کد خبر: 151185 تاريخ انتشار: 1402/04/26 - 18:16
ویژگی های رفتای اعضای خانواده مستحکم
وفاداری ، تعامل مثبت، تعهد ، بیان رضایت از زندگی و قدردانی و تشکر از یکدیگر مهم ترین ویژگی های اعضای خانواده مستحکم است .
تشکیل خانواده مستحکم با روابط عاطفی خوب و پایدار از مهم ترین دغدغه های افراد در جامعه امروز است . چیزی که اولین هدف دختر و پسر برای ازدواج است . اما برای تشکیل خانواده مستحکم نیاز به مهارت ها و رعایت برخی از رفتار های فردی و اجتماعی هستیم . رفتارهایی که نه بعد از ازدواج بلکه از همان دوران کودکی و نوجوانی که خمیر مایه تربیتی افراد بسته می شود ، باید به آن توجه کرد .
دکتر رمضانی محقق و پژوهشگر در این زمنیه طی یادداشتی به برخی از مهم ترین ویژگی های خانواده مستحکم اشاره کرده است:
قدردانی و تشکر: اعضای خانواده باید بتوانند از هر چیز بزرگ و کوچکی در خانواده قدردانی کنند و تشکر کنند، که این میتواند میزان شادی، انرژی و صمیمیت خانواده را افزایش دهد.
بیان رضایت: اعضای خانواده باید در صورت رضایت از خانواده خود، آن را بیان کنند. این از مهمترین خصوصیات خانواده مستحکم و پرانرژی است.
وفاداری:
در خانواده مستحکم، خانواده همیشه در اولویت قرار دارد و هیچ سختی یا دشواری نمیتواند وفاداری بیقید و شرط اعضای خانواده را به یکدیگر متزلزل کند
احترام و توجه: اعضای خانواده باید به یکدیگر احترام بگذارند و به نیازها و تمایلات همدیگر توجه کنند. این باعث ایجاد ارتباط صمیمی و قوی بین اعضای خانواده میشود
تعامل مثبت:
در خانواده مستحکم، اعضا به صورت مثبت با یکدیگر تعامل میکنند و در مواجهه با مشکلات و تحدیدات، با هم همکاری میکنند و به یکدیگر کمک میکنند
اعتماد:
در خانواده مستحکم، اعضا به یکدیگر اعتماد دارند و احساس امنیت و آرامش در محیط خانواده را تجربه میکنند
تعهد:
اعضای خانواده باید به خانواده خود تعهد داشته باشند و در مواقع دشوار همدیگر را حمایت کنند و با هم متحد شوند
برای تقویت ارتباطات خانوادگی، میتوانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:
با هم وقت بگذرانید:
برنامهریزی برای گذراندن وقت با هم، مثلاً بازی کردن، پیادهروی کردن، یا تماشای فیلم، میتواند به ایجاد ارتباط صمیمی و قوی بین اعضای خانواده کمک کند.
با هم صحبت کنید:
برای ایجاد ارتباط صمیمی، میتوانید با هم صحبت کنید و در مورد مسائل مختلفی مانند مشکلات، نیازها، و تجربیات صحبت کنید
با هم کار کنید:
انجام کارهای مشترک مانند پخت و پز، تمیز کردن خانه، یا تعمیرات خانگی، میتواند به ایجاد ارتباط صمیمی و تقویت روابط خانوادگی کمک کند
به هم احترام بگذارید:
به هم احترام بگذارید و به نیازها و تمایلات همدیگر توجه کنید. این باعث ایجاد ارتباط صمیمی و قوی بین اعضای خانواده میشود
با هم سفر کنید:
سفر با هم میتواند به ایجاد خاطرات خوب و تجربیات مشترک کمک کند و به تقویت روابط خانوادگی کمک کند
با هم جشن بگیرید: برگزاری جشنها و مناسبتهای خانوادگی مانند تولد، عید، و سالگرد ازدواج، میتواند به ایجاد ارتباط صمیمی و تقویت روابط خانوادگی کمک کند.
انتهای پیام/*