مساجد و هیئتها می شد.
وی ادامه داد : دشمن به تاثیرات اینگونه جلسات و اهمیت سوگواری حضرات معصومین بویژه حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و نقش آن در تربیت نفوس ، تزکیه جان ، تعالی ایمان و معرفت و خیلی از تاثیرات بزرگ آن بر زندگی انسانها پی برده است . و در عصر حاضر هم با انواع تبلیغات دروغین سعی در تضعیف و مخدوش کردن این مجالس دارد . اما به جرآت می توان گفت هیچ کار و برنامه ای همانند روضه خانگی تربيت کننده نسل آینده نیست ، و از آنجایی که امورات روضه خانگی معمولا توسط اعضای خانواده صورت می گیرد تأثیر بسزایی در تربیت نسل دارد و باید گفت در واقع خدمت مادران در این روضه ها چندین برابر پدران است چرا که مادران به عنوان شاخص و ستون این جلسات نقش موثری در برپایی روضه های خانگی دارند، فرزندان هم محبت به اهل بیت علیه السلام و خدمت کردن به دین و اسلام ناب محمدی صل الله علیه وآله را از مادران خویش که مظهر احساس و عاطفه هستند، می آموزند و به نسل بعد از خود انتقال می دهند و این عشق و محبت به آل الله سینه به سینه منتقل می شود .
وی در ادامه با اشاره فرمایش حضرت امام خمینی (ره) : (وقتی مادر با احساساتش ایمان و محبت را به فرزندان خویش منتقل می کند هیچ گاه از دل و قلب آنان بیرون نمی آید ) گفت : خانه و مکانی که در آن ذکر اهل بیت می باشد با خانه و مکانی که در آن خبری از فضائل اهلبیت نیست بسیار متفاوت است ،غذایی که بنام اهلبیت طبخ می شود و چایی که بنام این بزرگواران در جلسات روضه دم می کشد و نذری داده میشود خاصیت شفاء پیدا می کند . وقتی خانه ای برای روضه ی اهلبیت محیا میشود خواه ناخواه فرزندان در این حرکت بزرگ سهیم می شوند در پذیرایی، در استقبال از مهمانان، و هر کدام مسئولیتی را قبول می کنندو با انجام این کارها همدلی و همکاری را یاد می گیرند ، در جلسات روضه های خانگی وقتی فرزندان با مهمان ها رو در رو می شوند و ارتباط برقرار
می کنند علاوه بر بعد شخصیتی به لحاظ اجتماعی هم رشد پیدا می کنند. فرزندان گاها در جلسات روضه برای مصیبت اهلبیت گریه می کنند و با شنیدن روضه ها ، داستان زندگی اهلبیت و اتفاقاتی که برای این بزرگواران در مسیر رسالت و امامت افتاده و سختی هایی که متحمل شدن ، آشنا می شوند و این شناخت تأثیر بسزایی در تربیت آنان دارد.
وی در رابطه بامزایای روضه های خانگی گفت : در حال حاضر و نوع سبک زندگی آپارتمان نشینی به ویژه بعد از کرونا شاهد کم رونق شدن روضه های خانگی هستیم که باید تلاش کنیم تا اینگونه جلسات مجددا در تمامی مناطق احیا شوند تا از مزایای آن از جمله : تمرین مهارت زندگی فرزندانمان، یادگیری مفاهیم تربیتی و دینی، ولایت پذیری، انتقال ارزش ها به نسل آینده و تعالی تحکیم بنیان خانواده بهرمند شویم .
وی در پایان ضمن آرزوی قبولی عزاداری تمامی عاشقان اهلبیت گفت : امیدوارم تمامی مادران عزیز که دغدغه تربیت فرزندان را دارند علاوه بر برپایی روضه های خانگی بتوانند با دوری از تجمل گرایی با نیت الهی خالصانه در تعظیم شعائر اهلبیت گام برداشته تا ان شاالله نسلی حسینی تربیت کنند که پرچمداران واقعی ولایت و این نظام اسلامی باشند .
از کودکی بنام حسین آشنا شدم
تا کم کمک به دردش مبتلا شدم
مادر نهاد بر لب من مهر کربلا
تا وارث محبت خون خدا شوم |