کد خبر: 192149                      تاريخ انتشار: 1403/01/28 - 10:37
یادداشت
افزایش بصیرت عامل تقویت سلامت فرد و جامعه در برخورد با رسانه ها
 
تفکر کردن، دنباله روی کورکورانه نکردن، افزایش بصیرت، فعال و عامل بودن این ها مواردی است که می تواند سلامت فرد و جامعه را در برخورد با رسانه ها تقویت کند.
 
مجید سرکانی در تبیین عملیات «وعده صادق» طی یادداشتی نوشت:
حمله ایران به اسرائیل نابود کردن صهیونیست ها را در پی داشت علاوه بر آن صهیونیست های داخلی را هم فعال کرد و این صهیونیست های داخلی که از تمام اقشار و مشاغل در ایران هستند شروع به دروغ پراکنی در شبکه های اجتماعی نمودند.
اول اینکه بیان کردند این حملات نتوانست تقاص خون سرادارانی چون سردار پر افتخار سلیمانی و زاهدی را بگیرد
در پاسخ باید گفت: اولا جای خالی سرداران سلیمانی و زاهدی با هیچ‌ چیزی جبران نخواهد شد و این حملات هیمنه اسراییل و آمریکا را شکست و این پیروزی بزرگی است.
دیگر اینکه اسراییل با همراهی منافقین شروع به تصویر سازی و خبر جعلی در رسانه ها از جمله کانال های خبری مجازی می کند با گرفتن تصاویر از صفوف نانوایی و پمپ بنزین و غیره می خواهد بگوید مردم ایران از ترس اسراییل به مراکز خرید هجوم اوردند که کذب است و باید مراقب این خبرهای دروغ باشیم.
سواد رسانه از زبان قرآن : قرآن کریم، کتاب آسمانی ما، پر از درس‌ها و نکات کاربردی برای زندگی است. یکی از این موضوعات مهم، سواد رسانه‌ای هست.
قرآن کریم در حوزه سواد رسانه‌ای می‌فرماید:
قبل از اینکه یه خبر رو باور کنی، تحقیق کن! (سوره حجرات، آیه 6)
در مورد اخبار واصله در هر رسانه ای ابتدا بررسی کنید ببینید این خبر از کجا؟ کی؟ چی؟ فرستاده و به دنبال آن باشید تا علت ارسال این خبر یا اینکه ان فردی که فرستاده را دقیق بشناسید و حتی اینکه چی فرستاده بررسی لازم را انجام دهید بعدا باور کنید.
دنبال هر چیزی که می‌شنوی نرو! اول ببین درسته یا نه! (سوره نساء، آیه 83)
هر مطلبی را در شبکه های اجتماعی میشنوید حتی اگر خبر نبود مثلا خرید یک وسیله از اینستاگرام ابتدا بررسی کنید از چند جا سوال کنید درستی و غلطی آن را بررسی کنید بعد اقدام به خرید کنید.
می شنوید یا می بینید فلان وسیله یا فلان دارو معجزه می کند بعد که خرید می کنید متوجه می شوید آنی نبوده که می گفتند.
فکر خودت رو به کار بگیر و کورکورانه هر چیزی رو قبول نکن! (سوره آل عمران، آیه 110)
یک دقیقه فکر کردن از هفتاد سال عبادت برتر است این یعنی کور کورانه تصمیم نگیرید و تقلید نکنید.
ابتدا در خصوص بایدها و نبایدهاش فکر کنید، نه فقط در خصوص اخبار بلکه هر چیز دیگری که در رسانه ها ارائه می شود.
به جای اینکه فقط دنبال اخبار و اطلاعات باشی، دنبال بصیرت و درک عمیق باش! (سوره محمد، آیه 24)
کسب معرفت و آگاهی لازمه یک زندگی سالم است اما ما فقط دنبال خبر هستیم بجای این امر باید به دنبال این باشیم که چگونه می توانیم معرفت نفس پیدا کنیم یا بصیرت عقل را دریابیم تا خودمان را در برابر هر حرف وحدیثی بیمه کنیم.
این بسیار مهم است که به جای اینکه فقط یک شنونده یا بیننده ساده باشی، یه انسان فعال باش و در برابر اخبار و اطلاعات نادرست، موضع بگیر! (سوره آل عمران، آیه 110)
فقط دنبال اخبار و شنیدن نباشیم به دنبال عمل باشیم یعنی وقتی خبری راشنیدیم راست یا دروغ بررسی کنیم اگر مناسب است نشر بدیم و اگر نامناسب است فقط پاکش نکنیم تماس بگیریم با پلیس فتا بکیم بررسی کنند
از جلوی مدرسه ای رد می شویم می بینیم دختران کشف حجاب کرده اند وظیفه داریم عکس العمل نشان هیم و به مدیر مدرسه بگوییم تا بررسی کنند، درخصوص تمام مسایل جامعه همین است تفکر کردن، دنباله روی کورکورانه نکردن، افزایش بصیرت، فعال و عامل بودن این ها مواردی است که می تواند سلامت فرد و جامعه را در برخورد با رسانه ها تقویت کند.
انتهای پیام/*