|
حقارت دنیا از نگاه امام حسین(ع) ! |
|
لشکر عاشورا با امامت حسین(ع)، قلوب عاشقان مملو از عشق به خدا بود و جایی برای علاقه به دنیا و پست و مقام، ثروت و اهل و عیال وجود نداشت. از همین رو بود که برای جانبازی در راه حفظ دین و اصلاح سنت رسولخدا(ص)، سلحشورانه به استقبال مرگ شتافتند. |
|
یزد: بهترین نشانه زهد کامل و خوارشمردن دنیا، همان فداکاری و گذشت سیّدالشهدا(علیهالسلام) از جان خود، جوانان، برادران، اصحاب و یاران و تندادن به آنهمه مصیبت و بلا بود.
اگر دنیا و مال و نعمتهای دنیوی در نظر کسی بیقدر و ارزش نباشد نمیتواند اینگونه در راه حقّ و یاری دین خدا و بزرگداشت هدف عالی خود پایداری و استقامت ورزد تا به حدّی که بدن قطعهقطعة عزیزانش را ببیند، صدای ناله کودکانش را از زحمت تشنگی بشنود، گریه زن و فرزند، دل پر مهر و عاطفه او را به درد آورد و بر پیکرش آنهمه زخمهای کاری وارد آید امّا در یاری دین خدا ثابت و پارجا بماند، در مقابل باطل، نرمش نشان ندهد و چون کوه در برابر تمام این مصائب استوار بماند.
آری! به امامحسین(علیهالسلام) پیشنهاد کردند که با یزید از در مسامحه و سازش در آید و به نحوی که در عرف اهل دنیا خلاف شأن و شرف او شمرده نشود با او کنار بیاید و در عوض، خود، خاندان، فامیل و خویشانش از دنیا متمتّع و بهرهمند شوند؛ امّا امامحسین(علیهالسلام) کسی نبود که برای زندگی دنیا و خوشگذرانی، مصالح اسلامی را نادیده انگاشته و با گرفتن حقّالسّکوت، برقراری آن دستگاه فاسد و سراسر ظلم و کفر راامضا نماید و در ادای تکلیف و وظیفه مهمّی که از سوی خدا عهدهدار شده، مسامحه و کوتاهی نماید.
امامحسین(علیهالسلام) پسر کسی است که فرمود: «اگر خورشید را در دست راست، و ماه را در دست چپم بگذارند که دست از دعوت بردارم، برنخواهم داشت»
دلبستگی به دنیا، مهمترین مانعِ انجام وظیفه
دلبستگی به دنیا، انسان را از انجام مسئولیتهای خود باز میدارد. انسان دلبسته به کسی یا چیزی، به راحتی نمیتواند از دلبستگی خود رها شود؛ از این رو در طول زندگی همواره در اسارت دلبسته خود به سر میبرد.دلبستگی کوفیان به دنیا، مانع انجام وظیفه و حمایت از امام حق در برپایی حکومت اسلامی شد. آنها وفای به عهد و احترام به مهمانی که خود او را دعوت کرده بودند، نادیده گرفتند و کارشان به جایی رسید که تصمیم به کشتن فرزند رسولخدا(صلی الله علیه و آله) گرفتند. از سوی دیگر در لشکر امام حسین(علیه السلام)، قلوب عاشقان مملو از عشق به خدا بود و جایی برای علاقه به دنیا و پست و مقام، ثروت و اهل و عیال وجود نداشت. از همین رو بود که برای جانبازی در راه حفظ دین و اصلاح سنت رسولخدا(صلی الله علیه و آله)، سلحشورانه به استقبال مرگ شتافتند. آنان، الگوهای ارزشمندی برای جوانانمان بودند که در هشت سال دفاع مقدس و دفاع از حرم اهلبیت: دنیا را رها کردند و بیباکانه به استقبال شهادت شتافتند.
مقامطلبی
یکی از مظاهر برجسته دلبستگی به دنیا، حب مقام و ریاست است. دلبستگی به دنیا موجب میشود برخی انسانها به هر طریقی، اگر چه مخالف موازین اخلاقی و دینی باشد، نظر مردم و یا مقامات بالا را به خود جلب کنند تا در پرتو آن، بتوانند به پست و مقامی برسند. در انتخابات شوراها، ریاستجمهوی و... چه بسیارند افرادی که با دروغ، تهمت، اسراف و ریخت و پاشهای فراوان، میکوشند توجه مردم را به خود جلب کنند. امام حسین(علیه السلام) درباره سرنوشت این افراد میفرماید: «لا اَفْلَحَ قَوْمٌ اشْتَرَوْا مَرْضاةَ الْمَخْلُوقِ بِسَـخَطِ الْخالِقِ؛ملّتي که خشنودي مردم را با خشم خدا معامله کند، هرگز رستگار نخواهد شد».
نادیده گرفتن مقام امامت
یکی از آثار مهم دلبستگی به دنیا، فاصله گرفتن از حقیقت دین است. حقیقت دین، ساحتهای گوناگونی مانند اندیشه و عقاید، اخلاق و حقوق و نیز حکومت و مدیریت جامعه دارد. انسان مؤمن، به همه ساحتهای دین متعبد است. یکی از معضلات جامعه اسلامی در عصر امام حسین(علیه السلام)، فراموشی حقیقت دین در ساحت حکومت و مدیریت جامعه بود. از نظر اسلام، هر فردی لایق و شایسته حکومت بر مردم نیست و حاکم اسلامی باید کسی باشد که تنها در مدار حق و توحید گام بردارد و رفتار و گفتارش، تجلی کلام حقتعالی باشد. از این رو شناخت امام و تبعیت از او، در تراز شناخت خدا قرار دارد. امام حسین(علیه السلام) در این زمینه فرمود: «أَيُّهَا اَلنَّاسُ إِنَّ اَللَّهَ جَلَّ ذِکْرُهُ مَا خَلَقَ اَلْعِبَادَ إِلاَّ لِيَعْرِفُوهُ فَإِذَا عَرَفُوهُ عَبَدُوهُ فَإِذَا عَبَدُوهُ اِسْتَغْنَوْا بِعِبَادَتِهِ عَنْ عِبَادَةِ مَنْ سِوَاهُ؛ ای مردم! خدای بزرگ بندگان را نیافرید، مگر برای آنکه او را بشناسند؛ وقتی او را شناختند، او را پرستش خواهند کرد و هنگامی که او را بپرستند، از بندگی غیر او بینیاز خواهند شد»
انتهای پیام/* |