کد خبر: 147506                      تاريخ انتشار: 1402/02/12 - 09:09
مشاور خانواده؛
روانشناسی خانواده، به استحکام و آرامش خانواده ها کمک میکند
 
مشاور خانواده گفت: روانشناسی خانواده باعث استحکام و آرامش اعضای خانواده می شود.
 
سحر حجتی مشاور خانواده در گفتگو با خبرنگار ما از خوزستان گفت: ازدواج، طلاق، شیوه های فرزند پروری و... از جمله مباحثی است که روانشناس خانواده به آن می پردازد.
وی افزود: در خانواده، مشکلاتی چون اجرای قوانین همزیستی، ارتباطات ناکافی یا مخدوش، تعاملات سرد، دوری کردن و حتی خشونت آمیز خانوادگی است و خانواده ها برای مشاوره و درمان به روانشناس مراجعه میکنند.
مشاور خانواده تصریح کرد: مشکلات ماهیت فردی که می تواند به خانواده درمانی ارائه شود، طیف گسترده ای را شامل می شود که در آن موقعیت هایی وجود دارد که مستقیماً از مشکلات درون خانواده ایجاد می شود.
حجتی ابراز داشت: پدر و مادر یک محیط امن، محترمانه و دوستانه برای کودکان فراهم کنند و به آنها کمک کنند تا رشته ها ، ارزشها و عادات سالمی را برای رفاه همه اعضای خانواده ایجاد کنند.
مشاوره خانواده خاطر نشان کرد: نافرمانی ، پرخاشگری ، ترس های دوران کودکی ، اختلالات رشدی ... اینها شایع ترین مواردی هستند که خانواده ها جهت مشاوره به روانشناس مراجعه میکنند.
حجتی گفت: نوجوانی شامل یک سری تغییرات است از جمله جسمی ، روانی و اجتماعی که این تغییرات بر روابط با والدین تأثیر گذار و در برخی موارد باعث بی ثباتی در خانواده می شود.
این روانشناس اظهارداشت: هنگامی که زن و شوهر تصمیم به هم زدن نامزدی خود می گیرند ، روانشناس خانواده نقش واسطه را ایفا می کند و در این زمینه ، روانشناس باید اعضا را در زمینه حقوقی راهنمایی کند ، به آنها در برقراری ارتباط خوب در طول فرایند کمک می کند تا بر غم جدایی آنها غلبه کند.
مشاور خانواده به دلیل اهمیت روانشناسی خانواده اشاره کرد و گفت: افراد با یکدیگر نسبت نزدیک و ارتباط مستقیم دارند و از این رو بر احساسات و عواطف هم تاثیر گذارند تاثیر خانواده به این صورت است کارها و مشکلات هر عضو خانواده بر دیگر اعضا تاثیر مستقیم دارد و به همین دلیل روانشناسی خانواده اهمیت پیدا می کند.
مشاورخانواده بیان داشت: ما به عنوان مادر و پدر باید این وظیفه را احساس کنیم که بدانیم کودکان، نوجوانان، جوانان چگونه کار می کنند... آنها را درک کنیم و به سادگی از کنار آنها رد نشویم؛ زیرا مشکلات کوچک می توانند به مشکلات بزرگ تبدیل شوند و آنچه را که در طول کودکی تا نوجوانی به فرزندان خود آموزش نداده ایم، هرگز موفق به آموزش آن نخواهیم شد.
حجتی به مزایای استفاده از روانشناسی خانواده پرداخت و افزود: روانشناسی خانواده باعث می شود افراد مهارت های خود را در زندگی بالا ببرند و نقش خود را در خانواده پیدا کنند و به استحکام و آرامش خانواده کمک کنند.
مشاورخانواده افزود: در بسیاری مواقع مشکلات خانوادگی با چند جلسه مشاوره که بسته به شدت آن دارد، برطرف می شود. اما اگر درمانگر تشخیص داد که فرد دچار اختلال روحی و روانی یا فعالیت غیرنرمال مغزی است، او را به روانپزشک ارجاع می دهد و در نهایت اگر تشخیص دهد که مشکل و مسئله واقعی از سمت خانواده اوست و فرد در حال آسیب دیدن از سمت عضو یا اعضای خانواده است، هرکدام از اعضای خانواده که نیاز باشد را دعوت به جلسه مشاوره می کند و اینگونه به بنیان خانواده ها جهت حل مسائل خانوادگی و مشکلات، کمک می شود
خبرنگار: کبری دریکوند
انتهای پیام /*